Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VLC + titulky  (Přečteno 6401 krát)

Fury

• Návštěvník
VLC + titulky
« kdy: 29 Února 2008, 10:35:40 »
AHOJ,

ve VLC se mi nezobrazuji titulky k filmum pritom se tvari jako zapnute, toto se mi pod windows stavalo se starsima verzema VLC, v Totemu jdou titulky v pohode. Vite nekdo jak titulky ve VLC zprovoznit? mam ubuntu 7.1

afk_cz

• Aktivní člen
  • *
Re: VLC + titulky
« Odpověď #1 kdy: 29 Února 2008, 11:05:54 »
zkus v nastaveni (pri pokrocilych nastaveni) pod video=> output => video output module vybrat jiny modul nez default.

a pod titulky/OSD je pole text rendering module, s tim si muzes take pohrat ;)
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

Fury

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Února 2008, 11:15:21 »
zkus v nastaveni (pri pokrocilych nastaveni) pod video=> output => video output module vybrat jiny modul nez default.

a pod titulky/OSD je pole text rendering module, s tim si muzes take pohrat ;)

to nepomaha, spis s vetsinou tech modulu nejde ani video

no ale zjistil jsem ze obcas se nejakej titulek objevi, ale jen obcas

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 29 Února 2008, 14:07:57 »
zis smarja :: cp1250 must be used as io subtitle encoding in most cases!

zdravi ntz

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #4 kdy: 29 Února 2008, 14:46:39 »
Citace
cp1250 must be used as io subtitle encoding in most cases!

Ale né! cp1250, takový výmysl, jenom problémy jsou s tím. Prostě vezmu titulky, otevřu je třeba v gaupolu, ořezám zbytečnosti ze začátku a konce a uložím jako UTF-8. Pak je po problémech. Aby se hnedle automaticky detekovaly, pojmenuji je stejně jako film. Pak s nimi nemá žádný linuxový přehrávač problém, dokonce ani VLC.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 29 Února 2008, 15:11:57 »
4 sikurbator >>
..ehe?? to bylo pro furyho.. nebo snad i Ty mas problem s titulky?

LordAli

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 01 Března 2008, 10:47:38 »
A co udělat s titulkama, aby se mi nezobrazovaly uprostred obrazu ? Nejlíp, aby se mi zobrazovaly centrovany v dolní části okna (nebo fullscr).
Intel Core i5-750
Gigabyte P55-UD3A
NVidia GTX260  ASUS F2J-5D003, ATI Mobility X1400 Debian Lenny (byvavalo)

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #7 kdy: 01 Března 2008, 12:54:55 »
2 nettezzaumana: nikoliv, jenom říkám, že tohle není zrovna nejlepší možnost, nastavovat si kódování ve VLC na staré microsoftí cp1250, když má ubuntu v základu jako výchozí kódování modernější UTF-8 a VLC UTF-8 bere ve výchozím nastavení také - proto je lepší konvertovat titulky do UTF-8, jinak to bude dělat problémy (př. editace v geditu, GNOME subtitle editoru aj.). Každopádně na zobrazení/nezobrazení titulků nemá kódování žádný vliv. Optimální je pojmenovat titulky jako film, pak jsou automaticky detekovány jak ve VLC, mplayeru, Totemu a dalších a nedělají problémy (alespoň já jsem nezaznamenal narozdíl od dodatečného nastavování titulků v nabídce VLC).
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

existpierre

• Host
« Odpověď #8 kdy: 03 Května 2008, 15:50:58 »
Citace
cp1250 must be used as io subtitle encoding in most cases!

Ale né! cp1250, takový výmysl, jenom problémy jsou s tím. Prostě vezmu titulky, otevřu je třeba v gaupolu, ořezám zbytečnosti ze začátku a konce a uložím jako UTF-8. Pak je po problémech. Aby se hnedle automaticky detekovaly, pojmenuji je stejně jako film. Pak s nimi nemá žádný linuxový přehrávač problém, dokonce ani VLC.

ten gaupol nema chybu, perfektne sa v tom posuvaju titles, usetrilo mi to kopec casu a ofc uz mi vdaka tomu idu titulky vo VLC

thx

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 03 Května 2008, 16:23:35 »
ANSI - UTF-8  ::)  ;D
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.