Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenalezena wifi ve slotu PCI  (Přečteno 4160 krát)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Nenalezena wifi ve slotu PCI
« kdy: 02 Března 2008, 19:12:44 »
Mám wifi kartu ve slotu PCI a nedaří se mi zprovoznit. Poprvé mi to ale šlo. Použil jsem ndiswrapper, takže ovladače z winů mi to vzalo a normálně fungovalo. Po reinstalaci systému se mi to už nedaří. V informacích o hardwaru to tuto kartu najde, ale to je tak vše. Když v "ndis" zadám cestu k ovladačům a dám "install", tak se to tváří jakože to něco dělá, ale do kolonky, kde má být napsaný ovladač této karty se nic nepřidá, kolonka je prázdná...takže teď funguju na wifi přes usb, kde si to system vše našel sám, ale budu ji muset brzy vrátit...nejsou nějaké rady porady?
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

člověk

• Aktivní člen
  • *
Re: Nenalezena wifi ve slotu PCI
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2008, 21:05:04 »
Používám také wifi kartu ve slotu PCI, ale problémy jsem ještě nikdy neměl.
Po nainstalování ubuntu 7.10 (U 704, xubuntu 7.04 a další), vždy pouze vyplním tabulku skovanou v síti (network) a tím to končí. Proto mě trochu udivilo že tam dáváš nějaké ovladače ?
Je jasné že některé zásahy do systému je lépe dvakrát promyslet, jinak to může skončit novou instalací systému.    :(

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2008, 21:45:41 »
Samozřejmě bych tam žádné ovladače nedával, kdyby po instalaci vše proběhlo ok. V případě usb wifi nenastavuji dokonce nic. Jen zapichnu do usb a díky DHCP se vše hned rozjede..jsem si jistý, že i wifi karty PCI od jiných výrobců fungují stejně. Ta moje ale bohužel ne, jsou k ní potřeba ovladače z windows, pomocí programu ndiswraper jsem tam ty ovladače při první instalaci Ubuntu bez problémů dal. Nevím, co jsem udělal navíc nebo namíň, že to teď nejde :) Ta karta je "Marwell W8300 802.11 Adapter", aspoň tohle hlásí Systém > Volby > Informace o hardwaru...jinak originál instalačky jsou jako Asus WL-138g PCI Adapter. Ale ovladače Marvell na ni normálně fungovaly jak ve Windows, tak i v Ubuntu.
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 02 Března 2008, 22:42:10 »
Konkrétně mám na tomto stroji D-Link DWL- 520+ a také používám DHCP, takže napíši ve vlastnostech pouze název sítě a kliknu na DHCP, toje vše. Zbytek tabulky se vyplňuje při statické IP. Oživoval jsem jich u kámošů více druhů a vždy bez problémů. Je však možné, že jsou nějaké karty které potřebují něco při oživování navíc. S těmi jsem se ale nesetkal.
Pokud se nenajde někdo kdo má s touto kartou zkušenosti, asi bych to přepsal a začal od začátku.  :( :(

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #4 kdy: 03 Března 2008, 00:45:59 »
No, ono právě není jak začít od začátku...v podstatě teď jsem na začátku, jen nevím jak dál :) Systém kartu vidí, ale evidentně pro ni nemá ovladače a když použiju ovladače pro win, tak je nechce registrovat :/

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 03 Března 2008, 09:09:56 »
Myslel jsem tu nejhorší variantu, vzít CD a celý ubuntu 7.10 nainstalovat znovu.  :'(
Třeba se někdo ozve s radou, náděj umírá poslední.

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 03 Března 2008, 09:55:11 »
Nasel jsem postup, kterym nekdo rozchodil tuto sitovku v edgy. zkus to presne podle nej.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=288341

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #7 kdy: 04 Března 2008, 09:28:30 »
kkaarreell: Jistý posun je, ovladače se podařily nainstalovat, ndis píše "yes", ovladače to vzalo, ale v "iwconfig" jako wlan0 ji bohužel nevidím :( Možná tam bude už jen nějaká blbinka, tak se s tím zkusím ještě vyhrát..každopádně díky za postup, za boha se mi nedařilo ty ovladače tam vůbec dostat,tak jsem aspoň o něco chytřejší
« Poslední změna: 04 Března 2008, 09:30:04 od On »

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 04 Března 2008, 09:39:53 »
proved nasledujici
Kód: [Vybrat]
sudo rmmod ndiswrapper
sudo modprobe ndiswrapper
a vloz sem
dmesg | tail
a
ndiswrapper -l
Jsi si take jisty spravnosti modulu ndiswrapperu? Pri pripadnem upgradu jadra je totiz treba upgradovat i ndiswrapper.
« Poslední změna: 04 Března 2008, 09:41:39 od kkaarreell »

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #9 kdy: 04 Března 2008, 16:09:53 »
noo, tak to je dobrá otázka..při instalaci grafiky ATI mám pocit, že to jádro přeinstalovávalo. Bylo to anglicky, tak bůh ví, jak jsem to přeložil, každopádně mám jádro: 2.6.22-14-generic. Jinak ještě jedna věc, po té instalaci ovladačů jsem vypnul pc, ráno ho zapnul a už nenaskočil. Chvíli mi trvalo, než jsem na to přišel, ale bylo to právě těma ovladačema. Nenajel vůbec xorg, když se zadařilo dostat se aspoň do přihlašovacího okna, zadal jsem své údaje a po potvrzení zůstalo jen pozadí...nenajelo vůbec do systému. Přes recovery mode jsem tento ovladač odebral a po restartu zas vše ok. Aktuální stav je tedy takový, že tyto ovladače v ndis nemám. Mám je tam zase dat a provést to, co jsi psal výše a pak restart?
« Poslední změna: 04 Března 2008, 16:11:57 od On »

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 04 Března 2008, 17:30:17 »
muzes ty prikazy zkusit. melo by se to nejak projevit (v logu), pokud by byl ndiswrapper pro spatnou verzi jadra.. ale urcite by to melo byt mozny nekde zjistit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.