Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prochazeni site  (Přečteno 2430 krát)

TheX

• Návštěvník
Prochazeni site
« kdy: 27 Února 2008, 11:09:29 »
Mozna se to tu nekde jiz resilo, ale nepodarilo se mi najit, ani zde ani na wiki nic, co by me navedlo, proto se zeptam.

Nainstaloval jsem si v praci na NTB ubuntu a jsem celkem spokojen, nicmene pro praci nezbytne potrebuji pristup k datum na win2k3 serveru. sit je s domenou a ja bych ji potreboval prochazet a zde je prave kamen urazu.

Pokud kliknu na Mista - Sit - Sit Windows nic se neobjevi. Nainstaloval jsem smbfs a samba balicky, ale nevim, kam/jak zadat svuj active directory ucet, ktery bych chtel pouzit pro prochazeni site a pripojeni ke sdilenym slozkam. zkusil jsem v System - Sprava -Sit nastavit prohledavani patricne domeny, ale smula :(

Nemate nekdo napad?

Predem diky.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re: Prochazeni site
« Odpověď #1 kdy: 27 Února 2008, 11:15:01 »
Zkuste stisknout alt+f2 a zadat
Kód: [Vybrat]
nautilus smb://ip_adresa_serveru

Pravděpodobně to bude chtít jméno a heslo - jméno ve tvaru uživatel@domena a heslo klasické
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

TheX

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Února 2008, 11:35:36 »
pokud zadam
nautilus smb://192.168.1.1je vysledkem chyba:
"Obsah adresare nebylo mozne zobrazit, lituji nemohu zobrazit cely obsah SitWindows:192.168.1.1"

kdyz zkusim
nautilus smb://192.168.1.1/user/User_Namepochopitelne podle skutecnosti je vysledkem chyba ve zneni: "Nautilus nemuze zobrazit: ........ Vyberte prosim jiny prohlizec a zkuste znovu.

tak jsem s tim laboroval az doted a porad nic. IP adresu serveru napingam, ale smb proste nechodi. Zkusil jsem jeste Komba2 browser, ale taky nenajde nic, ani domenu. Jakoby muj pocitac proste okolni sit nevidel :(
« Poslední změna: 27 Února 2008, 14:34:04 od TheX »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #3 kdy: 29 Února 2008, 17:47:44 »
A má ten PC povolený přístup do domény? (název PC)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.