Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Re: Feedback | Co vám vadí na českém Ubuntu  (Přečteno 4300 krát)

Jehova

• Návštěvník
Re: Feedback | Co vám vadí na českém Ubuntu
« kdy: 18 Března 2008, 06:18:02 »
Jsem tu novej, teprv se rozkoukávám tak bych sem snad ani neměl nic psát, ale když jsem sem poprvé vlezl a hledal něaký info který by mi pomohlo vyřešit problém s TV kartou tak jsem zahlídl dotaz a hned se tam nadšeně vrhnul že tam snad najdu diskusi a na místo toho tam na stejnej nadnešenej problém byla něaká strohá odpověď která chudáka dotazovatele setřela že má hledat a ne se blbě ptát když se to už řešilo.
I kdyby to byla nakrásně pravda a už se to řešilo, neznamená to že je tu každej hnet doma a ví kam vlét a kde co hledat.
Když přijde nováček jak na ubuntě a přivede ho to na forum kam by jinak ani nelezl, tak takovýhle odpovědi jako že se nemá blbě ptát a má hledat to akorát odradí.
To nikoho nevychová a nic mu to nevysvětlí.
Neni to tedy nic proti stránkám jako spíš neurvalý chování k začátečníkům.
Neni jim hned potřeba mazat med kolem huby ale než na něco reagovat podrážděně tak snad radši nereagovat vůbec.
Možná jsem na forum nakoukl hned napoprvé a na blbou stránku ale dojem si už nesu ... tady se radši na nic neptat.
Radši to tejden hledat nebo měsíc zkoušet rozchodit sám ... v horším případě jako v mým ... vydloubnout TV kartu ze základní desky a věnovat ji někomu druhýmu.
« Poslední změna: 18 Března 2008, 06:24:06 od Jehova »

Pavelp

• Host
« Odpověď #1 kdy: 18 Března 2008, 07:34:16 »
Milej zlatej, mas pravdu, jsi tu oprafdu moc krace, abis moch takle psat. Priste se napred trochu roskoukej a pak teprf krytyzuj.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 18 Března 2008, 07:47:27 »
Strohá odpověď nemusí být nijak špatně myšlena. O odkázání na vyhledávání často řešených otázek také ne. Musíte si uvědomit, že se snažíme pomoci. Když už musíme vodit uživatele "za ručičku", tak to je dosti vyčerpávající. Až to zažijete, pochopíte...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Jehova

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Března 2008, 08:08:15 »
Pavelp Jo tak to je přesný milej černej  :)
Tady sem možná novej a rozkoukávám se ale od toho tu forum je a od toho tu taky byla položená otázka  :)
Klidně mi vynadej že sem si vůbec dovolil na ni odpovědět.

Pavelp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 18 Března 2008, 08:51:57 »
Ale ja nikomu nenadavam, nemam to ve zvyku. Nicmene mi vadi, ze lecktery kolemjdouci si otvira hubu, aniz by se rozhlidnul.

Jehova

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 18 Března 2008, 09:04:38 »
Já to taky v odpovědi nemyslel niak zle.
Ale už taky nejsem mladej ustrašenej kluk abych držel hubu a bál se ji otevřít když se mně někdo na něco na foru ptá  :)
Možná jsem tady na foru novej ale k nerozeznání se to podobá foru kde jsem zas Já skoro doma.
Vim kdy a kde se má na co reagovat a kdo na co smí odpovídat.
Je to totiž jen na mně kterou otázku nebo téma chci otevřít a co k tématu dodat  :)
Zaregistrovanej tu sem tak nebudu plaše okukovat komu by moje reakce mohli vadit.
Chovám se slušně .. sprostě nemluvim ... nikoho neurážim
Myslim že víc neni potřeba dodávat a necháme to téma běžet dál aby jsme neodvedli diskusi jinam :-)

Pavelp

• Host
« Odpověď #6 kdy: 18 Března 2008, 09:47:27 »
1. Novacky tu nikdo nezere. Kdyz nekdo prichazi a klepe na cizi dvere, mel by zaklepat a pozdravit, ne je vyrazit i s futrama.
2. Na zaklade toho, ze jste nedostal odpoved na Vas dotaz, jste smahem odsoudil cele forum a nezda se mi, ze byste se nejak intenzivne venoval hledani at tady, nebo jinde. Aspon to z Vaseho prispevku neplyne.
3. Nemate narok na spravnou odpoved na zadnem foru a tedy ani tady ne. Odpovedi, ktere dostanete jsou z 60 % plky, z 30% k tematu, ale neresi to, a tech slabych 10 je relevantnich. Ovsem bez zaruky, ze to bude fungovat. To neni placeny supoport, to je forum.
4. Kdybyste se pustil do mne, ze jsem arogantni a zpupny nicema, ktery napada a zranuje diskutujici, vcelku bych nepolemizoval, zvonku to tak vyzera. Ale Vase kritika fora jako celku je neopravnena a na tom trvam.

Jehova

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 18 Března 2008, 09:57:43 »
Pavelp až budeš chtít na něčem trvat tak čti pozorně příspěvky.
A nebo jestli je chceš číst povrchně tak nereaguj snad radši vůbec.
Já se tady na foru na nic ještě nikdy neptal.
Jen jsem se šel podívat na čísi dotaz ohledně TV karty kterej by býval mohl vyřešit problém co sem měl.
Tedy reakce dotyčného vůbec nebyla směřována ke mně.
A protože patříš k těm co tak rádi všechno hned hledaj tak si dej vyhledat moje příspěvky ...
Neboj je jich tak možná deset a nikde jsem se na nic neptal jen reagoval k daným tématům.  :)
Možná ne zrovna hurá ubunta je nejlepší ale takových hlášek je tu poměrně hodně, občas by měla zaznít i kritika aby jste se tu jen neplácali po ramenou jak je všechno dobrý a skutek už byl dávno jinej.
Tohle je v tomhle tématu můj poslední příspěvek na tvý další už nereaguju tak jestli máš rád poslední slovo tak si posluž  :)
Ale pls jestli nemusíš tak na mně už příště nereaguj :)
díky

donny

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 18 Března 2008, 10:27:59 »
Myslim, že máte pravdu oba. Jehova si nese špatný dojem z mála, ale je špatné, že jej zobecňuje na celé fórum (a tedy i třeba na mě, což mi taky může vadit).

Ale na druhou stranu se snaží upozornit veřejně na to, co třeba mě osobně také neskutečně štve - tedy občas arogantní a nic neříkající odpovědi některých přispěvatelů.

Chapu snahu Pavlap o jakousi vychovu lidi na foru, bohuzel si myslim, ze se jedna o boj s vetrnymi mlyny. Nerikam, ze je to zbytecne, ale nema to zadny kladny ucinek, dokud nedonutite lidi se nad tim zamyslet. A to se obcas nikomu jen tak nepovede.

Jedine ucinky jsou-autor neodpovedi si trochu ulevi, bude mit dobry pocit z toho, ze neco udelal (zaplaceno za to nedostane, tak co zbyva), a druhy-sem tam nejaky ctenar nabyde dojmu, ze linuxova komunita je skutecne (tak, jak se o ni traduje) parta nabubrelych programatoru, kteri (nevim, jestli mam napsat, ze trosku prehanim) se pomalu s opovrzenim snizuji ke komunikaci s nekym, kdo nedosahuje jejich mentalnich a znalostnich kvalit. Bohuzel s tim ja se nemuzu ztotoznit, protoze komunita kolem Ubuntu takova v zakladu neni a vynika prave kladnym pristupem a pochopenim.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 18 Března 2008, 10:33:19 »
+1

N. Á. V. O. D. Y.

Pavelp

• Host
« Odpověď #10 kdy: 18 Března 2008, 10:50:10 »
OT.
Michal Donat: Pochopil, jen trosku poupravim, nejde mi snad primo o vychovu, jako o obycejne (mozna tvrde) donuceni (mozna je to vychova) tazatele, obzvlast jisteho typu, k  urcite vlastni aktivite kolem problemu.
Fuj, to je veta. Ale lip to neslo.

donny

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 18 Března 2008, 11:10:03 »
To imho neni OT.
Ja chápu, čeho tím chcete dosáhnout. Ale myslím si, že k vámi požadovanému cíli bohužel nevede a ani nikdy nepovede. Jediné, k čemu to dle mého názoru směřuje, jsem již popsal. Proto bych rád vás a všechny, kteří sdílí s vámi tento princip, vyzval, abyste uvážili přehodnocení takových postupů a zkusili najít nějaký pozitivnější přístup, případně abyste taková témata například ignorovali a třeba upozornili na nedostatek jinou cestou (SZ...).
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi

Pavelp

• Host
« Odpověď #12 kdy: 18 Března 2008, 11:53:23 »
V tom se asi neshodnem. Ja nevidim nic spatneho na tom, ze tazatele odkazu na problem, ktery se tu nedavno resil jen odkazem. Je to zdroj pouceni pro nej, ne pro mne. Proc bych na sebe mel brat dalsi povinnost, vedet, kdy kde a co se tu sustlo, abych odkazal na spravny prispevek. A proc bych jej mnel vyhledavat ja, tazatel je u PC a ma k tomu vcelku stejne prostredky jako ja, on potrebuje informaci, ja ne. Ano, mohl bych mlcet, ale pak to forum pozbyva smyslu. Rozumnemu a vyspelemu / dusevne/ cloveku by takova informace mela pomoci alespon k zakladni orientaci. Rozmazleny fracek (RH (c)) ovsem zareaguje jinak.

Mimochodem, o tom, jak resit neustale omilane otazky newbiesu se tu diskutovalo tusim tak pred rokem, rokem a pul. A nic se nevymyslelo.

donny

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 18 Března 2008, 12:27:25 »
No ono není "odkázat" a "odkázat", že jo? Ano, vzpomínám si, že se to tu řešilo. Nic se nevyřešilo (resp. o tom nevím). Pokud jde o ty nejčastější dotazy, na to je prostě wiki, která existuje hlavně z toho důvodu, aby nám všem (nejen přispěvatelům, ale i tápajícím) usnadnila práci. Věřím tomu, že z většiny víte, co na wiki je a co není. Tudíž v tom případě odkázat na wiki-si myslím, že není takové zdržení, na wiki se hledá snadno. Pokud to neuděláte vy, udělá to někdo jiný.
Pokud se jedná o méně častý problém, osobně vidím rozdíl mezi "už se to tu řešilo" a "podobné téma se řešilo poměrně nedávno, zkuste si projít dvě tři stránky zpátky v tomto fóru, určitě na to narazíte".
To je hlavně to, o co mi jde. Pokud na toho člověka vypálíte, může si myslet, že to tak děláme všichni (takový přístup můžeme oba odsoudit, ale je to prostě tak). Já (a doufám, že nemluvím jen za sebe) například takový přístup nemám a nechci být takto škatulkován.

Jehova

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 18 Března 2008, 21:52:06 »
Tak něak to taky beru že na některý věci obvslášť který jsou velmi častým problémem se prostě musí tolerovat že se na to lidi budou ptát a trpělivě se jim snažit pomoct.
Když přijdete někam na uřad a vydíte stovky dveří a nepřehlednou tabuli kanceláří kde vám každá kancelář přijde že je stejná jak ostatní a stejně nevíte kam vrazit tak se prostě zkusíte zeptat a když na váš začne něaká kancelářská myš hned vrčet, tvářit se kysele tak se tam prostě nebudete cejtit dobře a očekávat vyřešení svých problémů nebo žádostí i kdyby nakrásně za prvníma dveřma seděl někdo vstřícnej a ochotnej.
Jestli je v zájmu linuxu mít více členů ve svých řadách který by v tomhle OS začali vyvíjet a tvořit další programy a popřípadě i hry tak se k nováčkům tvářit vlídně by měla bej samozřejmost.
Prodavačka v obchodě taky musí stokrát i víckrát opakovat v kterých regálech co hledat a co na skladě nenajdou.
Když bude protivná tak se zákazníci naučej chodit nakupovat jinam.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #15 kdy: 19 Března 2008, 01:33:09 »
Tady nikdo nic nenakupuje. Doporučil bych přesunout tuto diskuzi do jiného vlákna a jiné sekce.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #16 kdy: 19 Března 2008, 07:26:46 »
Jenže u těch dveří úředníků je problém, že hned u vchodu nemají(někde) vyhledávání včetně tabule s rozdělením "vchodů". Tady ho máme. ;)

N. Á. V. O. D. Y.

Pavelp

• Host
« Odpověď #17 kdy: 19 Března 2008, 08:15:25 »
Ja myslim, ze z vetsiny uradu uz dnes maji. Toto se v posledni dobe velmi zlepsilo. Osobne taky nemam urady rad, ale s nejakym "spatnym" chovanim jsem se v posledni dobe nesetkal. A informace jsou vsude. Ano, uredni siml rechta, takze na vsechno je lhuta a urad ji patricne vyuzije. Ale ze se nekdo obcas tvari jinak, nez vidime v americkych filmech, je prece normalni. Ne kazdemu se podari udrzet na xichte keep smiling, kdyz ma fatalni problem v rodine.

Opakovana prosba moderatorum. Je to na nic, z meho hlediska muzete smazat , nebo presunout cely spagat, mimo prvniho postu.

donny

• Závislák
« Odpověď #18 kdy: 19 Března 2008, 13:13:17 »
Přejmenujte téma na "Jak to dnes vypadá na úřadě" ;).

Jehova

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 20 Března 2008, 03:20:32 »
Omluva všem ... fakt jsem neměl dobrou náladu a když Pavelp zareagoval se oslovením Milej zlatej tak už jsem se fakt měl chuť hádat...
Už jsem vychladl :)
Nicmeně i na svým foru kde jsem slušně zabydlenej tak se nováčků zastávám a pokud to jde tak pomáhám.
A aby se nováček fakt málem bál někam něco napsat to přeci neni dobrej postup výchovy.
Kdyby linux nepotřeboval širší členskou základnu a víc lidí co v něm budou vyvíjet programy a hry tak se to ztratí když nováček odpadne ale linux by měl o každýho novýho příchozího málem bojovat než se dostane do povědomí lidí že win tu neni jedinej OS .
« Poslední změna: 21 Března 2008, 01:28:02 od Jehova »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.