Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s Ubuntu 7.10 po nainštalovaní [vyřešeno]  (Přečteno 3289 krát)

spiker

• Návštěvník
Problém s Ubuntu 7.10 po nainštalovaní [vyřešeno]
« kdy: 30 Března 2008, 16:39:36 »
Zdravím mám dva HDD na jednom mám Win Xp a na druhý som si naištaloval Ubuntu 7.10 alternate CD.Celá inštalácia prebehla bez problémov akonáhle mi po zapnuti pc vyhodi možnosti ktory OS chcem spustit dám Ubuntu 7.10 kernel generic vypise starting up...a zrazu cierna obrazovka padne monitor do usprneho rezimu raz sa zapne len dioda a zase sa da na cervene a nic sa nedeje tak som skusil ist cez Ubuntu 7.10 kernel generic (recovery mode) tam som cez roota dal glxgears a vypisalo couldnt open display skusil som xorg.conf a vypisalo permittion denied.Prosim o radu ako to rozbehnut ?

Velka vdaka za radu
« Poslední změna: 01 Dubna 2008, 20:08:08 od Martin 'Želva' Malý »

JohnyN

• Host
Re: Problém s Ubuntu 7.10 po nainštalovaní
« Odpověď #1 kdy: 30 Března 2008, 17:12:41 »
Skúste pri štandardnom bootovaní Ubuntu stlačiť CTRL+ALT+F1, tým sa dostanete do konzoli. Snáď systém niečo vypíše. Je možné, že systém, iba na niečo čaká. Občas sa mi stalo, že po spustení voľby v GRUBe trvalo nejakých 10-15 sekúnd, kým začal bootovať systém.
Počkajte aj 5 minút, či sa Ubuntu nespamätá.
Veľa zdaru  ;)

spiker

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Března 2008, 17:14:34 »
Pridávam:

Este som skusil vojst do recovery mode a tam som napisal:apt-get --purge remove usplash a potom som dal rr a dal som spustit Ubuntu a uz prebehlo aj starting up...wait.. a potom robilo kontrolu vsetko ok a zrazu cierna obrazovka:(( nechapem ci mam naistalovat nejak ovladac na grafiku alebo co blbne mam Nvidiu

JohnyN

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Března 2008, 17:19:38 »
Možno by sa to dalo nastaviť cez dpkg-reconfigure xserver-xorg. Ak tam nebude vhodný ovládač, skúste vybrať ovládač VESA a v Xkách doinštalovať ovládač cez Restricted drivers, prip. je na to tuším nejaká utilita od NVIDIe.. majitelia nvidií snáď poradia.

spiker

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Března 2008, 17:49:59 »
cez ten dpkg mi vypisalo cannot open display...teraz som v Ubuntu ale cez Live CD dalo by sa to spravit nejak aj cez Live?neviem aky ovladac mam stiahnut ked na nvidia.com som dal ze nech mi da optimalny a napisalo ze len win...je este nejaka moznost ako to rozbehnut?
dik

truhlik

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 30 Března 2008, 19:05:43 »
Jedna se o notebook nebo stolni pocitac. Potrebovali bychom zde popis vaseho hardware v pocitaci.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

spiker

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Března 2008, 21:35:43 »
Jedna sa o stolny pc,HW 4400+ AMD X2,1gb Ram,Nvidia GeForce 6100 integrovana...

truhlik

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 31 Března 2008, 23:31:28 »
Pokud zvolite pri startu pocitace prvni moznost Ubuntu 7.10 xx.xx.xx-generic tak se vam zacne vypisovat text nebo vidite logo Ubuntu?
Pokud text tak si zkuste zapamatovat co to vypsalo posledni za hlasky.
Pokud logo tak zkuste najet na tu prvni moznost zmacknout "e" jako EDIT a najet na treti radek zacinajici slovem kernel zmacknout oper "e" a smazat na konci "quiet" a "splash" (pouze tyto 2 slova) potvrdit enterem a stisknout "b" jako BOOT. Mel by se vam zacit vypisovat text tak si zkuste pamatovat pri cem se to sekne.

Dale me napada nabootovat do recovery modu a podivat se do /var/log/dmesg nebo nejakych jinich logu jestli tam nemuze byt nejaka hlaska o chybe.

Tato nemoznost se dostat do systemu nastala ihned po instalaci (po prvnim spusteny naistalovaneho systemu) ?
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

spiker

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 01 Dubna 2008, 16:22:01 »
na to prve ked som klikol vypisovalo len starting up...loading please wait...a zhasol monitor...hej spravilo mi to hned ako som ho naistalloval a skusil som to spustit a uz vtedy to zacalo...dal som aj prec queit a splash a konecne hlasenia boli vsetko ok a zase zhasol...uz som siel aj cez recovery mode a dal som sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg a to mi vsetko prepisalo xorg.conf nakonci a nic...:(( neviem co mam dalej robit pls skuste este nejak poradit

spiker

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 01 Dubna 2008, 17:02:05 »
Ludia už som sa trosku posunul dalej dal som dpkg-reconfigure xserver-xorg ovladas vesa a uz mi po ukonceni sa snazilo nacitat graficke rozhranie len take cudne farby a vypisalo mi ze "Zda sa ze aplikacia pre graficke rozhranie pada.Skusim pouzit ine." a to je vse...len neviem co mam dat ked dam vesa tak tam mi nahodi taku tabulku kde pise ze mam zadat velkost v kb na graficku kartu ale ako velkost coho...a potom tam je vyber este nieco take ako 1,4,8,16,24 a neviem ktore z toho mam vybrat..rozlisenie som si vybral a aj monitor som dal simple ale hento neviem kde este moze byt chyba?

spiker

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 01 Dubna 2008, 18:36:22 »
Ludia uz som to vsetko zvladol spustil som to...Velmi vdaka vsetkych ktori mi pomohli.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.