Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Miranda v Linuxu i Windows zároveň  (Přečteno 2754 krát)

martin.slezacek

• Návštěvník
Miranda v Linuxu i Windows zároveň
« kdy: 18 Února 2008, 17:54:59 »
Zdravím, potřeboval bych realizovat celkem šílenou věc. Potřebuji pracovat s Mirandou v Linuxu i Windows zároveň a to tak, že oba OS budou přistupovat do stejné složky s Mirandou. Takže když budu používat mirandu ve WIN, tak po přepnutí do linuxu budou změny (např. historie) viditelné i tam a naopak. Je to možné nějak udělat?
« Poslední změna: 14 Května 2008, 01:07:20 od Anna Taliánová »

menganito

• Závislák
Re: Miranda v linuxu i ve WIN zároveň
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2008, 18:07:50 »
Nainštaluj vo windows  a potom aj do linuxu (cez wine) a aku priečinok na inštaláciu nastav ten, v ktorom je aj windowsovská inštalácia. Nebude to fungovať, ak si Miranda nejako pamäatá, aké súbory by tam mali byť (ale nevime prečo by to robila)

martin.slezacek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2008, 18:28:21 »
Spíš jsem myslel jestli by to nešlo udělat tak, že miranda by byla na oddíle, který je zformátovaný na FAT32 a ve win by se spouštěla z toho oddílu normálně a v linuxu z té samé složky přes wine.

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 18 Února 2008, 18:36:17 »
njn, tak isto môže fungovať na NTFS oddieli...

martin.slezacek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Února 2008, 18:41:19 »
A jak nastavím ve Wine složku Mirandy, ze které to chci spouštět?

existpierre

• Host
« Odpověď #5 kdy: 18 Února 2008, 19:10:49 »
Pokial ti ide miranda cez wine, tak si normalne sprav spustac, v ktorom budes mat prikaz

wine 'cesta/k/mirande/miranda.exe'

Ja som tak zo zaciatku fical na QIPe. QIP som mal vo windows v dokumentoch a mal som spustac

"wine /media/winNTFS/Dokuments and Settings/existpierre/Dokumenty/QIP/qip.exe" ci tak nejak :)
« Poslední změna: 18 Února 2008, 19:17:02 od existpierre »

Jafff

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Května 2008, 19:12:55 »
Ha, tenhle nápad jsem měl taky. Zatím jsem s Ubuntu v naprostých začátcích, ale mít v mirandě historii je věc, která je pro mě velmi důležitá. Nezkoušeli jste někdo tento postup a nevíte tedy, jestli opravdu funguje? Nerad bych to zbytečně zkoušel v době, kdy ještě pořádně nevím, co vlastně dělám.

Jafff

• Návštěvník
Re: Miranda v Linuxu i Windows zároveň
« Odpověď #7 kdy: 14 Května 2008, 20:31:16 »
Tak jsem se do toho přeci jen pustil a bohužel, má oblíbená WIP miranda ve Wine nějak nejede. Máte někdo podobnou zkušenost?
Zatím jsem pustil pidgin a pokud by ta miranda spustit nešla, potřeboval bych mezi WIP mirandou a pidginem nějak synchronizovat historie. Nevíte, zda je to nějak možné?

djlj

• Aktivní člen
  • *
    • Italo.cz
« Odpověď #8 kdy: 15 Května 2008, 00:24:47 »
Nevíte, zda je to nějak možné?
Mělo by to jít, ale nezkoušel jsem to. V Mirandě si vyexportuj u všech historii do HTML a pak ji překopíruj do /home/uživatel/.purple/logs/icq/tvoje_icq_číslo/číslo_uživatele_kontaktech/datum.html. Však koukni do tý složky, jak si to Pidgin ukládá (teda pokud máš nastaveno ukládání historie do HTML).

Jafff

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 15 Května 2008, 06:57:45 »
Dík, vyzkouším. Původně mi šlo spíš o oboustranný proces (tedy abych stačilo provést pokaždé po startu systému pár kroků a já měl vždy historii jednotnou), ale i tohle pomůže.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.