Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: opera 9.26 nejde youtube, 9.50b padá  (Přečteno 4927 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
opera 9.26 nejde youtube, 9.50b padá
« kdy: 26 Února 2008, 10:01:29 »
Zdravím.

jako nedávno "zfirefoxupředělaný" operák jsem začal mít problémy s verzí 9.25 - na youtubu se místo videí objevovaly jen prázdné bílé rámce - na 9.26 problém přetrvával, flashplugin mám nainstalený normálně tak jsem si přečetl pár fór a zjistil, že jedno z řešení je si sehnat balík s beta verzí 7.50 (beta1) - od té doby to šlo, jenomže je velký problém s tím, že pak opera tak jednou za půl hoďky prostě spadne (vypne se natvrdo). Má někdo podobný problém? Vím, že je to beta a má své mouchy - nezná ale někdo způsob jakým rozjet třeba 9.26 aby šel pořádně flash?

Díky!

Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: opera 9.26 nejde youtube, 9.50b padá
« Odpověď #1 kdy: 26 Února 2008, 10:15:39 »
Tak sa vrat k Firefoxu a youtube ti pojde nadherne. Asi treba pockat, kym Opera neponukne finalnu a vychytanu verziu, kde proste pojde vsetko....Ja viem, ze tie alfy a bety su davane do obehu preto, aby sa uzivatelia podielali na vyvoji, alebo len hlasili bugy...Ale asi by si mal kazdy rozmysliet, ci si nainstaluje final, alebo alfu-betu a bude sa s tym trapit. To plati, ci uz ide o distro, prostredie i aplikaciu. Najhorsie na tom je to, ze vela krat je nieco ponukane ako "final" a pri tom to ma spustu much...
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 26 Února 2008, 10:42:26 »
ne. je to kvuli flashi. posledni verze nepodporuji jiny prohlizec nez ff (ie. opera, konqueror) .. ja sam si davam dobry pozor a flash-plugin neupdatuju. pokud bys nutne potreboval, muzu Ti poslat svuj funkcni libflashplayer.so (ktery funguje vsude).

operu sam pouzivam.

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 26 Února 2008, 11:26:50 »
ne. je to kvuli flashi. posledni verze nepodporuji jiny prohlizec nez ff (ie. opera, konqueror) .. ja sam si davam dobry pozor a flash-plugin neupdatuju. pokud bys nutne potreboval, muzu Ti poslat svuj funkcni libflashplayer.so (ktery funguje vsude).

operu sam pouzivam.

budeš moc hodný když mi ten fajl pošleš - nejlíp na honza.vavra@centrum.cz, díky!

s operou se nechci loučit, FF mi oproti ní už příjde strašně neobratný...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 26 Února 2008, 11:36:00 »
sent! ;)

jj. ja co jsem poznal operu (ale i klidne jine prohlizece aka konqueror) uz serednou lisku rozhodne nepouzivam. Opera je fakt skvela, stejne jako konqueror, kterej je mocnej. Liska mi s tim ve srovnani prijde pomala a neschopna ..

zdravi ntz

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 26 Února 2008, 13:36:15 »
díky za soubor, který mi poslal ntz - opera 9.26 s flashem teď funguje - jen pro ty co mají stejný problém a chtějí downgradovat z 9.50b na 9.26 - odinstalujte operu a nainstalujte 9.26, pak si ale ještě před jejím spuštěním zálohujte ~/.opera adresář a smažte ho. Opera najede "jako nová", klidně ji pak vyhoďte a ze zálohovaného .opera adresáře můžete do nově vytvořeného v ~/.opera přetáhnout adresáře s thumbnaily, poštou, skiny (ostatní raději ne, hrozí že by se opera už nerozjela) a taky všechny konfiguráky až na opera.ini --- pokud tam přetáhnete i opera.ini flash vám opět nepůjde...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Dubna 2008, 12:39:40 »
prave jsem si updatoval operu ze stable 9.27 na development 9.50b .. je to lepsi ..
http://www.opera.com/download/index.dml?platform=linux&ver=9.50b

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 03 Dubna 2008, 17:57:48 »
prave jsem si updatoval operu ze stable 9.27 na development 9.50b .. je to lepsi ..
http://www.opera.com/download/index.dml?platform=linux&ver=9.50b

vidíš já to kdysi udělal a padalo mi to jako blázen

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #8 kdy: 03 Dubna 2008, 18:53:49 »
me nepada ale nebezi nejak lip, zato me tam otravuje hlaska, ale mam o 20% vic acidtestu. heh

rohatej

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 03 Dubna 2008, 19:22:22 »
mám taky problém s flashem ve firefoxu nainstalovaný ovladače mám podle návodu na wiki ubuntu a přesto se mi flash věci nespustim (šedá obrazovka, nebo šedej pruh). Pokoušel jsem se nahrát ovladač z adobe stránek - bez efektu. V Opeře měl jsem 9.26 - tam vůbec nešly (jako firefox). Přeinstaloval jsem na 9.50 beta - Flash jde, ale v mizerný kvalitě (problikávaj bílý čtverce, pomalost, sem tam se sekne).
Jinak novou operu mám zatím něco přes tejden a maximální spokojenost.

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #10 kdy: 03 Dubna 2008, 21:06:59 »
Zajímavá je také gnash, nevím jak s operou, ale s Epiphany a Firefoxem jde a na 70% YouTube stačí. Ale to jenom tak na okraj.

Ještě je tu jedna, zdlouhavější možnost, která se asi při běžném prohlížení nevyužije, ale existuje konsolová "utilitka" clive, k sehnání na getdeb.netu, nevím, jestli v repositářích, každopádně se pomocí jednoduchého příkazu

$ clive "ADRESA_VIDEA_NA_YOUTUBE"

video stáhne a totem, mplayer, etc. si už s tím poradí.

"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.