Rincewind má sice pravdu, ale nebudem to tak hrotit.
Rozhodně to není "pár" příkazů, protože je nikdo jentak z rukávu nevysipe. A s takovým přístupem už tuplem ne...
ok kluci, jen do me, tak sem proste cekal neco v duchu "mam 10min cas, zkusim ti pomoct protoze tech par prikazu umim..dej mi na sebe icq,skype cokoli... a budes mi hazet co ti vypsal system". Fakt jsem se na Vas obratil asi po 2,5mesicich, co jsem procetl a prohledal co se dalo. Bohuzel sem tu ziral jen na svůj prazdny prispevek a nulovou SNAHU. Jo, muzu si vzit How To linux a zacit zkouset...nejsem zadnej geek, nejsem programator, tohle me nezivi a nebudu se to ucit (pokud chcete pretvaret z BFU geeka tak to nevim jestli je to spravna cesta). Umim neco jinyho a kdyz bych umel pomoct, aspon to zkusim (pamatuju svyho casu forum Ericssonech a patchovani atd.). Necekam placenou podporu, zamrzel me nulovy zajem...thats all.
Tak uz tu nebudu vyvolavat vasne a muzete se uklidnit, bud vypadne z kompu karta, nebo ubuntu. z pocatku jsem nechtel ani jedno z techto reseni..
Diky a ahoj.
btw sypat je s "y"

jeste edit k "vůbec nic jsem nezkoušel a vůbec nevím co mám dělat, něco mi nadiktujte a vyřešte to za mě - rychle!"
Nevim jak si z toho poznal ze sem nic nezkousel a ze to ma byt rychle, ale promin, ze se bojim hrat si s modprobe aj. prikazama, ktery se (co sem pochopil) tykaj modulu v jadre...tak promin, ze se necitim laborovat s takovyma vecma a pak obden preinstalovat system. Nekdo na to ma cas a nekoho to bavi a proto ma jisty znalosti, se kteryma se muze ZKUSIT pomoct.. to ze to nevyjde je uplne jedno, byla tu SNAHA. bohuzel sem dostal akorat pres drzku, ze chci "nadiktovat a vyresit a rychle a nic jsem sam pro to neudelal". Tak hezky den.