Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Print to file (tisk do souboru)  (Přečteno 6277 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Print to file (tisk do souboru)
« kdy: 20 Února 2008, 08:41:11 »
Jak zařídit, aby se dalo z Ubuntu tisknout do souboru (GIF, JPG, PNG, TIF apod.)?
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 02:23:11 od Anna Taliánová »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Biylda

• Návštěvník
Re: Print to file ... jak na to
« Odpověď #1 kdy: 20 Února 2008, 14:10:06 »
V OpenOffice.org Writer muzes dat soubor->tisk a tam zaskrtnes volbu tisk do souboru. Vytiskne se ti to jako PostScript *.ps. V Geditu soubor->tisk a vybereš tiskárnu obecný PostScript a Umístění File. Vysledny soubor muzes otevrit v Gimpu a upravovat.
Ze žákovské knížky: Rozbil wokno a vymlouval se, že nemůže dýchat.

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 08 Dubna 2008, 09:06:55 »
Díky, ale ve starém OS jsem měl tiskárnu (PDF Creator), který tiskl mimo jiné přímo do JPG, PNG, atd. Existuje něco podobného i pro Ubuntu?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 08 Dubna 2008, 09:08:05 »
Viz tento odkaz na wiki.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 08 Dubna 2008, 10:14:42 »
... a GIMP pak nasledne umi pdf importovat a pracovat s obrazkem - mimo jine i ulozit ve velkem mnozstvi formatu .
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 08 Dubna 2008, 10:34:16 »
... a GIMP pak nasledne umi pdf importovat a pracovat s obrazkem - mimo jine i ulozit ve velkem mnozstvi formatu .
Gimp používám, ale přes další program to dělat nemohu, neboť na to nemám v práci čas... Když potřebuji například vytisknout fakturu a poslat jí na vyžádání mailem jako PNG, nesmí mi to zabrat více než 20s. Když jsem studoval, tak jsem si mohl se vším hrát hodinu :-)

compaq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 08 Dubna 2008, 10:35:49 »
Viz tento odkaz na wiki.
To mám, ale netiskne mi to do JPG, PNG, TIF apod...

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 08 Dubna 2008, 10:45:09 »
Gimp používám, ale přes další program to dělat nemohu, neboť na to nemám v práci čas... Když potřebuji například vytisknout fakturu a poslat jí na vyžádání mailem jako PNG, nesmí mi to zabrat více než 20s. Když jsem studoval, tak jsem si mohl se vším hrát hodinu :-)
... tak jsem to zkusil a otevrit pdf v gimpu a ulozit v jpg trvalo asi 50 s. mozna to asi nebude tak moc zdrzovat.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #8 kdy: 08 Dubna 2008, 11:02:58 »

Není praktičtější posílat faktury v PDF? Představa, že bych u nás někomu poslal cokoli v PNG je dosti divoká :)

Nicméně, kdybys virtuálně tisknul do PostScriptu, můžeš zkusit použít tenhle skript:

http://www.mat.univie.ac.at/~groch/tth_linux/ps2png

a třeba si ho dát do menu na pravém knoflíku myši.

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 08 Dubna 2008, 11:31:46 »

... tak jsem to zkusil a otevrit pdf v gimpu a ulozit v jpg trvalo asi 50 s. mozna to asi nebude tak moc zdrzovat.
Lituji, přes další program to NELZE používat.

compaq

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 08 Dubna 2008, 11:38:38 »
Není praktičtější posílat faktury v PDF? Představa, že bych u nás někomu poslal cokoli v PNG je dosti divoká :)
Je to většinou praktičtější. Ale když chce klient něco poslat v PNG, někdy v JPG a někdy v TIFF, pošlu mu to jak chce... Nebudu ho vychovávat, přece... Například šéf velké firmy má Outlook Express a chce vidět fakturu v mailu (chce vidět, to znamená BEZ KLIKNUTÍ), nebude jí ani tisknout, důležité je, aby jí ihned viděl (přímo ve zprávě bez kliknutí) a někdo z něj nedělal vola, že si může otevřít PDF :-)
Kdyby se něco objevilo dejte vědět... taky bych potřebova tisknout do nekolikastránkového TIFu apod...

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.