Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu ve Windows  (Přečteno 3462 krát)

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
Instalace Ubuntu ve Windows
« kdy: 25 Února 2008, 14:48:42 »
 ;) právě jsem četl na abcLinuxu.cz a docela moc zajímavý tak rozhodnu ze dám krátký článek:
Citace
Novinky poslední vývojové verze se točí především okolo dvou jmen: umenu a Wubi. Umenu (Ubuntu CD Menu) je program, který se ukáže uživatelům Windows a nabídne jim možnosti instalace systému. Wubi je pak samotný nový instalátor, který umístí veškerá data systému do oddílu Windows. Zájemci pak mohou vyzkoušet plnohodnotný systém, aniž by bylo třeba zásahů do diskových oddílů.
https://wiki.ubuntu.com/HardyHeron/Alpha5?action
Ještě obrázky  :)

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 25 Února 2008, 14:52:00 od Darek "ADIO45" Zabdyr »
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

JohnyN

• Host
Re: Instalace Ubuntu ve Windows
« Odpověď #1 kdy: 25 Února 2008, 15:09:46 »
Wubi bol tuším už vo FF. Aj keď jeho funkcionalita bola otázna. Nikdy som to neskúšal, počul som však od kamarátky, že vo FF Wubi nefungoval. Wubi je ale aj na Ubuntu GG médiu a myslím, že aj na Kubunt. Opravte ma, ak sa mýlim  ;)
To Ubuntu Menu sa mi ale páči.. prispeje k tomu, aby si aj FBU skúsili Live CD Ubuntu.
...

Ubuntu už Windowsácke menu má, teraz je na rade MS, aby mal Windows menu na inštalačnom CD a išlo spustiť pod Linuxom  ;D Snáď to bude MS musieť na koniec urobiť, ak sa Linux rozšíri a všetci budú mať predinštalovaný Linux (napr. Ubuntu). Keď im niekto začne rozprávať o Windowse budú ho brať ako minoritný systém, ktorý používa len nejakých 10% užívateľov. A tak sa dočkáme možno aj Live CD Windows.. ale Linux aj tak ovládne svet  :D
Pekný sen, nie?
Sorry za offtopic, ale nedalo mi to  :D

zajca

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Února 2008, 16:54:05 »
tak toto beru jako super věc která linuxu jenom pomůže teď i BFU pro kterého je dělení disků moc složité. jednoduše nainstaluje Ubuntu jako běžnou aplikaci. teď to jenom nějak dostat mezi "běžné uživatele" nejlíp přesvědčit novinky.cz aby zveřejnili nějaký článek, ale ty o linuxu ani slyšet nechtějí.
Archlinux , Gigabite GA-K8NE, AMD semprom 3400+, GF6600, 1.5GB RAM
Archlinux , MSI WIND U100, Intel Atom N270, 1GB RAM
další: Ubuntu 10.04 , AMD Athlon(tm) 64 X2 4000+, ATI Radeon HD 3600 series ,3GB RAM

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #3 kdy: 25 Února 2008, 17:03:39 »
Super věc pro začátečníky... Existovalo to myslím už sice dřív, ale přidat to přímo na instalační CD je skvělý nápad.
Jako příklad třeba moje nejlepší kamarádka by chtěla Linux (já jí doporučil Ubuntu), jenže její taťka se bojí, že by to něco udělalo s Windows. Takhle bude přesvědčování snad jednodušší...
Jen teda nevím, není to třeba pomalejší nebo nemá to nějaké další nevýhody?

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #4 kdy: 25 Února 2008, 17:31:19 »
Počkáme ať bude finální verze tak se dozvíme  ;)
* já mám s tím problémy bootování Xubuntu i jiný desktopy Ubuntu prostě mi samo vypla monitor tak doufám že na instalační ve Windows (nebo zkusím na qUAKERa easybuntu) je naprosto mně hodí i začátečníkům
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.