Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejlepsi alternativa micromedia fireworks pro ubuntu?  (Přečteno 3561 krát)

proky.hb

• Návštěvník
nejlepsi alternativa micromedia fireworks pro ubuntu?
« kdy: 22 Června 2006, 10:22:51 »
Zdravim,
jsem novy uzivatel ubuntu a celkove linuxu, vse super, funguje to az na detaily perfektne (a to se poda).. nicmene jsem zatim nenasel zadny obstojny graficky editor. Gimp je podle me hruza hruz, ergonomie ovladani '0'. Jednine co jsem nasel a tvari se to docela dobre je Pixel, zel neni zadarmo.
Rozchodil jsem si i Fireworks pod Wine, ale je to neskutecne liny, tak nevim jestli je to mnou, nebo tim, ze to wine proste nezvlada...

Muzete mi nekdo prosim poradit, v cem se da delat dobre webova grafika?

diky

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 22 Června 2006, 12:28:24 »
No...Gimp je mozna sverazny, ale myslim si, ze presto je to editor vskutku na urovni (lec nejsem grafik...). Pixel je urcite velice kvalitni, a stoji za to, pokud Ti Gimp nevyhovuje. Dale vektorova grafika - treba Inkscape a OO Draw. Jinak v nejhorsim se da pod Wine rozchodit treba Photoshop - overeno. J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

machy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 22 Června 2006, 18:35:34 »
Já si myslím, že GIMP je super a na odlišnosti v ovládání si stačí zvyknout. Taky se mi ze začátku moc nezdál, ale za chvíli to bylo v pohodě...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Června 2006, 19:07:05 »
pouzij "GimpShop"

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

fathum

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Června 2006, 17:00:01 »
...Gimp ma svoje muchy...to je pravda a zakazdu cenu si ho obhajovat, len preto, ze je free a v linuxe jedna z mala alternativ pre tvorbu rastovej grafiky, tak to neobstoji /napr. chyba podpora CMYKu, pracovnemu prostrediu nebudem vytykat nic, lebo kazdemu sedi nieco ine a stale je tu moznost - GimpShop/...ale v podstate gimp pouzivam v ramci svojich, aj jeho moznosti, cize nie som proti nemu, skor naopak ...ale na profesionalnu uroven by som ho nepostavil
...Pixel rastovu grafiku posuva v line razne dopredu, je sice este dost nestabilny /neviem, kedy ma vyjst stabilna verzia/, ale s grafikou je to v linuxe na lepsej ceste /a na druhej strane 1000 sk za nestabilny Pixel, nie je az tak vela, lebo je tam moznost upgradu na stabilnu verziu po vydani zadarmo/
...tymto som ti s tvojim problemom asi neporadil, ale pokial nerozbehas kvalitne fungujuce softy cez wine, tak skus ine alternativy ....mne po prechode na linux najviac chyba corel photo-paint a draw, no za draw som si nasiel nahrady v kombinaci inkscape + scribus, obcas sodipodi a momentalne som si stiahol Xara Xtreme LT a vyzera to nadejne ...este som si nemal cas poriade k tomu sadnut
..a rastova 2D grafika ...tak zatial gimp ...a na odskusanie moznosti programu Pixel demo...ktory planujem v lete zakupit v plnej verzii
....a pokial mas zaujem o 3D, tak Blender podla mna nema v line konkurenciu /porovnanie ceny (free) a vykonu/

...ale stale je dolezitejsi clovek, ktory za pc sedi, ako samotny soft

proky.hb

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 26 Června 2006, 09:54:34 »
diky, uz jsem se zacal trosku hrabat v gimpu a je to docela rozsahle, na to ovladani si musim zvyknout. Pixel je momentalne dost nestabini, takze uvidim do budoucna, kazdopadne diky za nazory.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.