Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s instalaciou tlaciarne Xerox Phaser-3117  (Přečteno 6663 krát)

omegan

• Návštěvník
Problem s instalaciou tlaciarne Xerox Phaser-3117
« kdy: 17 Června 2006, 14:38:10 »
Pekny den prajem

neviete niekto poradit ako nainstalovat tuto tlaciaren do Ubuntu? dostal som sice k tomu driver ale nejak to nechce nainstalovat. neviem kde je chyba

dik

omegan

Jindro

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 22 Června 2006, 17:09:02 »
kromě několika exotů jsou 2 hlavní standardy HP Laser a Inkjet.

většinou potom stačí   např. u laser tisk. nastavit nějaký hp laserjet a potom  funguje alespoň základní tisk.

(nevím co to máš za typ tiskárny)

Ondřej Surý

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Června 2006, 17:20:42 »
Zrovna teď poslední dva dny jsem se někomu pokoušel pomoc rozběhnout Xerox Phaser 3122 na IRC.

Xerox dodává nějakou šílenou utilitu na tisk, ale zároveň v ovladačích dodává PPD soubor. Teoreticky by mělo stačit přes Správu tiskáren přidat novou tiskárnu, v druhém kroku nainstalovat vlastní ovladač, tomu předhodit ten .PPD soubor a následně vybrat přidanou tiskárnu.

Prakticky se ukazuje, že zrovna u toho člověka s Phaser 3122 to nefunguje :-(. Nicméně zkusil bych to i tak.

ramtin

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Prosince 2006, 19:26:31 »
Zdravím, podařilo se vám od té doby tuto tiskárnu zprovoznit? Koupil jsem xerox mj.  proto, že deklarovali funkčnost pod Linuxem a ono ne a ne...

Luban

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 03 Prosince 2006, 15:47:47 »
Podle
http://www.linuxprinting.org/show_printer.cgi?recnum=Xerox-Phaser_3117
by to melo byt O.K.
Fakt je ten, ze ja mam Samsung ML-1610 a taky na linixprinting.org pisou, ze je v poho,
ale musel jsem pouzit ovladace pro ML-1710 a zdaleka neumi tolik, co ovladace pro win,
A taky byl na krabici od tiskarny napis velky "jako prase" je podporuje" linux a moc
nadsenej jsem pak nebyl. Vybiral jsem dlouho a pak stejne nebyl uplne spokojenej,
Ale tiskarna tiskne O.K. a mam ji na doma, a tak jsem nakonec spokojenej. Za ty penize :),

JendaH

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Února 2007, 15:09:31 »
Citace: Ondřej Surý
Zrovna teď poslední dva dny jsem se někomu pokoušel pomoc rozběhnout Xerox Phaser 3122 na IRC.

Xerox dodává nějakou šílenou utilitu na tisk, ale zároveň v ovladačích dodává PPD soubor. Teoreticky by mělo stačit přes Správu tiskáren přidat novou tiskárnu, v druhém kroku nainstalovat vlastní ovladač, tomu předhodit ten .PPD soubor a následně vybrat přidanou tiskárnu.

Prakticky se ukazuje, že zrovna u toho člověka s Phaser 3122 to nefunguje :-(. Nicméně zkusil bych to i tak.
Taky mám XeroX Phaser 3122, bohužel ten postup s předhozením ovladače .PPD nezabírá. :o( Navíc XeroX oficiálně tuhle tiskárnu už v podpoře nemá, čili smůla. Podařilo se nakonec tomu kolegovi nějak tu tiskárnu rozchodit? Jestli ano, byl bych vděčný za postup. ;o)

Luban

• Závislák

ramtin

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 04 Února 2007, 15:15:04 »
Xerox 3122 mi pracuje pod ovladačem Samsung 1710, který je v Ubuntu 6.10 v základní nabídce.

JendaH

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Března 2007, 21:24:18 »
Dekuji za informaci! Skutecne, Phaser 3122 s ovladacem Samsung ML-1710. Jeste jednou diky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.