Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ztráta nastavení v Thunderbird a Firefox  (Přečteno 3091 krát)

Mireczek

• Návštěvník
Ztráta nastavení v Thunderbird a Firefox
« kdy: 05 Března 2008, 18:18:10 »
Dobrý den, před nějakou dobou se mi zničehonic (alespoň doufám že zničehonic:o)) ztratily účty v Thunderbirdu a kompletní nastavení v mozzile.
Ve Firefoxu se mi ztratila kompletní historie, nastavení adresáře do kterého se mělo stahovat, a ve vyhledávacím okénku mám kromě googlu ještě vyhledávání na např. na amazon.com, yahoo.com a mnohé další, ale chybí mi tam to co tam je běžně po nainstalování české verze tzn. slunečnice a další.
Chvilku jsem hledal, a zjistil jsem že v /home mám složku .mozzila-thunderbird a že v ní mám něco co vypadá jako veškerá moje dosud stažená pošta, ale thunderbird se po spuštění chová jako po úplně prvním spuštěním :o((

Docela mě to štve a zajímalo by mě jak obnovit původní stav a Thunderbirdu říct kde má svá data :o))

Jestli potřebujete nějaký výpis, řekněte si o něj, já nevím co by mohlo pomoci
« Poslední změna: 13 Května 2008, 08:20:22 od Anna Taliánová »

premet

• Host
Re: Ztráta nastavení v Thunderbird a Firefox
« Odpověď #1 kdy: 05 Března 2008, 18:30:56 »
A nezakládal jste si třeba nový účet a data z Thunderbirdu aj Firefoxu by tak byli v domovské složce jiného uživatele. TO je zatim první věc, která mě teda napadá.

Mireczek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Března 2008, 18:42:49 »
Bohužel ne :o((

jinak jsem zjistil že se mi právě před chvílí znovu ztratili záložky ve firefoxu :o(( k té první ztrátě došlo už před několika dny
« Poslední změna: 05 Března 2008, 22:33:14 od Anna Taliánová »

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 05 Března 2008, 19:04:35 »
odporucam pozriet 50 odpovedi na otazku Ako?

Mireczek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Března 2008, 20:55:22 »
Děkuji za radu, ale moc nevím jak mi to má pomoci. Existují tam sice návody na to jak zálohovat a obnovit Firefox, ale jednak mám ještě problémy s Thunderbirdem, a ztráta nastavení mi už proběhla minimálně dvakrát. Tzn. můžu obnovit Firefox, ale hlavně bych chtěl vědět co se mi to stalo, a jak mám zabránit tomu aby se to opakovalo :o))
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 11:55:40 od Anna Taliánová »

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #5 kdy: 05 Března 2008, 21:30:30 »
stalo sa to, ze sa poskodil urcity subor, ktory obsahuje nastavenia. niekedy sa to stava pri pade systemu ak bol v tom case pusteny Firefox.
vtedy treba postupovat podla jedneho z tych bodov a to je, ze sa subor odstrani a po spusteni firefoxu sa subor sam vytvori. sice je treba potom nastavenia znovu porobit, ale suboru uz nebude poskodeny.
druha vec co je vhodne pri Firefoxe robit je zalohovat profily, pre windows existuje program mozbackup, ale uzivatelia Linuxu najcastejsie pouzivaju rozsirenie FEBE vdaka ktoremu je mozne lahko dokonca aj planovane zalohovat a obnovovat profil. Bohuzial nie je pre TB, takze tam je treba rucne odzalohovat zlozku s profilom.
Tretia vec co je dobre vediet je, ze reinstal Firefoxu nema ziadny ucinok.
« Poslední změna: 13 Května 2008, 08:21:30 od Anna Taliánová »

Prefin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 28 Dubna 2009, 13:50:59 »
Ahojda.
Teď se mi to stalo taky a postačí jednoduchá věc - při vypnutém Firefoxu smazání v adr. /home/tvuj_adresar/ složku ".mozilla".
Po novém spuštění se tě to zeptá na import nastavení, naběhne znova, vytvoří tento adresář nový a jede jako ďas.
Špekuloval jsem taky dvě hodiny a nakonec je to až blbě jednoduchý.  ;D
Většinou je problém stejně mezi židlí a klávesnicí
---------------------------------------------------------------------------
Xubuntu 18.01 / W10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.