...Gimp ma svoje muchy...to je pravda a zakazdu cenu si ho obhajovat, len preto, ze je free a v linuxe jedna z mala alternativ pre tvorbu rastovej grafiky, tak to neobstoji /napr. chyba podpora CMYKu, pracovnemu prostrediu nebudem vytykat nic, lebo kazdemu sedi nieco ine a stale je tu moznost - GimpShop/...ale v podstate gimp pouzivam v ramci svojich, aj jeho moznosti, cize nie som proti nemu, skor naopak ...ale na profesionalnu uroven by som ho nepostavil
...Pixel rastovu grafiku posuva v line razne dopredu, je sice este dost nestabilny /neviem, kedy ma vyjst stabilna verzia/, ale s grafikou je to v linuxe na lepsej ceste /a na druhej strane 1000 sk za nestabilny Pixel, nie je az tak vela, lebo je tam moznost upgradu na stabilnu verziu po vydani zadarmo/
...tymto som ti s tvojim problemom asi neporadil, ale pokial nerozbehas kvalitne fungujuce softy cez wine, tak skus ine alternativy ....mne po prechode na linux najviac chyba corel photo-paint a draw, no za draw som si nasiel nahrady v kombinaci inkscape + scribus, obcas sodipodi a momentalne som si stiahol Xara Xtreme LT a vyzera to nadejne ...este som si nemal cas poriade k tomu sadnut
..a rastova 2D grafika ...tak zatial gimp ...a na odskusanie moznosti programu Pixel demo...ktory planujem v lete zakupit v plnej verzii
....a pokial mas zaujem o 3D, tak Blender podla mna nema v line konkurenciu /porovnanie ceny (free) a vykonu/
...ale stale je dolezitejsi clovek, ktory za pc sedi, ako samotny soft