Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wesnoth 1.4  (Přečteno 14656 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Wesnoth 1.4
« kdy: 10 Března 2008, 17:55:28 »
Nevíte, jestli se ve stávající verzi objeví v repozitářích nějaký upgrade na tuto verzi? nebo jestli bude nějaký getdeb balíček. Nechci si dělat z pc žumpu kompilací a je tam nějaký problém při configuraci asi s verzí knihovny libsdl http://www.libsdl.org

Už to někdo zkoušíte? Jaká je nová verze? Hlavě by mě zajímali ty animace postav.. ty by mohli být dobré a nebylo by to tak statické... a taky jak moc překuchali ovládání..

http://www.root.cz/zpravicky/vysel-battle-for-wesnoth-1-4/

Walard

• Aktivní člen
  • *
Re: Wesnoth 1.4
« Odpověď #1 kdy: 10 Března 2008, 22:03:55 »
Pro kompilaci wesnothu jsem jsi stáhl balíčky z distribuce a jejich devel balíčky.
Citace
    *  libsdl1.2 ( http://www.libsdl.org ) (SDL >= 1.2.7 strongly recommended)
    * libsdl-image1.2 (with PNG support) (http://www.libsdl.org/projects/SDL_image)
    * libsdl-mixer1.2 (with Vorbis support) (http://www.libsdl.org/projects/SDL_mixer )
    * libsdl-net ( http://www.libsdl.org/projects/SDL_net )
    * libintl (and other libraries found in gettext package) (http://www.gnu.org/software/gettext/gettext.html )
    * (newer than Wesnoth 1.3) python >= 2.4 ( rather optional but highly recommended, http://www.python.org)
    * (newer than Wesnoth 1.3.12) libboost ( currently only libboost-iostreams, http://www.boost.org)
    * (newer than Wesnoth 1.3.12) zlib ( in theory already needed for libsdl-image, http://www.zlib.org )
Navíc jsem si ještě stáhl  boost iostreams >= 1.33.0.
Instaloval jsem pomocí příkazů: ./configure, make, sudo checkinstall.
Animace jednotlivých bojovníků je pěkná. Nová verze wesnothu vypadá dobře. :)
« Poslední změna: 10 Března 2008, 22:06:15 od Walard »

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #2 kdy: 12 Března 2008, 18:42:41 »
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Harad

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Března 2008, 10:14:25 »
Nainstaloval jsem z balíčků na getdeb verzi 1.4, systém mi hlásí aktualizaci na verzi 1.2.8, tedy verzi 1.4 bere, nejspíš, jako starší. Nevíte, prosím, co s tím?

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #4 kdy: 20 Března 2008, 18:17:49 »
wesnoth 1.4 je v repozitarich pro hardyho  ;)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #5 kdy: 20 Března 2008, 19:16:04 »
Já jsem z getdeb nainstaloval 1.4 v pohodě, ale není tam těch 7 nových kampaní.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 21 Března 2008, 11:51:52 »
Já jsem z getdeb nainstaloval 1.4 v pohodě, ale není tam těch 7 nových kampaní.
ty se prave daji stahnout z hardy repozitaru

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #7 kdy: 21 Března 2008, 11:58:58 »
A v kterém jsou repozitáři prosím?
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 24 Března 2008, 22:17:21 »
A v kterém jsou repozitáři prosím?
jak uz jsem psal, http://packages.ubuntu.com/hardy/wesnoth v similar packages jsou pak odkazy na nove kampane

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #9 kdy: 30 Března 2008, 12:04:19 »
Díky. Mimochodem, dohrál jste někdo kampaň tuším že Vznik Wesnothu, kdy jdete s princem Haldrikem a máte po boku princeznu Jessicu a získáte Ohnivý rubín? Já se zasekl na tom místě, kdy se má obětovat ten rytíř Lichovi - nechat se od něj zabít, aby si od něj Lich vzal podvrženou smlouvu o Ohnivém rubínu.
V tom kole tam je 5 nepřátel a nedá se to ubránit, cítím se jak vojska Aragorna na konci Pána prstenů, kdy stáli před Mordorem obklopeni desítkami tisíc skřetů vstříc smrti a najednou se objevil Gandalf ... jenže tady žádnej Gandalf nepřijel :)

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 30 Března 2008, 13:39:11 »
Jiří: jj hrál jsem jednu z verzí v 1.3 myslim.. tuhle část si pamatuji.. je to tam kruté.. pomatuju, že jsem hodně používal save a nějak sem se přesunul na ten ostrov a pak přímo na hlavního licha. chce to hodně mágů.

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #11 kdy: 30 Března 2008, 14:26:41 »
Jiří: jj hrál jsem jednu z verzí v 1.3 myslim.. tuhle část si pamatuji.. je to tam kruté.. pomatuju, že jsem hodně používal save a nějak sem se přesunul na ten ostrov a pak přímo na hlavního licha. chce to hodně mágů.
Jo jenže v podmínkách je, že musím pak zabít všechny nepřátelský vůdce až na jednoho, takže potřebuji fakt armádu. Mám pocit, že ta kampaň byla aktualizovaná, protože na tohle se z předchozí verze nepamatuju. A navíc mezi Lichem a mnou je ještě jedna pevnost se skřetem, takže ten mě zbrzdí a zatím se na mě sesypou ostatní.

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 02 Dubna 2008, 17:04:08 »
Díky. Mimochodem, dohrál jste někdo kampaň tuším že Vznik Wesnothu, kdy jdete s princem Haldrikem a máte po boku princeznu Jessicu a získáte Ohnivý rubín? Já se zasekl na tom místě, kdy se má obětovat ten rytíř Lichovi - nechat se od něj zabít, aby si od něj Lich vzal podvrženou smlouvu o Ohnivém rubínu.
V tom kole tam je 5 nepřátel a nedá se to ubránit, cítím se jak vojska Aragorna na konci Pána prstenů, kdy stáli před Mordorem obklopeni desítkami tisíc skřetů vstříc smrti a najednou se objevil Gandalf ... jenže tady žádnej Gandalf nepřijel :)

to jsem dohral, ale neprislo mi to nijak slozite...proste v misich pred jsem syslil zlatacky a do tehle jsem sel s tak 1-2k, takze prvni dve kola privolam veterany, dalsich 8 verbuji jezdce a pak je jednoduse vyklepu. akorat je dulezite si davat pozor na zranene jednotky a vracet je k healerum nebo do vesnic...
jinak se nemusite branit na mnoha frontach, staci nekolik jednotek poslat dolu, schodit most a zabijet ty co nalezou do reky (mate na ne 80%), vetsinu vojska pak poslat vlevo...navic skreti pouzivaji hlavne slabe jednotky (level 1) a s nemrtvymi si poradi paladinove :)
« Poslední změna: 02 Dubna 2008, 17:11:46 od Marvn »

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #13 kdy: 02 Dubna 2008, 19:44:22 »
Hm, asi jsem lama. Já do téhle mise mám asi 150 zlata, což je málo a nedám je. Hraju to na střední obtížnost. A že jdou bořit mosty jsem nevěděl :) Asi se vrátím o mnoho misí zpět a budu šetřit.

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 06 Dubna 2008, 17:16:24 »
Hm, asi jsem lama. Já do téhle mise mám asi 150 zlata, což je málo a nedám je. Hraju to na střední obtížnost. A že jdou bořit mosty jsem nevěděl :) Asi se vrátím o mnoho misí zpět a budu šetřit.
mno...tak oni mosty nicit nejdou, ale v teto misi kdyz vase jednotka vstoupi k mostu, tak priplave sepie a ten most znici...a toho se da prave vyuzit  ;)

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #15 kdy: 09 Července 2008, 10:02:43 »
Zdravím :)
mám verzi 1.4.3 a v tažení Liberty, konkrétně části Hide and Seek se prostě nemůžu dostat dál přes stráže - starosta prostě má o jeden bod pohybu míň :( lapka to projde všechno v pohodě (ze začátku - dál jsem to nezkoušel).
Všude kde by mohl projít mu chybí jeden pohybový bod a přitom, pokud ho spatří stráž, jakože tedy vždycky spatří - nepřiběhne jeden, ale aktivují se všechny jednotky na mapě včetně hrdiny v hradu. Nevíte co s tím? Případně, jestli jsem nějakou cestu nepřehlédl?

Edit: nepřehlédl - stráže se vždy na začátku rozmisťují náhodně a měl jsem zkrátka smolíka několikrát po sobě
« Poslední změna: 29 Července 2008, 20:55:31 od Jari »
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 28 Července 2008, 20:23:39 »
Nevíte co se děje s wesnoth serverem? Včera nebo kdy jsem se zkoušel připojit na nějakej herní server a nepodařilo se...  přitom někdy v pátek sem tam normálně byl...

To maj rozbité servery nebo přecházej na nějakou jinou verzi nebo jak to je???

Walard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 28 Července 2008, 20:28:57 »
Zkoušel jsem www.wesnoth.org, taky nefunguje.  :(

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 29 Července 2008, 12:28:44 »
asi nejaka udrzba, protoze server odmita reagovat..
jedine co tak funguje je campaigns.wesnoth.org

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #19 kdy: 30 Července 2008, 18:32:35 »
Since the 28th of July 2008 the official Wesnoth web server is out of order. To enjoy multiplayer games online use new adress server : server2.wesnoth.org:15000 or IP adress : 193.7.178.1

lámanýCZpřeklad: Kolem 28.července 2008 se rozbil oficiální web server. Pro možnost hrát online multiplayer použijte novou adresu serveru :  server2.wesnoth.org:15000 nebo IP adresu : 193.7.178.1

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 21 Září 2008, 00:02:09 »
Nenajde se tu někdo, kdo by se chtěl pustit do vytvoření nebo do pokusu o vytvoření nějaké kampaně :)
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #21 kdy: 21 Září 2008, 10:59:37 »
Myslíš námět a příběh, nebo to naskriptovat?
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 21 Září 2008, 14:37:29 »
Spíše o to nascriptování by šlo ...nebo o průběžné rady ;)
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #23 kdy: 24 Září 2008, 16:45:41 »
FrantaB: já si myslím, že to nemůže být nic složitého. Mam dokonce pocit, že tam je přímo i nějaké rozhraní pro vytvoření map atd..
Horší je to s tím, aby to bylo hratelné.. tzn chce to testovat a testovat... :-)

Co se týče námětu, tak bych určitě nezapoměl na Zlou čarodejnici Vistu a spojence mocného skřeta Maca. :-)

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 24 Září 2008, 21:42:04 »
Co se týče námětu, tak bych určitě nezapoměl na Zlou čarodejnici Vistu a spojence mocného skřeta Maca. :-)

...tak to jsi trefil teda na zajimave jmena  ;D ...to si musim někde poznačit  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.