Mám problém, který se objevil když jsem chtěl k ntb (HP 6710b s Ubuntu 7.10 s doinstalovaným kubuntu-desktop) připojit na zkoušku externí CRT monitor. Bohužel jsem nejspíš něco špatně nastavil, protože po restartu grafického rozhraní mi nešlo spustit grafické rozhraní normálně, ale jen omezeně (v nízkém rozlišení) a to jen, pokud mám externí monitor pořád připojený (i když na něm se nic nezobrazuje). Pokud se pokusím spustit Linux normálně bez připojeného monitoru, tak se grafické rozhraní nespustí vůbec. Skončí to někde u:
Runnig local boot scripts (/etc/rc.local)kdy se po neúspěšném načtení grafického rozhraní pokusí načíst grafické rozhraní znova a stále dokola.
Mohu se dostat pouze do omezeného grafického rozhraní (někdy 640x480, někdy 800x600) pří přípojeném externím monitoru (zobrazuje se ale na display ntb), ale ani v něm nejde nastavit normální rozlišení (jako by nic vyššího neznal).
Mám podezření, jestli není náhodou špatně nastavený primární monitor, možná příliš vyskoký refresh rate, který ntb není schopen zobrazit.
Byl bych vám vděčen za jakoukoliv radu, jak tuto situaci vyřešit například v recovery modu. Editace případného nastavení v konfiguračních souborech se nebojím, když budu vědět co tam mám nastavit. Díky.