Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PDA ASUS A620  (Přečteno 5685 krát)

Bubák

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
    • Minulost
PDA ASUS A620
« kdy: 15 Března 2008, 08:44:24 »
Prosím o radu,jak připojit PDA ASUS A620 k Ubuntu.Návody,které jsem zatím našel jsou k ničemu.Na Windows XP nebyl problém.Připojuji přes USB.I po nainstalování virtuálního disku C: a spuštění ActiveSync 3,7 se mi nechce automaticky spojit.Morduju to již 14 dní a nic.Díky za radu.Jinak bych byl nucen zase ty blbé vokna nainstalovat,jako druhý systém.
Hans

klasyc

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 470
    • Zobrazit profil
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #1 kdy: 15 Března 2008, 09:55:14 »

Bubák

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
    • Minulost
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #2 kdy: 15 Března 2008, 13:39:02 »
Tohle už jsem zkoušel,ale dostanu se jenom k druhému bodu-navázání spojení.Mělo by to vypsat:cacti@mypc:~$ dccm -d 4 -f
dccm[13541]: Running in foreground
dccm[13541]: Listening for connections on port 5679
Vypíše jenom :dccm[13541]: Running in foreground
dccm[13541]: Listening for connections on port 5679
Když si otevřu nové okno a napíšu tam:cacti@mypc:~$ sudo synce-serial-start
Tak mi napíše :not command found
Takže dál se nedostanu,ale PC je s PDA asi propojené,protože nemůžu vypnout PC,až vypnu PDA-něco tam je,ale já potřebuju kopírovat soubory,tak,jak jsem to dělal přes ActiveSync 3.7
Ale i přesto moc díky za ochotu.
Hans

Pavlinaxx

  • Host
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #3 kdy: 15 Března 2008, 14:57:25 »
Tohle už jsem zkoušel,ale dostanu se jenom k druhému bodu-navázání spojení.Mělo by to vypsat:cacti@mypc:~$ dccm -d 4 -f
dccm[13541]: Running in foreground
dccm[13541]: Listening for connections on port 5679
Vypíše jenom :dccm[13541]: Running in foreground
dccm[13541]: Listening for connections on port 5679
Když si otevřu nové okno a napíšu tam:cacti@mypc:~$ sudo synce-serial-start
Tak mi napíše :not command found
Takže dál se nedostanu,ale PC je s PDA asi propojené,protože nemůžu vypnout PC,až vypnu PDA-něco tam je,ale já potřebuju kopírovat soubory,tak,jak jsem to dělal přes ActiveSync 3.7
Ale i přesto moc díky za ochotu.

Já mám úplně stejný problém :-(

Bubák

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
    • Minulost
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #4 kdy: 15 Března 2008, 17:38:26 »
Kdybys to náhodou vyřešila,dej vědět,ale mám takový dojem,že to je v háji.A já poslouchám pořád stejnou muziku,ale asi ty XP budu muset přiinstalovat,i když jsem byl rád,že je nemusím.Ještě se chci zeptat,jestli ti jedou videa na serveru české televize-mě nějak ne.Mám to i v příspěvku tady na fóru,ale ještě mi nikdo neporadil.Díky.
Hans

Pavlinaxx

  • Host
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #5 kdy: 15 Března 2008, 17:45:12 »
Tak jsem to teď vyzkoušela a s přehráním videí nemám nejmenší problém. Jinak k tomu PDA ... já mám Asus P535 s WM 6

Bubák

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
    • Minulost
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #6 kdy: 15 Března 2008, 18:30:39 »
Můžeš mi říct,co máš nainstalovaný za plugin?
Hans

Pavlinaxx

  • Host
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #7 kdy: 15 Března 2008, 18:48:53 »
instalovala jsem to přesně tak jak je to na wiki

Bubák

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
    • Minulost
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #8 kdy: 15 Března 2008, 20:11:08 »
Tak to je síla-já jsem taky v začátcích s Linuxem-měl jsem nainstalovaných asi 8 verzí a vždycky něco nešlo,v dalším systému zase něco jiného nešlo a to,co nešlo v tamtom OS,tak v tomhle šlo,atd.Vidíš-je evidentní,že mě něco drží,ale co?Já už to morduju tak rok a půl.....tedy všechny tyhle systémy.Ještě,kdybys mi mohla napsat,co máš zatrhlé v Mplayeru,když klikneš pravým do videa a dáš vlastnosti.To by mi možná pomohlo.Díky.
Hans

Pavlinaxx

  • Host
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #9 kdy: 15 Března 2008, 20:26:45 »
« Poslední změna: 15 Března 2008, 20:36:08 od Pavlinaxx »

Bubák

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
    • Minulost
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #10 kdy: 15 Března 2008, 20:39:30 »
Tys mi nerozuměla-já chci nastavení přímo ve firefoxu-když se díváš na nějaký dokument,nebo pořad na serveru ČT1-klikni do toho okna a tam by mělo být nastavení.
Hans

Pavlinaxx

  • Host
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #11 kdy: 16 Března 2008, 00:47:16 »
Tys mi nerozuměla-já chci nastavení přímo ve firefoxu-když se díváš na nějaký dokument,nebo pořad na serveru ČT1-klikni do toho okna a tam by mělo být nastavení.

Nejde .... at klikam jak klikkam tak zadna nabidka se neukazuje :-(

Bubák

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
    • Minulost
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #12 kdy: 16 Března 2008, 08:39:35 »
Vidíš,tak to je ten můj problém-něco mám špatně a nevím,co.Mě nenajede video a jde mi do toho kliknout a normálně se mi ukáže nabídka.Ale moc Ti děkuju za ochotu.Jo,máš hezké stránky. ;D
Hans

PetrK

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
    • Zobrazit profil
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #13 kdy: 20 Března 2008, 09:01:09 »
Pokud jsem to dobře pochopil jde vám o přehrání streemovaného videa, tedy internetové vysílání. Mě pomohlo:
Naistalovat mplayer nebo RealPlayer pro Linux.
Ve firefoxu: Nástroje -> Správce doplňků -> Získat rozšíření -> Instalovat MediaPlayerConnectivity.
Kodeky podle:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=18192

Vondrasek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #14 kdy: 20 Března 2008, 21:37:51 »
Asus A620 by asi melo fungovat bez problemu, pokud je tam Pocket PC 2002 ap.
Uvadite, ze kdyz napisete
sudo synce-serial-start
ze "command not found"
Zkusil bych zkusit jestli jsou nainstalovany vsechny potrebne veci a je toho spousta

sudo apt-get install librra0 librra0-tools librapi2-tools libsynce0 synce-dccm synce-multisync-plugin synce-serial synce-kde

nebo aspon toto:

sudo apt-get install synce-dccm synce-serial librra0-tools

kdyz si toto zadate do terminalu nevadi ze neco z toho je uz nainstalovane

Kdyz pise ze nebyl nalezen prikaz, co by to mohlo jineho delat?

Ja mam tedy ipaq h1915 a potom co jsem to pod Linuxem vyresil, funguje to spolehlive a lepe nez s Activesync
Pokud jde o kopirovani, staci potom synce-kde a Krusader je na to vynikajici


Vondrasek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #15 kdy: 20 Března 2008, 22:04:46 »
Ještě prosím k jedné věci. Když máte nainstalovaný Wine a přininstalujete si k tomu ActiveSync, tak to jako můžete,nainstalovat to nechá. to jde. Ale přes to PDA nespojíte, na 100 procent pokud jsem aspon /1/ dobre pochopil. To ActiveSync pro spojeni teda jen ve Windousu.  V linuxech je na to  synce.
take me mozne ze ten asus bude potrebovat natahnout nejaky moduly s parametrama tak mozna zkusit gogglit

Pavlinaxx

  • Host
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #16 kdy: 21 Března 2008, 12:02:45 »
Asus A620 by asi melo fungovat bez problemu, pokud je tam Pocket PC 2002 ap.
Uvadite, ze kdyz napisete
sudo synce-serial-start
ze "command not found"
Zkusil bych zkusit jestli jsou nainstalovany vsechny potrebne veci a je toho spousta

sudo apt-get install librra0 librra0-tools librapi2-tools libsynce0 synce-dccm synce-multisync-plugin synce-serial synce-kde

nebo aspon toto:

sudo apt-get install synce-dccm synce-serial librra0-tools

kdyz si toto zadate do terminalu nevadi ze neco z toho je uz nainstalovane

Kdyz pise ze nebyl nalezen prikaz, co by to mohlo jineho delat?



Toto všechno mám nainstalováno a problém přetrvává  >:(

Bubák

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
    • Minulost
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #17 kdy: 21 Března 2008, 18:22:58 »
Moc děkuji za radu ohledně spojení PDA a PC.Již spojení mám,jenom nevím,kde mám v Krussadéru najít PDA.V konzoli mi základní příkazy jedou-například výpis souborů.Jenom by pro mě bylo jednodušší použít Krussader.Jenom tam PDA nemohu najít.Jsem asi slepý,že ho tam nikde nevidím.
Hans

Bubák

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
    • Minulost
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #18 kdy: 21 Března 2008, 18:25:26 »
Musíte si vypnout Firestarter,nebo Firehol,jestli je máte,protože Vám spojení ukončí.
Hans

Vondrasek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 47
    • Zobrazit profil
Re: PDA ASUS A620
« Odpověď #19 kdy: 21 Března 2008, 20:33:27 »
Nevím, jestli máte nainstalované synce-kde. To je pro spojení s Krusader/Konqueror nutné. Pokud vám základní příkazy fungují, ostatní by už měla hračka. Instalací a konfigurací synce-kde se zabývá stránka na wiki:
http://wiki.ubuntu.cz/Windows_Mobile/Pocket_PC
konkrétně
http://wiki.ubuntu.cz/SynCE-KDE

V Krusaderu (i Konqueroru) je třeba pro připojení zadat do adresního řádku:

rapip:/

a můžete bez problémů procházet soubory na PDA, kopírovat ap.
Aby se to vždy nemuselo vypisovat, lze si to přidat v Krusaderu do záložek.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.