Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvlastne spravanie 32 bit aplikacii v 64 bit prostredi  (Přečteno 5304 krát)

jojko

• Aktivní člen
  • *
Zvlastne spravanie 32 bit aplikacii v 64 bit prostredi
« kdy: 20 Června 2006, 14:40:53 »
Nedavno som spozoroval ze 32 bit aplikacie idu rychlejsie v 64 bit prostredi ako na tom istom pc v 32 bit prostredi. Skusal som skompilovat verlihub na Ubuntu 5.10 64 Bit tem program isiel tak naramne ze zrusil celu linku a provajder ma skoro zaskrtil. Dobra sprava je ze b ubuntu 6.06 toto uz nerobi mam to odskusane skusal som to 19 dni v kuse. Nastal zaujimavy efekt pri cedege. Instalacia hry Blood Rayne trvala iba 2 - 3 minuti. Za tu dobu sa rozbalilo cca 4 Gb a hra sa nedala hrat :D lebo problemiky so zvukom.

Canter Strike 64 Bit prostredie: 350 fps / s
                      32 Bit prostredie:  120 fps / s

Grejbovanie DVD v 64 bit prostredi: 3 hod
                              32 Bit prostredi: 5 hod

:D Pozeranie divixov: v 64 bit prostredi: 80 filmov na ras potom cca 85 zacali sekat filmy
                                    32 bit prosteedi: 50 filmov na ras potom cca 55 zalaci sekat

Robil niekto podobne testy ako ja ? ?
Amd Sempron 2600+ 1.6Ghz 64 Bit, Asus K8N, 512Mb Ram DDR ECC Twin, Wdc 40Gb 8Mb Cache, Geforce 4 MX440 64Mb Ram. Mam rad Linux pretoze je ako moja priatelka vrtochiva a proste uzastna. Xite RT/Gnu Linux - Oficialny vyvojar.

emzo

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 04 Března 2007, 13:38:25 »
Zaujímavé.. Pri svojich testoch musíš brať do úvahy aj počítače, ktoré porovnávaš. Lebo okrem procesora hrá svoju úlohu aj HDD, zbernica atď. Ideálne by bolo mať dual-boot Ubuntu 32-bit a Ubuntu 64-bit ;)

Každopádne zajtra kúpim svoj prvý book s dvojjadrovým 64-bitovým procesorom AMD64 X2 ;) Ak je to tak ako vravíš, mohol by som teoreticky spustit 160 filmov bez sekania :D To by bol filmový zážitok ;) Ešte by som mohol nainštalovať Xgl+Compiz a dať okná na seba s 10% priehľadnosťou aby som neprišiel o ten filmový zážitok :lol:

donny

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 04 Března 2007, 13:57:17 »
Citace: emzo
mohol by som teoreticky spustit 160 filmov bez sekania :D To by bol filmový zážitok ;)
doufam, ze nam pak povypravis deje vsech filmu do nejmensich detailu ;)
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

emzo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Března 2007, 10:06:01 »
jj, veď práve preto tá transparentnosť.. A možno by boli zaujímavé efekty, napr. pri 160x rovnaký film, len s postupným oneskorením a tak ďalej.. :-D

Ináč.. V apríli má vyjsť nové Ubuntu 7.04 priamo s Xgl+{compiz, beryl} :) Zas o jeden task menej ;)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #4 kdy: 05 Března 2007, 10:19:40 »
XGL ve Feisty nebude, bude se muset doinstalovavat rucne stejne jako v Dapper nebo Edgy.

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
« Odpověď #5 kdy: 08 Března 2007, 18:31:38 »
Citace: jojko
Canter Strike 64 Bit prostredie: 350 fps / s
                      32 Bit prostredie:  120 fps / s
Jesli je to překlep a myslel si counter-strike na starém half-lifu tak si přepni sowtwarové vykreslování grafiky na open GL

Potom by to snad mohlo dávat podbné výsledky

kratojak

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Března 2007, 11:58:38 »
Zdravim,potřeboval bych poradit-díky tomu,jak jsem koupil notebooka mam ted možnost si objednat windows Visty Busines jen za poštovný,ale nevím jestli si mam objednat 32 nebo 64bitové?????Procesor mam 64bitový,ale právě nevím prý nejsou na 64bit verzi přizpůsobeny programy?Instalaci Vist plánuji až po vydání prvního servic packu k ním(tzn někdy v září)není už tedy lepší jít do těch 64bitových?předem diky za rady a přeji hezký den

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 13 Března 2007, 12:01:56 »
To jsem zvědavej kdo ti na todle odpoví... :-P Tady se řeší linux. Takže si nahod linux a zahod widle :D
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

kratojak

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 14 Března 2007, 12:21:33 »
Citace: ViPEr*CZ*
To jsem zvědavej kdo ti na todle odpoví... :-P Tady se řeší linux. Takže si nahod linux a zahod widle :D
Ptám se tak trochu schválně tady!!Protože lidi co jedou v Linuxu počítačům a programování rozumí víc (Feláci,...atd).A windows určitě taky většina z Vás musí někdy použít (ikdyz na nej nadáváte a zavrhujete ho)!!A proto se ptám je lepší jít do windows Vist 32 nebo 64 bitových-viz příspěvek výše.   předem dík za rady

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 14 Března 2007, 12:27:14 »
Citace: kratojak
Citace: ViPEr*CZ*
Ptám se tak trochu schválně tady!!Protože lidi co jedou v Linuxu počítačům a programování rozumí víc (Feláci,...atd).A windows určitě taky většina z Vás musí někdy použít (ikdyz na nej nadáváte a zavrhujete ho)!!A proto se ptám je lepší jít do windows Vist 32 nebo 64 bitových-viz příspěvek výše.   předem dík za rady
No osobně bych šel asi už do 64bit verze neboť i ta by měla podporovat 32bit software. Takže pokud hraješ nějakou hru třeba Call of Duty 2, tak by ti měla fungovat i pod 64bit systémem.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

kocar

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 18 Března 2007, 13:06:07 »
Zalezi na co je clovek potrebuje. Ja ke svymu novymu booku dostal v praci Visty Ultimate x64 a celkem jsem zaplakal. Programuju v jave a nerozbehal jsem oblibeny prostredi eclipse (64-bit verze pro win neexistuje a 32-bit verze bezela jen pod 32-bitovym JRE a chovala se velmi zvlastne). Dal mi pod nima padala miranda a neslo par dalsich programu (ted uz si nevybavuju jaky, ale mozna to byl spis problem Vist nez 64-bitvy verze). Ale zase hry by mohly behat bez problemu.

Takze jsem nainstaloval 64-bit Ubuntu Edgy Eft a bohuzel jsem zjistil, ze je to s tema programama podobny... SIce uz jsem jich vetsinu rozbehal, ale porad mam par nevyresenych problemu.
Intel Pentium Dual-Core E5200, 4 GB RAM, GeForce 8600GT, Fedora 9 x64
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, GeForce 7300GT, Fedora 9 x64

uf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 26 Června 2007, 17:23:37 »
mozes posim ta napisat konkretnejsie o ktorych programoch je rec? celkom ma to zaujioma lebo si chcem nahodit 64 bit 7.04 kubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.