Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vlastní program a crontab [vyřešeno]  (Přečteno 1655 krát)

radeczech

• Aktivní člen
  • *
Vlastní program a crontab [vyřešeno]
« kdy: 21 Března 2008, 08:59:08 »
Napsal jsem si program v c++, v poho odladil a manuálně (./program nebo /slozka/program) ho i spustím a provede se.
Problém však mám, když chci načasovat spouštění pomocí cron. Zeditovatl jsem crontab roota (crontab -e -> 0 7 * * * /slozka/program), ale program se mi neprovede. V syslogu vidím v daný čas zavolání mého programu :-/
Je ještě nějaký způsob jak načasovat zavolání programu nebo co by mohlo být špatně? Díky.
« Poslední změna: 21 Března 2008, 21:26:45 od Martin 'Želva' Malý »
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

Teyras

• Aktivní člen
  • *
  • $life = "fight";
Re: Vlastní program a crontab
« Odpověď #1 kdy: 21 Března 2008, 17:12:22 »
no, v CLI jde nastavit
[příkaz] | at [čas provedení]
(bez hranatých závorek, čas se zadává digitálně, dělí se dvojtečkou)
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

radeczech

• Aktivní člen
  • *
Re: Vlastní program a crontab
« Odpověď #2 kdy: 21 Března 2008, 18:59:56 »
Už jsem na to přišel, sice po detailnějším debugu spouštění a ladění cron. Program se mi opravdu spustí, ale provede s v domovském adresáři roota (používám jeho crontab) namísto mnou zvoleném adresáři. Takže zadám do programu statickou cestu pro nastavení pracovního adresáře, zkompiluji a mělo by to jet ;-)
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.