Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktivni okna  (Přečteno 4444 krát)

md

• Návštěvník
Aktivni okna
« kdy: 15 Února 2008, 16:55:28 »
Kde a jak můžu nastavit chování oken tak. Aby když například pracuji s firefoxem a kliknu si do nabídky panelu aby se mi spustil Krusader/Thunderbird... A pokračuji v práci s FF. Jenže poté co se ona spoustěnná další aplikace spustí přepne mě to do ní jako do aktivní. Ale to já vůbec nechci. Chci ji mít spuštěnou, ale aktivní chci mí stále FF. To samé se vším ostatním. Chci aby zůstalo aktivní to v čem jako v posledním pracuji. (ala windows xp v základním nastavení) Jde to?

bigfree

• Návštěvník
    • MY blog
Re: Aktivni okna
« Odpověď #1 kdy: 15 Února 2008, 22:34:42 »
skus pouzit funkciu "always on top"
... a tak sa vsetko pokazilo ** ..

md

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Února 2008, 01:31:24 »
No to je řekl bych něco jiného než požaduji... Jde mi o to zabranění samovolného přepnutí okna.

Irokez

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Února 2008, 13:19:12 »
odpověd je jednoduchá a bigfree měl teměř pravdu stačí pouze klinknou tpravým na firefox na lište a zvolit :"vždy na viditelné pracovní ploše" a je to mělo y to fungovt ale asi se to bude musetpři dalším startu znovu zadat

Irokez

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 18 Února 2008, 18:59:00 »
bylo to ono??? aby se to zaškrtlo za vyřešené

md

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Února 2008, 12:26:13 »
Ne to neni ono asi si stale nerozumime. Nejedna se jen o firefox ale o vubec celkove chovani vsech oken.

Aby zustalo aktivni to okno v kterem jsem naposledy neco ja udelal (klik, stisk kalvesy,...), jenze defaultni nastaveni oken je takove, ze v nejakem okne pracuju, pak spustim libovolnou jinou aplikaci (pres ikonu, katapultem,...) a pracuju dal. A az se apliakce po par sekundach spusti, vyzada si, ze je aktivni a prepne me samovolne okno. (to je to co chci zrusit a nevim jak, zkousel sem ruzna nastaveni ale nepovedlo se mi to, ale urcite to jde nejak). Chci aby zustalo aktivni to okno v kterem jsem naposledy konal cinost, a nove spustena aplikace se spustila s neaktivnim oknem (nebo klidne i minimaliovana...)

Pavel Tihlařík

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 26 Května 2008, 15:11:06 »
Jo tááák.
Bohužel... to asi nepůjde.
Je to sice jasné a zcela trapné... Ovšem systém je nastavený tak, že počítá s tím, že když něco spouštíme, tak s tím chceme pracovat... A nedává nám možnost udělat to, co chceš... Bohužel...
Někdo tady ale navrhuje zaškrtnout "vždy na viditelné ploše" a tato volba se takto chová... Bohužel to ale není to co chceš. To zase štve mě. Mám u pravého okraje komunikátory, které si po startu nastavím jako vždy na viditelné ploše a když si spustím něco jiného, tak je aktivní jeden z komunikátorů. A to je to, co nechci. :)

Pavel Tihlařík

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 26 Května 2008, 15:15:07 »
Hmmmm...
Teď sem na něco přišel...
Ono to nějak musí jít...
Protože když spustím FF, tak mi zůstane aktivní komunikátor...
Ovšem spustím Thunderbird a aktivní je on... Zkusím to pozjišťovat...

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #8 kdy: 26 Května 2008, 15:27:28 »
Možná je to něco jiného, ale v compizu jde nastavit, aby se některé aplikace spouštěly do jiné "vrstvy" než ostatní (něco jako je na jabkách dashboard, jak se to jmenuje v compizu bohužel nevím, neb jej nepoužívám).

Funguje to tak, že spustíš třeba pidgin, ale ten se ti objeví až po té, co zmáčkneš třeba F12. Potřebuješ na to compiz a ten rozšířený ovládací panel compizu, který se standartně neinstaluje (compiz-settings-cosi..? v synapticu určitě bude) :) Musíš ale předem definovat aplikace, na které se to má vztahovat, takže to úplně neřeší tvůj problém.

Nouzovou možností by bylo zkusit zapnout aktivaci oken myší a držet kurzor myši vždy nad oknem, které chceš používat :)

shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 26 Května 2008, 19:47:23 »
Pokud používáš Compiz, tak v nastavení Compizu zvol General > Focus & Raise Behavior a nastav Focus Prevention Level na High nebo Very high, mohlo by to pomoct.

cybgate

• Aktivní člen
  • *
    • CybGate World
« Odpověď #10 kdy: 29 Května 2008, 11:38:00 »
Pokud používáš Compiz, tak v nastavení Compizu zvol General > Focus & Raise Behavior a nastav Focus Prevention Level na High nebo Very high, mohlo by to pomoct.

Ano tohle pomáhá a chová se to jak má. Mě zabralo nastavení Very High. Pak mi spouštěná aplikace nesebere focus ale otevře se na pozadí.

Týká se to i aplikací kutících na pozadí, třeba Synaptic a jeho okno, které mi pod rukama vzalo focus při dokončení akce. :)
« Poslední změna: 29 Května 2008, 11:41:42 od cybgate »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.