Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tiskárna Magicolor 2430 v Edubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 5840 krát)

Amáta,OP

• Návštěvník
    • http://dominikanky.cz
Tiskárna Magicolor 2430 v Edubuntu [vyřešeno]
« kdy: 15 Června 2006, 12:49:18 »
Právě jsem si nainstalovala Edubunu - z live CD. Když se snažím nainstalovat síťovou  tiskárnu Magicolor 2430 DL připojenou přes USB: kliknu "nová tiskárna" - otevře se okno "gnome-cups-add" s oznámením "načítám databázi tiskáren" - a tím vše skončí.. nic se neděje :(

Co s tím? Dík!

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2006, 19:24:23 »
Já myslím, že to má trvat docela dlouho. Jak dlouho jste čekala?
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Amáta,OP

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Června 2006, 20:59:12 »
Mno - při posledním pokusu jsem čekala několik hodin... stačí to? :)
Zkoušela jsem to přes webové rozhraní CUPS, ale při posledním kroku to po mne chce nějaké záhadné heslo, žádné které mám to nebere. (jsem root) Našla jsem tento problém řešený na několika místech, ale nepovedlo se mi to. Editovala jsem cupsd.conf podle http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?t=317762 a také jsem se snažila postupovat podle http://www.abclinuxu.cz/forum/show/94670 - jenže jsem totální lama, a zřejmě slepá, protože nic jako "code v zlozke cupsd.conf" jsem  nenašla :(

Budu moc ráda, když mi pomůžete, protože jestli to nerozchodím, donutí mne přejít na Mandrivu, a já nechci :(  :)
« Poslední změna: 21 Října 2007, 14:54:28 od Anna Taliánová »

Amáta,OP

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 17 Června 2006, 16:14:42 »
Prosím, poraďte mi někdo s tím cupsd.conf - já už to přeorala horem dolem, a pořád nic :( Vlastně něco jo - už mne to nepustí ani tam, kam mne to dřív pustilo - heslo to chce hned na začátku při pokusu o přidání tiskárny :)

Nevím, ale podle svého lamího rozumu jsem tam povolila přístup snad i
Brouku Pytlíkovi - ale pořád mne to  nechce pustit ... :(

Není dobré člověku dělat něco čemu nerozumí... - ale jak praví silný kovář: "nedají si říct, a nedají..." ;)

smita

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Června 2006, 20:41:10 »
mozna by stalo zato sem dat obsahy, /etc/cups/cupsd.conf, /var/log/cups/error_log

Jinak tiskarna jde pridat i z prikazoveho radku takto:
Kód: [Vybrat]
lpadmin -p nazev_tiskarny -E -v zarizeni -m tiskrna.ppdkde nazev_tiskarny je pojmenovani tiskrany napr. krasna_modra_tiskarna,
zarizeni je to k cemu je to pripojene napr.:
paralelni tiskrana - parallel:/dev/lp0
seriova              - serial:/dev/ttyS0 (kde muzou nasledovat byt jeste dalsi volby )
usb                   - usb:/dev/usb/lp0
a konecne tiskarna.ppd je odpovidajici ppd soubor z /usr/share/cups/model

Amáta,OP

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 19 Června 2006, 13:49:29 »
Tak díky za rady, už to jede - ale neptejte se mne, jak jsem to udělala - myslím že nějak neregulérně :) Podstatné je, že to běží :)
Ale naklikat přes "nová tiskárna" to stejně nejde. Nu, ale nebuďme perfekcionalisti :)
 Takže dík za snahu, až budu mít další lamí dotazy, přijdu  zas :)
« Poslední změna: 25 Ledna 2008, 14:47:48 od Anna Taliánová »

Viky

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 10 Července 2006, 09:22:28 »
Musim se pridat, take pouzivam v ucebne Edubuntu a kdyz chci pridat novou tiskarnu, po chvili nacitani tiskaren cely proces zkonci. Pokud spustim gnome-cups-add v radce, objevi se nasledujici:
Kód: [Vybrat]
** (gnome-cups-add:5681): WARNING **: Two ppds have driver == 'foo2oak (recommended)'
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/Generic/Generic-OAKT_Printer-foo2oak.ppd (Generic OAKT Printer Foomatic/foo2oak (recommended)[1]) and
        ->Generic-OAKT_Printer.ppd.gz (Generic OAKT Printer Foomatic/foo2oak (recommended))[1]

** (gnome-cups-add:5681): WARNING **: Two ppds have driver == 'foo2zjs (recommended)'
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/Generic/Generic-ZjStream_Printer-foo2zjs.ppd (Generic ZjStream Printer Foomatic/foo2zjs (recommended)[1]) and
        ->Generic-ZjStream_Printer.ppd.gz (Generic ZjStream Printer Foomatic/foo2zjs (recommended))[1]

** (gnome-cups-add:5681): WARNING **: model named 'designjet 5500ps (recommended)' doesn't have a recognized structure

** (gnome-cups-add:5681): WARNING **: Two ppds have driver == 'foo2oak (recommended)'
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-Color_LaserJet_1500-foo2oak.ppd (HP Color LaserJet 1500 Foomatic/foo2oak (recommended)[1]) and
        ->HP-Color_LaserJet_1500.ppd.gz (HP Color LaserJet 1500 Foomatic/foo2oak (recommended))[1]

** (gnome-cups-add:5681): WARNING **: Two ppds have driver == 'foo2hp (recommended)'
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-Color_LaserJet_2600n-foo2hp.ppd (HP Color LaserJet 2600n Foomatic/foo2hp (recommended)[1]) and
        ->HP-Color_LaserJet_2600n.ppd.gz (HP Color LaserJet 2600n Foomatic/foo2hp (recommended))[1]

** (gnome-cups-add:5681): WARNING **: Two ppds have driver == 'foo2zjs (recommended)'
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_1000-foo2zjs.ppd (HP LaserJet 1000 Foomatic/foo2zjs (recommended)[1]) and
        ->HP-LaserJet_1000.ppd.gz (HP LaserJet 1000 Foomatic/foo2zjs (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_1005-foo2zjs.ppd (HP LaserJet 1005 Foomatic/foo2zjs (recommended)[1]) and
        ->HP-LaserJet_1005.ppd.gz (HP LaserJet 1005 Foomatic/foo2zjs (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_1020-foo2zjs.ppd (HP LaserJet 1020 Foomatic/foo2zjs (recommended)[1]) and
        ->HP-LaserJet_1020.ppd.gz (HP LaserJet 1020 Foomatic/foo2zjs (recommended))[1]

** (gnome-cups-add:5681): WARNING **: Two ppds have driver == 'Standardní'
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3030-Postscript.ppd (HP LaserJet 3020 3030 Postscript (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3020-Postscript.ppd (HP LaserJet 3020 3030 Postscript (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3200m-Postscript.ppd (HP LaserJet 3200 Postscript (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3200-Postscript.ppd (HP LaserJet 3200 Postscript (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3310_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 3300 Series Postscript (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3300_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 3300 Series Postscript (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3320_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 3300 Series Postscript (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3310_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 3300 Series Postscript (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3320N_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 3300 Series Postscript (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3320_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 3300 Series Postscript (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3330_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 3300 Series Postscript (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_3320N_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 3300 Series Postscript (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_4350-Postscript.ppd (HP LaserJet 4300 Series Postscript (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_4300-Postscript.ppd (HP LaserJet 4300 Series Postscript (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_9050_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 9040 9050 MFP Postscript (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_9040_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 9040 9050 MFP Postscript (recommended))[1]

->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_9065_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 9055 9065 MFP Postscript (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/HP/HP-LaserJet_9055_MFP-Postscript.ppd (HP LaserJet 9055 9065 MFP Postscript (recommended))[1]

->Minolta-Color_PageWorks_Pro_L.ppd.gz (Minolta Color PageWorks/Pro L Foomatic/foo2zjs (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/Minolta/Minolta-Color_PageWorks_Pro_L-foo2zjs.ppd (Minolta Color PageWorks/Pro L Foomatic/foo2zjs (recommended))[1]

->Minolta-magicolor_2200_DL.ppd.gz (Minolta magicolor 2200 DL Foomatic/foo2zjs (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/Minolta/Minolta-magicolor_2200_DL-foo2zjs.ppd (Minolta magicolor 2200 DL Foomatic/foo2zjs (recommended))[1]

->Minolta-magicolor_2300_DL.ppd.gz (Minolta magicolor 2300 DL Foomatic/foo2zjs (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/Minolta/Minolta-magicolor_2300_DL-foo2zjs.ppd (Minolta magicolor 2300 DL Foomatic/foo2zjs (recommended))[1]

->Minolta-magicolor_2430_DL.ppd.gz (Minolta magicolor 2430 DL Foomatic/foo2zjs (recommended)[1]) and
        ->linuxprinting.org-gs-builtin/Minolta/Minolta-magicolor_2430_DL-foo2zjs.ppd (Minolta magicolor 2430 DL Foomatic/foo2zjs (recommended))[1]
The program 'gnome-cups-add' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadValue (integer parameter out of range for operation)'.
  (Details: serial 219 error_code 2 request_code 94 minor_code 0)
  (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
   that is, you will receive the error a while after causing it.
   To debug your program, run it with the --sync command line
   option to change this behavior. You can then get a meaningful
   backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)
Nepomaha ani zadny jiny program pro praci s tiskarnami, chybou je ukoncen kazdy. Take nejsem Linuxovy odbornik a jak vidim, mel nekdo zcela totozny problem.
« Poslední změna: 25 Ledna 2008, 14:48:26 od Anna Taliánová »

seastorm

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 20 Září 2006, 09:12:00 »
chtěl bych se zeptat jak bych nainstaloval tisk/scan/copy CANON PIXMA MP170? Hledal jsem ovladače pod linux na webu a ničeho se mi nepodařilo najít odkaz na http://www.linuxprinting.org/driver_list.cgi resp. nevím který z nabízených by byl pro tuhle pixmu vhodný....
gnome-cups-add načte databázi tiskáren nadetekuje Canon MP170,ale ovladače v sobě nemá,tak si nevím rady...
děkuji za reakci
Honza

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #8 kdy: 20 Září 2006, 16:28:58 »
Chcel by som len reagovat na povodnu otazku. Nemohol byt problem v pravach na pouzivanie tlaciarne? Ja bezne pri instalovani tlac. nemusim zadavat ziadne heslo.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

seastorm

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 25 Září 2006, 10:38:24 »
natlačil jsem do konzole:

lpadmin -p canon_pixma_mp170 -E -v usb:/dev/usb/lp0 -m pxlcolor.ppd

pxlcolor.ppd - v usr/share/cups/model/

/pxlcolor.ppd

tiskárna se mi přidala do systém/správa/probíhá tisk/cannon_pixma_mp170

ale: netiskne - jakpak to? pls

zkoušel jsem i konverzi ovladačů z mdk 9.2 .rpm do .deb a pak instalaci ale bezvýsledně.
za jakoukoli radu děkuji předem
Honza
« Poslední změna: 25 Ledna 2008, 14:50:05 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.