Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: spuštění compiz  (Přečteno 6107 krát)

pivik

  • Host
spuštění compiz
« kdy: 22 Březen 2008, 16:35:09 »
Zdravím, naistaloval jsem si na UBUNTU 7.10 32bit ovladače ATI 8.3, poté dle návodu nainstaloval compiz. V menu mám volbu CompizConfig Settings Manager, ale nejde spustit. Nevíte proč? V čem by mohla být chyba?

gyga

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 111
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re: spuštění compiz
« Odpověď #1 kdy: 22 Březen 2008, 16:42:07 »
Zkus ho zapnout přes terminál a napiš co ti to píše. Mám ten samej problém, ale mě to začalo blbnout až po instalaci Kiba-dock.
Ubuntu 8.04, AMD Sempron 2400+, 768 MB RAM, Asus 7600GS...atd..

pivik

  • Host
Re: spuštění compiz
« Odpověď #2 kdy: 22 Březen 2008, 16:48:21 »
Jakým příkazem ho zapnu přes terminál prosím? Nejsem nijak sběhlý uživatel Linuxu...

gyga

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 111
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re: spuštění compiz
« Odpověď #3 kdy: 22 Březen 2008, 16:53:07 »
"sudo compiz" pardon
« Poslední změna: 22 Březen 2008, 17:33:53 od gyga »
Ubuntu 8.04, AMD Sempron 2400+, 768 MB RAM, Asus 7600GS...atd..

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
  • Karma: +193/-12
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Re: spuštění compiz
« Odpověď #4 kdy: 22 Březen 2008, 17:32:07 »
CompizConfig Settings Manager se spouští příkazem ccsm
Compiz pak compiz --replace
A nespouštějte to se sudo!

A jinak Compiz vám funguje jenom nejde ten manager? Nebo nefunguje vůbec?

gyga

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 111
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re: spuštění compiz
« Odpověď #5 kdy: 22 Březen 2008, 17:42:10 »
Mě nejde vůbec, nainstaloval jsem Kiba-dock a od té doby to nejde, ikdyž jsem kiba dal pryč. Zkoušel jsem přes synaptica přeinstalovat compiz ale stejně nic.
Ubuntu 8.04, AMD Sempron 2400+, 768 MB RAM, Asus 7600GS...atd..

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
  • Karma: +193/-12
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Re: spuštění compiz
« Odpověď #6 kdy: 22 Březen 2008, 17:45:40 »
Určitě máte správně nainstalované ovladač grafické karty? Příkaz glxinfo | grep direct byl měl vypsat ...Yes.
Pokud ano, co vypíše příkaz compiz --replace

gyga

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 111
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re: spuštění compiz
« Odpověď #7 kdy: 22 Březen 2008, 17:48:56 »
rendering yes


gyga@gyga:~$ compiz --replace
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 10de:02e1 (rev a2) (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1024x768) to maximum 3D texture size (4096): Passed.
Checking for nVidia: present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
Starting gtk-window-decorator
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format


Jo a po pokusu zapnout compiz mi na chvíli vše zmizí z plochy párkrát blikne monitor a pak se to zase vrátí.
« Poslední změna: 22 Březen 2008, 17:53:07 od gyga »
Ubuntu 8.04, AMD Sempron 2400+, 768 MB RAM, Asus 7600GS...atd..

pivik

  • Host
Re: spuštění compiz
« Odpověď #8 kdy: 23 Březen 2008, 09:53:56 »
Takže se mi konečně podařilo to, že spustím CompizConfig Settings Manager, ale když chci spustit Compiz příkazem compiz --replace tak mi to vyhodí hlášku že nemůže být spuštěno. Co mám dál zkusit prosím?

qUAKER

  • Host
Re: spuštění compiz
« Odpověď #9 kdy: 23 Březen 2008, 10:49:23 »
stáhni,nainstaluj fusion-icon a spouštěj compiz ikonou v tray :) http://www.xombox.mysteria.cz/fusion-icon_1.0-1.0_i386.deb

pivik

  • Host
Re: spuštění compiz
« Odpověď #10 kdy: 23 Březen 2008, 10:59:49 »
takže jsem naistaloval, jde mi spustit, ale mám problém, že se mi na oknech neobjevují v pravém horním rohu ikony možností minimalizovat, maximalizovat a zavřít. nevíte jak toto vyřešit?

pivik

  • Host
Re: spuštění compiz
« Odpověď #11 kdy: 23 Březen 2008, 12:55:17 »
tak problém s dekorací oken vyřešen, jen mám ještě jeden problém. po spuštění Compiz Fusion Icon se mi nezobrazí ikona, která signalizuje spuštění programu, ale tam na liště na ní jakoby místo a když na toto prázdné místo najedu, tak se mi normálně zobrazí nabídka compiz. Neví někdo jak udělat to, aby se mi ikony ukazovala?

gyga

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 111
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re: spuštění compiz
« Odpověď #12 kdy: 23 Březen 2008, 12:56:15 »
Zapni si v Compitz dekoraci oken a už to pojede.
Ubuntu 8.04, AMD Sempron 2400+, 768 MB RAM, Asus 7600GS...atd..

pivik

  • Host
Re: spuštění compiz
« Odpověď #13 kdy: 23 Březen 2008, 13:50:54 »
už to jede, jen bych potřeboval odinstalovat fusion-icon a nemůžu ho najít ve správci aplikací. jak ho mám najít?
« Poslední změna: 23 Březen 2008, 15:08:42 od pivik »

qUAKER

  • Host
Re: spuštění compiz
« Odpověď #14 kdy: 23 Březen 2008, 15:27:14 »
sudo apt-get remove fusion-icon

pivik

  • Host
Re: spuštění compiz
« Odpověď #15 kdy: 23 Březen 2008, 15:42:41 »
díky moc.

mara.t

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Re: spuštění compiz
« Odpověď #16 kdy: 08 Duben 2008, 22:58:12 »
tak compiz fusion mi teda jede..ale jak mám spustit compiz? teda..to že mi tam jede ikonka ze které spustím toho effects managera mi jesti nic jiného neudělá? ???

LuigiG62

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:spuštění compiz
« Odpověď #17 kdy: 30 Prosinec 2018, 16:49:28 »
Zdravím, mám problém s compiz config že se mi po příkazu compiz --replace sice aktivují moje zvolené efekty, ale zmizí mi všechny lišty a nejde nic dělat, ani klávesové zkratky např. ctrl+alt+del.
Moc prosím o pomoc.

Výpis z terminálu:
asus@asus-K53SV:~$ compiz --replace
compiz (core) - Info: Loading plugin: core
compiz (core) - Info: Starting plugin: core
compiz (core) - Info: Loading plugin: ccp
compiz (core) - Info: Starting plugin: ccp
compizconfig - Info: Backend     : gsettings
compizconfig - Info: Integration : true
compizconfig - Info: Profile     : Default
compiz (core) - Info: Loading plugin: composite
compiz (core) - Info: Starting plugin: composite
compiz (core) - Info: Loading plugin: opengl
compiz (core) - Info: Starting plugin: opengl
Compiz (opengl) - Info: GLX_EXT_buffer_age is supported
compiz (core) - Info: Loading plugin: compiztoolbox
compiz (core) - Info: Starting plugin: compiztoolbox
compiz (core) - Info: Loading plugin: decor
compiz (core) - Info: Starting plugin: decor
compiz (core) - Info: Loading plugin: gnomecompat
compiz (core) - Info: Starting plugin: gnomecompat
compiz (core) - Info: Loading plugin: grid
compiz (core) - Info: Starting plugin: grid
compiz (core) - Info: Loading plugin: imgpng
compiz (core) - Info: Starting plugin: imgpng
compiz (core) - Info: Loading plugin: mblur
compiz (core) - Info: Starting plugin: mblur
compiz (core) - Info: Loading plugin: mousepoll
compiz (core) - Info: Starting plugin: mousepoll
compiz (core) - Info: Loading plugin: move
compiz (core) - Info: Starting plugin: move
compiz (core) - Info: Loading plugin: place
compiz (core) - Info: Starting plugin: place
compiz (core) - Info: Loading plugin: regex
compiz (core) - Info: Starting plugin: regex
compiz (core) - Info: Loading plugin: resize
compiz (core) - Info: Starting plugin: resize
compiz (core) - Info: Loading plugin: session
compiz (core) - Info: Starting plugin: session
compiz (core) - Info: Loading plugin: vpswitch
compiz (core) - Info: Starting plugin: vpswitch
compiz (core) - Info: Loading plugin: wall
compiz (core) - Info: Starting plugin: wall
compiz (core) - Info: Loading plugin: wobbly
compiz (core) - Info: Starting plugin: wobbly
compiz (core) - Info: Loading plugin: animation
compiz (core) - Info: Starting plugin: animation
compiz (core) - Info: Loading plugin: blur
compiz (core) - Info: Starting plugin: blur
compiz (core) - Info: Loading plugin: expo
compiz (core) - Info: Starting plugin: expo
compiz (core) - Info: Loading plugin: ezoom
compiz (core) - Info: Starting plugin: ezoom
compiz (core) - Info: Loading plugin: fade
compiz (core) - Info: Starting plugin: fade
compiz (core) - Info: Loading plugin: scale
compiz (core) - Info: Starting plugin: scale
compiz (core) - Info: Loading plugin: switcher
compiz (core) - Info: Starting plugin: switcher
compiz (core) - Info: Loading plugin: workarounds
compiz (core) - Info: Starting plugin: workarounds
compiz (decor) - Warn: No default decoration found, placement will not be correct

* (gtk-window-decorator:2790): WARNING *: 16:44:47.126: Failed to load metacity theme 'Adwaita': Nelze nalézt platný soubor motivu „Adwaita“
compiz (decor) - Warn: No default decoration found, placement will not be correct

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6153
  • Karma: +450/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:spuštění compiz
« Odpověď #18 kdy: 30 Prosinec 2018, 17:03:40 »
Aky system, aka verzia, ake graficke prostredie. Si si isty ze mas compis nastaveny ako predvoleneho spravcu dekoracii? Lebo ak nie tak po spusteni sa ti zacne bit s tym predvolenym.
Compiz --replace sa spusta ak mas problem s compizom, ak nastavujes efekty tie sa aktivuju hned po zvoleni v compizconfig settings.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

LuigiG62

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:spuštění compiz
« Odpověď #19 kdy: 30 Prosinec 2018, 17:12:56 »
systém ubuntu
verze 18.04.1 LTS
grafické prostředí Gnome
Kde si nastavím správce pozadí?
Když nastavuju efekty tak se nic bohužel nemění.

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6153
  • Karma: +450/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:spuštění compiz
« Odpověď #20 kdy: 30 Prosinec 2018, 17:17:51 »
Ten compiz si si doinstalovaval? Co som teraz narychlo cital tak ubuntu 18.04 s gnome3 uz compiz nepodporuje. Ja pouzivam ubuntu mate tam compiz je.
Snad sa ozve aj niekto kto pouziva U18.04 s gnome3.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2684
  • Karma: +197/-38
    • Zobrazit profil
Re:spuštění compiz
« Odpověď #21 kdy: 30 Prosinec 2018, 18:12:52 »
Nové prostředí Gnome compiz nepodporuje. Doinstaluj si prostředí Mate https://linuxconfig.org/how-to-install-mate-desktop-on-ubuntu-18-04-bionic-beaver-linux
a přepni se do něho. Pak ti bude Compiz + všechny efekty fungovat.