Kdysi dávno jsem taky takhle začínal, jenže já jsem bohužel začínal na Debianu a chtěl jsem dualboot s XP. Pc jsem reinstaloval asi 7x než to bylo jak jsem chtěl. S (K)Ubuntu bych si to tehdy dal na poprvé protože ten průvodce je strašně jednoduchej a ještě docela výřečnej... Debiana jsem měl anglicky a instaluje se z grafiky v shellu...
Súhlasím, K/Ubuntu Live inštalačka je v pohode. Určite to zvládnete.
Ja som tak kedysi inštaloval Ubuntu 5.10, to ešte bola stará textová inštalačka. Vybral som si expert mode a všetko to na mňa vyblaflo.. a ja som netušil na čo polovica volieb slúži

Ale podarilo sa.. paradoxne

Pamätám si, ako som potom skúšal či mi nabehne XP. To som ho vtedy mal čerstvo preinštalované a vôbec sa mi nechcelo kvôli nejakému Ubuntu Linuxu, reinštalovať Win.
Teraz mám už iba Ubuntu 7.10 a Mandrivu 2008.0. Keď sa kamošom zmienim o tom, že nemám Windows, iba Linux, všetci mi poradia, nech si dám Windows. A ja im vždy poviem, že predsa kvôli nejakej blbosti nebudem inštalovať Windows a zabíjať 4 hodiny času .. a ešte prispievať Billovi nové Ferrari

Takže, 6.06 je Live inštalačka v pohode. Prejdite si to na Wiki.. ak nemáte problém nainštalovať Windows, verte mi, že Ubuntu inštalácia Vám nebude robiť problémy

.