Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Openoffice a kontrola pravopisu  (Přečteno 2406 krát)

Luke

• Aktivní člen
  • *
Openoffice a kontrola pravopisu
« kdy: 18 Června 2006, 00:31:21 »
omlouvam se,jestli jsem tema zaradil spatne, ale nevedel jsem kam s tim...

ja znam openofficy z windowsu...takze vim, ze se to dela pruvodce->nainstalovat slovniky (nebo tak nejak), pak si dam czech, spustit DicOoo, offline instalace, stazeny balicek v .zip (neco jako Cz-cs nebo jak se to jmenuje), next, ono si to ten zip rozbali, je tam videt slovnik, thesaurus, vsechno, napise mi to, ze se to instalovalo, vsechno ok, restartuju to...

A NIC.

nevim co s tim. nevte nekdo? pripominam, ze na pc s ubuntu nemam internet. Mam tip - ale jsem novacek, tak treba to bude nesmysl...pri te instalaci slovniku nevyleze sudo a pozadavek na heslo...to by mohl byt eventuelni bug...neni problem s ne-instalaci zpusoben tim, ze nemam prava na zapis nekam do disku? Vim, jak to udelat v konzoli, ale nevim, jak si mam priradit rootovsky prava na veci, ktery delam v gnome. Koneckoncu neni divu, je to proti logice ubuntu.

Pripominam, ze presne stejny postup s presne stejnou verzi ooo a veskerych dalsich souboru ve windowsech fungoval ok.

A jeste pripominam, ze uspesnou instalaci ceskeho slovniku poznate tak, ze date format>znak>a v kolonce jazyk je vedle nainstalovanych slovniku fajfka (u nove instalace je pouze vedle angl uk a angl us)

A posledni vec - ceske prostredi a ceska kontrola pravopisu je neco uplne jineho, to jen pro poradek, ceske prostredi mi jede v pohode
Jak strasi deti Billa Gatese? Bubububuntu! Jak mu nadava manzelka? Ty debiane! Jakou pohadku nema rad? O princezne a desetihlavem mandrakovi. (Update: Cim topi? Mandrivim.) Kdo bydli ve vedlejsim vchode? Zly sused. Co Bill neni? Gentooleman. Kdo mu vozi postu? Fedorex. Kam se chodi opalovat? Do solariska. Kdo ho sleduje? CIA, FBI a BSD. A jak nakonec chudak Bill dopadne? Trefi ho slax.

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2006, 02:50:06 »
OO spustis s root pravy pomoci "sudo oowriter" z terminalu, jednoduche ;-)

a nebo zmackni Alt+F2 a napis
gksudo oowriter

jinak ale nerucim, ze to pomuze..., ja mam kontrolu pravopisu od zacatku, ale je to dano tim, ze se pri instalaci stahovali lokalizacni baliky z netu, o ktere jsi prisel

Pokud to nepujde, tak zkus stahnout balik "myspell-cs-cz", o kterem apt pise:

This is the Czech dictionary for use with the myspell spellchecker
 which is currently used within OpenOffice.org and the mozilla
 spellchecker.

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2006, 08:49:42 »
ještě bych se podíval na diskuzi na http://www.openoffice.cz/node/2516 zase se to tam řešilo a ve windows se dají instalovat i manuálně, prostým kopírováním 2 souborů a úpravou dalšího, myslím si, že to samé musí jít i pod linuxem

Luke

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 19 Června 2006, 16:13:22 »
tak stacilo dat sudo ooffice -writer %U, zopakovat stejnou proceduru A JEDE TO! Diky...
Jak strasi deti Billa Gatese? Bubububuntu! Jak mu nadava manzelka? Ty debiane! Jakou pohadku nema rad? O princezne a desetihlavem mandrakovi. (Update: Cim topi? Mandrivim.) Kdo bydli ve vedlejsim vchode? Zly sused. Co Bill neni? Gentooleman. Kdo mu vozi postu? Fedorex. Kam se chodi opalovat? Do solariska. Kdo ho sleduje? CIA, FBI a BSD. A jak nakonec chudak Bill dopadne? Trefi ho slax.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.