Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: virtualbox - připojení disků  (Přečteno 10572 krát)

wosak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
virtualbox - připojení disků
« kdy: 11 Března 2008, 11:32:03 »
Zdravim
 nejdou mi připojit logické disky k windows XP které mám spuštěné ve virtualboxu dal jsem je jako sdílené adresáře a pak v XPčkách připojit síťovou jednotku //vboxsvr/sdileny_adresar a nenajde mi to, nevěděl by někdo co s tím?

btw když dám ve spuštěném virtualbou zařízení->instalovat přídavky pro hosta        tak mě to nic neudělá

thx for help

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #1 kdy: 11 Března 2008, 11:37:06 »
Instalovat přídavky pro hosta - když dáš tyto přídavky, musíš v XP jít do tento počítač a měly by tam být nastavené jako CD-ROM. Tak je pak naistaluj, jako klasická instalace s CD.

Nevím jak disky, já mám vytvořenou jednu složku v HOME nastavenou v Virtualboxu jako Sdílený adresář a v XP se mě zobrazila Místa v Síťi.
« Poslední změna: 11 Března 2008, 11:39:57 od luisah »

wosak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #2 kdy: 11 Března 2008, 16:57:01 »
no když připojím jakejkoli adresář do sdílených a nebo mountlej disk tak se mi nezobrazí ani jako místa v síti... jak má být nastavená ta síťovka v tom virtualboxu?

a když dám instalovat přídavky pro hsota tak se nestane nic ani v tento počítač se nic neobjeví

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #3 kdy: 11 Března 2008, 20:39:41 »
Základ bude nainstalovat to rozšíření, protože bez něj to nefunguje. Stačí v Devices mountnout místo cd/dvd-rom iso VBoxGuestAdditions a nainstalovat rozšíření. Pak se ti v síti objeví VirtualBox Shared Folders.

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #4 kdy: 12 Března 2008, 11:35:03 »
Vše je zde popsáno, nevím kde by jsi měl mít problém, je to celkem bezproblémová věc:
http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox?highlight=%28virtualbox%29

tomaskCZ

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 373
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #5 kdy: 12 Března 2008, 21:35:04 »
a pak to chodí docela obstojně akorát třeba paint shop pro neotevře z takto připojeného disku soubor z adresáře obsahující české znaky.
Proč když ho tam normálně vidí je záhada skřítků ;)

okoun

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 557
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • Zobrazit profil
    • http://www.okouns.wz.cz
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #6 kdy: 13 Března 2008, 19:39:14 »
mě to tedy také nefunguje, defakto mám stejný problém, asi přejdu na jiný emulátor
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

wosak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #7 kdy: 14 Března 2008, 13:24:21 »
a kde mám to VBoxGuestAdditions sehnat? to si mám stáhnout z netu nějakej iso soubor?

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #8 kdy: 14 Března 2008, 17:34:40 »
VBoxGuestAdditions - To je to co se ti objeví jako CD v tento počítač, když si zadáš ve virtualboxu instalovat přídavky pro hosta (zřejmě někde děláš nějakou banální chybu, ale nevím kde)

Citace
Přídavky pro hosta nainstalujete tak, že při jedoucím virtuálním stroji zvolíte Zařízení → Instalovat Přídavky pro hosta..., případně připojíte tento ISO obraz před spuštěním stroje. Ve Windows se vám spustí instalační průvodce, v Linuxu přejděte na CD a spusťte daný spustitelný soubor (konzultujte případně uživatelský manuál na stránkách VirtualBoxu).

Tak jsem zkusil, kde by jsi mohl udělat chybu - spustil jsem si xp ve virtualboxu - v okně XP jsem zvolil zařízení - instalovat přídavky pro hosta - samo se mě zeptalov zda chci připojit přídavky pro hosta (které nenašlo a nabídlo stáhnutí s insternetu - sami se stáhli) - poté mě ohlásilo zda se chci zaregistrovat a připojit VBoxGuestAdditions jako virtuální mechaniku - dal jsem ano a automaticky se objevil průvodce k instalaci (jako klasický program a v tento počítač je to označené jako cd)
Jelikož jsem je tedy VBoxGuestAdditions updatoval, mám je stažen, tak pokud budeš chtít tak je pošlu, ale bude to určitě někde na stránkách Virtualboxu.
Snad ti to nějak pomůže  ;D
« Poslední změna: 14 Března 2008, 17:46:21 od luisah »

wosak

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #9 kdy: 16 Března 2008, 13:36:03 »
no právě když to spustím tak se mě to ani nezeptá jeslti to chci instlaovat prostě neudělá nic

donny

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1861
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #10 kdy: 16 Března 2008, 14:43:42 »
A VirtualBox mate instalovany z repozitare nebo kompilovany? Pri druhe moznosti mi to taky neslo, co si vzpominam.

Jeste jsem nasel:
http://code.google.com/p/virtual-box-windows-guest-additions-installer/
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

patnik

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
    • beagle life
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #11 kdy: 17 Června 2008, 19:11:49 »
stejný problém - virtualbox sun instalovaný z baličku pro HH z www stránek. Instalace OK, isntalace winxp OK, přídavky pro hosta - nic.

patnik

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
    • beagle life
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #12 kdy: 17 Června 2008, 19:26:43 »
jo a virtualbox - ose instalovaný z terminalu se vůbec  nespustí.

paja_03

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #13 kdy: 21 Září 2010, 17:50:17 »
Měl bych prosím taky jednu otázku na Disky. Z ničeho nic mi spadl VirtualBox (pravděpodobně nový Kernel) a obecně bych potřeboval přeformátovat počítač. Nicméně se mi nedaří znovu nainstalovat VirtualBox (fakt to nepude, zkoušel jsem všechno) ale na ploše virtuálních Win XP mi zůstaly nějaké soubory co potřebuji. Je nějaký způsob jak se z Ubuntu dostat na disk (plochu), který používaly virtuální Widle abych to mohl kopnout do ubuntu a zachránit?

díky moc

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #14 kdy: 21 Září 2010, 21:18:55 »
jde to, pomocí vdfuse
Kód: [Vybrat]
sudo vdfuse -f .VirtualBox/HardDisks/xp.vdi /mnt/vdi #nalinkuje cosi mountovatelnýho
sudo mount -o loop /mnt/vdi/Partition1 /media/win #a tímhle to přimountuje

http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=26&t=33355

jo a nemusíš to kompilovat, stačí nainstalovat virtualbox-ose-fuse
« Poslední změna: 21 Září 2010, 21:31:41 od silverkeeper »

paja_03

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #15 kdy: 23 Září 2010, 22:10:56 »
Díky za tip, mlátil jsem se s tím, a říkal si, že přece nejsem idiot, ale zkusil jsem všechny varianty (pro případ, že bych si špatně vyložil překlad z AJ) a pořád mi to píše totok:

lucinka@lucinka:~$ vdfuse -f /home/lucinka/.VirtualBox/HardDisks/Okna.vdi /mnt/Okna.vdi
fuse: bad mount point `/mnt/Okna.vdi': No such file or directory

co prosím dělám špatně?

Je možné, že je to tím, že mi VirtualBox hned při staru hodí chybovou hlášku "Jeden nebo více virtuálních pevných disků, CD/DVD mechanik nebo disket jsou momentálně nedostupné. Nebudete tak moci použít virtuální počítače... Stiskněte ZKONTROLOVAT pro otevření okna Správce virtuálních médií..."

to jsem se taky pokoušel googlit a taky jsem moc nepochodil... možná je problém hned v tom :(

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #16 kdy: 23 Září 2010, 22:46:08 »
/mnt/vdi má bejt složka a musíš ji nejdřiv vytvořit
Kód: [Vybrat]
sudo mkdir /mnt/vdi

paja_03

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Re: virtualbox - připojení disků
« Odpověď #17 kdy: 24 Září 2010, 11:50:59 »
díííky, jsi mocný, přesně tohle jsem potřeboval, šlape jako hodinky:)

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.