Zdravím vás všetkých!
Nápady a návrhy sú vraj vítané, tak začnem.
Som relatívne nový fanúšik tohoto operačného systému, odvtedy, ako som si ho nainštaloval na notebook za ním presedím podstatnú časť dňa, skúšam rôzne veci a tak ma to baví, že sa zabúdam učiť na prijímačky a matury.
Ako inak, nejde to bez problémov. Na prevažnú väčšinu z nich sa dá nájsť riešenie aj tu na fóre, alebo na wiki, ale niektoré veci (a je ich tiež dosť) sú pre mňa jednoducho neprekonateľné. Snažím sa pracovať nielen graficky, lebo tak sa veľa vecí nedá spraviť, ale najmä v termináli. Nie som programátor, začínam od nuly. Preto mi tie "bežné" veci, s ktorými sa stretávam pri údržbe systému (defragmentácia, firewall, sieťové nastavenia) nehovoria skoro nič.
Lebo problémov sa vždy nájde viac než dosť a aj po skutočne dlhom špekulovaní a študovaní manuálov z netu alebo z hockade viem z vlastnej skúsenosti, že sa človek pohne len veľmi ťažko. Tiež ak by som mal písať všetko, čo mi "leží na mojom linuxovom srdci" na fórum, tak by som asi dostal skoro ban.
Možno aj môj sused má Linux, len nemá na dverách napísané, že je guru a vedel by mi sem-tam dať nejaký trefný hint. Preto by som chcel predložiť jeden návrh, na založenie nejakej sekcie alebo oddelenia možno aj tohoto fóra (to už vyriešite vy), ktoré by malo zhruba takúto koncepciu:
1. Bolo by rozdelené na časti podľa miest, alebo okresov.
2. V každej časti by bolo možné nechať na seba kontakt (Jabber, ICQ a pod.), myslím osobu, ktorá sa vyzná viac,
a bola by schopná pomôcť s nejakým konkrétnym problémom (konkrétnosť je teraz najmä v hardvéri)
Viem, že problémy treba riešiť tak, aby z toho mohli mať niečo aj ostatní, ale nech hľadám ako hľadám, väčšina návodov a príspevkov mi nepomáha, či už sú z "Konverzácie pre úplných začiatočníkov", alebo z inakade. Návody sú krásne, pomerne detailné, ale skoro vždy sa mi hodí nejaký error, niečo chýba, niečo neexistuje, prosto šaliem. A aj keby som na daný problém založil tému, tak to asi nepomôže nikomu, lebo ako hľadám, tak hľadám, nik nemá taký comp ako ja. A nemyslím zostavu. (Asi som si nakúpil idiotiny, ale čo už teraz, mám to všetko povyhadzovať?...

)
Na záver to teda zhrniem, hlavný cieľ mnou navrhovanej sekcie by bol vybudovanie akýchsi "miestnych komunít", ktoré by vedeli efektívnejšie a konkrétnejšie reagovať na problémy pri používaní tohoto fakt prepracovaného systému. Lebo na začiatku, keď som nevedel o Linuxe nič ma to znechucovalo tak ako XPčko, z ktorého som konvertoval, ale aj tak som strávil veľa hodín za netom a veľa sa naučil. Akurát teraz ubuntu zaujalo jedného môjho spolužiaka a chce si ho tiež stiahnuť a nainštalovať. Už viem, čo môžem od neho čakať v nasledujúcich dňoch. Ale neprekáža mi to, lebo sa chcem zapojiť do tvorenia tohoto systému s tým, čo viem. Platí u mňa zásada: "podaj ďalej", čiže keď som sa niečo zadarmo naučil, tiež zadarmo to poskytnem ostatným.
Hm, asi tak. Chcel som toto celé napísať do tej studne nápadov, či čoho, ale som prosto taká lama, že ani neviem, ako tam niečo prihodiť...

Tak to teda posúďte a dajte nejako vedieť.

Díky, čafff!