Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nelze nabootovat live CD [vyřešeno]  (Přečteno 1744 krát)

honorguard

• Host
nelze nabootovat live CD [vyřešeno]
« kdy: 09 Března 2008, 00:20:47 »
Zdravím, nedávno se mě kamarád ptal jak by mohl jednoduše vyzkoušet linux, tak jsem mu dal odkaz na kubuntu 7.10 s tím že si ho může kdyžtak nainstalovat. V pc se docela vyzná. Jenže při nabootování mu to hodí hlášku:
Kód: [Vybrat]
[0.500000]..MP-BIOS bug: 8254 timer not connected to IO-APIC
[0.536000] Kernel panic - not syncing: IO-APIC + timer doesn't work ! Boot with api´=debug and send report. Then try boot with the 'noapic' option
Zatím jsem mu dal stáhnout knoppix, ale jak ho znám tak si bude chtít linux nainstalit na pevno a já bych mu třeba fedoru nebo nedejbože Debiana nedoporučil. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Díky

Edit: Signaturu [vyřešeno] příště malými. ;)
« Poslední změna: 08 Prosince 2008, 12:12:06 od Anna Taliánová »

qUAKER

• Host
Re: nelze nabootovat live cd
« Odpověď #1 kdy: 09 Března 2008, 00:25:08 »
nabootuj s parametrem noapic

Pavel Tihlařík

• Aktivní člen
  • *
Re: nelze nabootovat live cd
« Odpověď #2 kdy: 07 Prosince 2008, 20:03:16 »
jojo. to staci. tak to prepiste jako vyresene, at tady zase neni bordel.

honorguard

• Host
Re: nelze nabootovat live cd [VYŘEŠENO]
« Odpověď #3 kdy: 07 Prosince 2008, 22:20:18 »
Tak bych možná jen doplnil že parametr noapic nefunguje... Kdyby fungoval už jsem to sem napsal.

premet

• Host
Re: nelze nabootovat live cd [VYŘEŠENO]
« Odpověď #4 kdy: 07 Prosince 2008, 22:22:44 »
No sakra, tak proč sem to uzavíral  ;D už sem myslel, že je to vyřešený, když je to tady od března a ty ses k tomu nevyjádřil.

honorguard

• Host
Re: nelze nabootovat live cd [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 08 Prosince 2008, 00:06:31 »
Zkoušeli jsme všechno možný, noapic acpi=off msi=nomsi (msi deska) all_generic_ide=1. Koukal jsem do výpisu jádra, nic nepomohlo, furt stejná chyba... ale ještě jsme nezkoušeli II... Na druhou stranu asi nebudeme. Kámoš si koupil notebook a tam ted Linux cpát nechce.

emil54

• Host
« Odpověď #6 kdy: 08 Prosince 2008, 06:17:56 »
Zkoušeli jsme všechno možný, noapic acpi=off msi=nomsi (msi deska) all_generic_ide=1. Koukal jsem do výpisu jádra, nic nepomohlo, furt stejná chyba... ale ještě jsme nezkoušeli II... Na druhou stranu asi nebudeme. Kámoš si koupil notebook a tam ted Linux cpát nechce.
co to bylo za zelezo? Me tohle dela acer ferrari, jenom s tim rozdilem, ze s tou chybou sice nabootuje, ale jsou pak jiny problemy . s parametrem noapic ale botuje tak 15 minut a stejne skonci black screenem.

Jinak na jedny stary plecce mi presne s timhle problemem pomohlo alternate CD.

honorguard

• Host
« Odpověď #7 kdy: 08 Prosince 2008, 06:42:11 »
No železo... nějaká deska od MSI, Jeden z prvních ADM dvoujádrových procesorů, 1gb RAM, Nvidia grafika... ale te´d už to nemá cenu řešit, Linux se na ten PC instalovat nebude...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.