Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu 64bit Java+Flash  (Přečteno 8225 krát)

pivik

• Host
Kubuntu 64bit Java+Flash
« kdy: 02 Března 2008, 08:35:43 »
Pěkný den, mám dva problémy, ani po nainstalování Kubuntu restricted extras a Java 1.4 plugin for mozzila/firefox nefunguje jak Java v prohlížeči, tak ani žádný Flash player. Poradí prosím někdo jak toto vyřešit?

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Re: Kubuntu 64bit Java+Flash
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2008, 10:44:46 »
Pěkný den, mám dva problémy, ani po nainstalování Kubuntu restricted extras a Java 1.4 plugin for mozzila/firefox nefunguje jak Java v prohlížeči, tak ani žádný Flash player. Poradí prosím někdo jak toto vyřešit?
Pokud používáte konqueror, tak se musíte smířit s tím, že vám flash ani java nepojede... Java podle mých zkušeností nešla vůbec ani ve firefoxu, flash nejde jen v konqueroru od novější verze...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

pivik

• Host
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2008, 11:16:06 »
Používám Firefox. Je divné, že by to nefungovalo, protože když jsem používal Mandrivu (ta byla 32 bit), tak tam jsem problém neměl. Teď jsem chtěl rozhýbat internet banking na Kubuntu a ten mi bez Javy nepůjde..

donny

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 02 Března 2008, 13:35:09 »
Jedno z ne ideálních, ale možných řešení: vytvořit si 32bit chroot prostředí a do něj nainstalovat 32bit prohlížeč a javu.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=24575 - HOWTO: 32-Bit Chroot on 64-Bit Installs
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

pivik

• Host
« Odpověď #4 kdy: 02 Března 2008, 14:44:55 »
heeh, tak do toho se asi pouštět nebudu, zase tak zručnej nejsem. jestli to tedy správně chápu, tak problém je v tom, že používám 64 bit verzi? jestli to je tak, tak je to mrzuté...

donny

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 02 Března 2008, 23:20:04 »
ale vzhledem k tomu, že java blbinky nevyhledávám
no jo, ale jde hlavně o internetbanking...
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 03 Března 2008, 10:03:00 »
To je poměrně odvážné tvrzení, v konqueroru (amd64) mi funguje jak java (amd64 verze od sunu), tak flash (i386 verze od adobe + nspluginwrapper).
Přesto dávám přednost své oblíbené SeaMonkey (v té nejde java, neumí si ji bez pluginu přechroustat, ale vzhledem k tomu, že java blbinky nevyhledávám, tak je mi to putna (přinejhorším na to poštvu přes extension launchy právě ten konqueror))...
S Javou si nejsem moc jistý, nepoužívám jí, ale flash v nejnovější verzi opravdu nejde a za tím si stojím... Je to nejspíš bug v Konqueroru, že nefunguje s flashem od určité verze...
Linux Gaming Clan leader

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 03 Března 2008, 13:04:36 »
Nepomůžu, nemám zkušenosti ani s 64bit ani z Kubuntu. Jen doplním 32bit Ubuntu No Problemo. Předpokládám i Kubuntu 32bit.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 03 Března 2008, 13:50:58 »
hlavně vývojáři ubuntu asi aktualizujou o něco méně, než v Debianu... Ale stejný problém mají i lidé na gentoo
Version: 9.0.48.0.2+really0ubuntu12
Linux Gaming Clan leader

pivik

• Host
« Odpověď #9 kdy: 03 Března 2008, 17:47:11 »
Takže nevím jestli jsem zvolil správný postup, ale vyřešil jsem to instalací Kubuntu 32 bit. Tam Java i Flash funguje. Jen prostě nemůžu zprovoznit grafiku. Když pustím film, tak je obraz hodně rozmazaný. S tím si nevím rady, protože když nainstaluju nesvobodný ovladač GK (HD2600XT) tak mi grafika po restartu vůbec nenaběhne. Jsem v koncích.. :-[

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 03 Března 2008, 18:44:25 »
zkuste envy
Linux Gaming Clan leader

pivik

• Host
« Odpověď #11 kdy: 03 Března 2008, 19:42:57 »
takže pomocí envy se mi nainstaloval ovladač, ale bohužel zase mi dělá "řádkování" v prohlížeči při rolování. tak nevím co zkusit dál..

jb

• Host
« Odpověď #12 kdy: 04 Března 2008, 19:01:17 »
Zdravím Vás, měl jsem totožný problém a přeinstalace nepomohla. Pomocí synaptiku jsem vše několikrát odinstaloval a nainstaloval, jak je razeno ve fóru apod. Nepomohlo. Nakonec jsem zjistil, že nějaké "smetí" (flash), jenž se v synaptiku neobjevilo jako závislost ..., v konzole se to také neobjevilo, zůstalo "viset" v tzv. doplňcích firefoxu. Po jejich odinslaci jsem zpět nainstaloval dle wiki, fóra jak javu tak flah a vše je již OK. (bojoval jsem s tím asi týden, už jsem byl už i smířený, že to na 64-bit nejde) Tak směle do toho, jen najít tu potvoru, ten zásek, co brání úspěchu.

Jirka Simonek

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 17 Března 2008, 21:04:41 »
Ahoj,
nasel jsem zajimavej odkaz http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=1174435
tam je skript, kterej komplet nainstaluje do x86_64 ubuntu 32bit firefox s flashem, javou a mplayerem. Mam to nainstalovany a normalne to jede az na internetovy bankovnictni KB, to mi ten firefox zbori.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.