Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dotazy - automatické připojení HDD, problém AWN a wine, nastavení Webcam  (Přečteno 1819 krát)

Goulash

• Návštěvník
Zdravím, jsem v linuxu celkem nováček a mám pár dotazů na které jsem nenašel odpověď:
1, Jak nastavím HDD tak aby se mi automaticky připojily? Mám 4 HDD a z toho po spuštění můžu ihned používat pouze 2. Můj 400GB a 300GB se otevře až po zadání hesla. To by mi samo o sobě nevadilo, ale pokud na hardisk nelezu a chci z něj jen pustit hudbu, musím na něj a teprve potom můžu používat program s hudbou. Jak to tedy nastavit, abych nemusel zadávat heslo?

2, Jedná se o problém, kdy se děje to, že při zapnutém AWN a současném spuštění jakékoliv aplikace přes wine se začne celý počítač dost výrazně zasekávat (absolutně se s tím nedá pracovat). Našel jsem na netu pár diskuzí ohledně tohoto problémů, ale řešení bohužel ne..

3, Koupil jsem si novou webku Logitech Quickcam Express podle seznamu podporovaných kamerek.. Fungovala ihned po připojení (asi proto, že jsem již předtím laboroval s kamerkama a doinstaloval si potřebné ovladače). Ale problém je v tmavosti obrazu. V camoramě je navíc obraz modrý, ale alespoň jde nastavit jeho světlost. Ve skypu bohužel tato funkce není a kamerku používám jen v něm.. Nedá se někde na tvrdo nastavit parametr světlosti?

Děkujiii ;)

donny

• Závislák
1, Jak nastavím HDD tak aby se mi automaticky připojily? Mám 4 HDD a z toho po spuštění můžu ihned používat pouze 2. Můj 400GB a 300GB se otevře až po zadání hesla. To by mi samo o sobě nevadilo, ale pokud na hardisk nelezu a chci z něj jen pustit hudbu, musím na něj a teprve potom můžu používat program s hudbou. Jak to tedy nastavit, abych nemusel zadávat heslo?
Na wiki Ubuntu naleznete návod, jak připojit disk i jak zařídit, aby se připojoval po startu.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.