Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: DesktopBSD  (Přečteno 2172 krát)

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
DesktopBSD
« kdy: 02 Března 2008, 14:16:42 »
Zdravim :)
Tak jsem se začal drochu zajímat o Unix díky jednomu známému a narazil jsem na FreeBSD. Hned jsem si to stáhl, jenže instalace je trochu složitější a zrovna tu nemám můj obětní HDD na testy, navíc FreeBSD se mi zdá už moc složitý OS pro deskopového uživatele. Náhodou jsem narazil na DesktopBSD, screeny vypadají dobře a uvažuji o tom, že DeskopBSD vyzkouším. Máte už někdo s *BSD nejlépe konkrétně DeskopBSD nějaké zkušenosti?
« Poslední změna: 03 Března 2008, 11:17:33 od Vojtěch Trefný »
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
Re: DeskopBSD
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2008, 14:26:28 »
jsem četl časopis Computer asi 2/08 pokud nemýlím ale můj názor není dost špatný ale se dá snadno zvyknout ale na DesktopBSD je rodiny od BSD...nemám takového zkušenosti s BSD  ;)
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
Re: DeskopBSD
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2008, 15:24:26 »
Zdravim :)
Tak jsem se začal drochu zajímat o Unix díky jednomu známému a narazil jsem na FreeBSD. Hned jsem si to stáhl, jenže instalace je trochu složitější a zrovna tu nemám můj obětní HDD na testy, navíc FreeBSD se mi zdá už moc složitý OS pro deskopového uživatele. Náhodou jsem narazil na DeskopBSD, screeny vypadají dobře a uvažuji o tom, že DeskopBSD vyzkouším. Máte už někdo s *BSD nejlépe konkrétně DeskopBSD nějaké zkušenosti?
technicka: ten nazev mate spatne, spravne je to DesktopBSD
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Pavel Půlpán

Re: DesktopBSD
« Odpověď #3 kdy: 03 Března 2008, 11:47:04 »
DesktopBSD je imho nejpovedenější fork BSD-like systémů určený pro domácí uživatele. Mrkni se třeba sem na celkem pěknou recenzi. Nějaké zkušenosti s BSD mám, doma mi běží server na NetBSD a nemůžu si stěžovat, celkem pohodlný, rychlý a bezpečný řešení. DesktopBSD vychází z 6-té větve FreeBSD, což je relativně pokrokový systém... avšak administrace je obdobná asi tak Gentoo. Naši rakouští sousedé přidali složitějšímu předchůdci easy-to-use grafický instalátor a nějaké to klikátko na na nastavení a instalaci software.
A propo, BSD systémy mají o něco slabší podporu hardware, nicméně s trochou štěstí se dají nasadit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.