Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu 7.10 - pada Compiz [vyřešeno]  (Přečteno 2674 krát)

matej21

• Návštěvník
    • CompiNeX
Kubuntu 7.10 - pada Compiz [vyřešeno]
« kdy: 24 Března 2008, 20:09:35 »
zdravim, v GNOME mi jel Compiz bez problemu, ale v KDE mam problem.. nainstaloval sem CF z git, byl jeste potreba balicek xserver-xgl.. po nainstalovani a rebootu byl PC asi pul minuty nepouzitelnej.. xgl nejak zatezovalo PC.. pak se to srovnalo tak sem pres fusion-icon zapnul Compiz... chybejici ramce oken sem po chvili vyresil, ale kazdou chvili (cca kazdy 2 min.) kdyz sem chtel napriklad prepnout aplikaci tak zmizeli okraje oken, vsechny efekty a nekdy i nefungovala klavesnice... musel sem tedy davat ve fusion-icon "Reload window manager". Taky se mi stava, ze se kazdou chvili compiz zpomali na cca 4fps (by oko :)), nebo se zpomali vykreslovani aplikaci (napr. Krusader trva nekolik sekund)... grafiku sice nemam nejsilnejsi (ATI xpress 1100 128mb - notebook) ale myslim, ze by mela stacit (v GNOME to slo v pohode). Mam distro Kubuntu 7.10. Nevite nekdo co s tim? mozna uz to tady v diskuzi je ale nic sem nenasel... diky za rady..
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 02:00:13 od Anna Taliánová »

honorguard

• Host
Re: kubuntu - pada compiz
« Odpověď #1 kdy: 29 Března 2008, 09:41:19 »
Na Compiz to stačí určitě. Co se týče XGL balíku tak já taky řešil grafiku a mimo to problém s compizem. Na ubuntuforums.org mi doporučil někdo nainstalovat XGL. Tehdy jsem ještě měl KDE3. Po restartu jsem měl NEUVĚŘITELNĚ pomalé vykreslování všeho možného, dokonce jsem musel i čekat na Kmenu... Compiz ani nic jiného 3D mi nešlo. Takže já se balíku xgl docela bojím... Osobně jsem to nevyřešil.
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 02:00:56 od Anna Taliánová »

martin.007

• Návštěvník
  • Dajak bolo, dajak bude.
« Odpověď #2 kdy: 01 Dubna 2008, 17:47:48 »
ja by som odporucal nahodit najnovsie ovladace, odinstalovat balik xgl a pouzivat AIGLX (nove ovladace tusim od decembra AIGLX podporuju...), je s nim menej problemov
Dajak bolo, dajak bude.

matej21

• Návštěvník
    • CompiNeX
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2008, 13:17:52 »
ja by som odporucal nahodit najnovsie ovladace, odinstalovat balik xgl a pouzivat AIGLX (nove ovladace tusim od decembra AIGLX podporuju...), je s nim menej problemov
diky, zprovozneni nejnovejsich ovladacu mi delalo problem, ale uz mi Compiz jede.. :)
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 02:01:27 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.