Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xubuntu - v zadnem prohlizeci mi nejde zobrazit ubuntu.cz  (Přečteno 1676 krát)

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
zdravim, konecne jsem si nainstaloval xubuntu a vymanil se z vlivu M$ win :) mno ale, kdyz jsem si chtel najet v opere na ubuntu.cz tak mi to po dlouhem hledani napsalo ze to proste nepujde. ani v mozille mi to nejde... tak jsem si t otevrel pres anonymizer.mojeip.cz a spoliham na vasi pomoc ! pls

jinak bych mel jeste jeden problem. jak na xubuntu si nastavit vysi rozliseni nez 1024*768 a jak sprovoznit zvukovku SB AWE 64 :)

dik
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

JohnyN

• Host
Re: Xubuntu - v zadnem prohlizeci mi nejde zobrazit ubuntu.cz
« Odpověď #1 kdy: 03 Dubna 2008, 17:48:12 »
Dobrý deň,

kdyz jsem si chtel najet v opere na ubuntu.cz tak mi to po dlouhem hledani napsalo ze to proste nepujde. ani v mozille mi to nejde
skúste sa pozrieť do tohto topicu, niečo podobné sa tu už preberalo..

jak na xubuntu si nastavit vysi rozliseni nez 1024*768

Bude sa treba pohrať s Xorg.conf. Existuje na to aj grafický wizard bežiaci pod terminálom. Spustíte ho príkazom sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg. Dôvodov, prečo nemáte dostupné max. rozlíšenie môže byť viac:
  • Ubuntu nemá správny ovládač pre vašu graf. kartu
  • Ubuntu kartu detekovalo, ale nepozná správne rozlíšenia a frekvencie monitora pre danú kartu

Wizard dpkg-reconfigure xserver-xorg by mal pomôcť.

Pekný deň

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #2 kdy: 03 Dubna 2008, 18:31:12 »
diky . rad vidim ze se na siti jeste ukaze nekdo kdo ma podobny pc jak ja :) ( viz podpis :)
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

JohnyN

• Host
« Odpověď #3 kdy: 03 Dubna 2008, 18:47:43 »
BTW Môj comp už má cez 8 rokov  :D
A stále sa dá používať.. nie len ako kalkulačka  :D

Ešte som niečo pre vás vygooglil..

a jak sprovoznit zvukovku SB AWE 64 :)

Dúfam, že angličtina nebude problém.
Snáď som pomohol  ;).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.