Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: flash disk zformátován ve Windows - Ubuntu ho nevidí  (Přečteno 4020 krát)

Ondřej Trhoň

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.trhon.cz
flash disk zformátován ve Windows - Ubuntu ho nevidí
« kdy: 24 Června 2006, 20:32:31 »
Mám laický dotaz. Nevím jak naformátovat Flashdisk.

Týká se to dotazu: Vlastním USB flash disk 256 mb. Předtím, než jsem ho zformátoval systémem souborů FAT, tak ho Gnome viděl normálně. Teď ale ne. Jestli je to důležité, formátoval jsem ve Windows s rychlým formátováním. Předem děkuji za odpověď.
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 03:35:35 od Anna Taliánová »

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
Formátování Flashdisku
« Odpověď #1 kdy: 03 Března 2007, 08:11:33 »
Zdravím. Donedávna jsem flash disk používal zcela normálně. Po měsíci jsem jej vytáhl a nestíhám ne divit. Nemůžu na disk ani zapisovat ani mazat a to ani přes sudo.

Nevím jestli to zapříčinila některá z aktualizací ubuntu. Ovšem můj krok vedl ke spuštění GNOME partition editoru a snahy zformátovat flash disk tak se mě dostane hlášení:
Kód: [Vybrat]
An error occurred while applying the operations
The following operation could not be applied to disk:
Naformátovat /dev/sda1 jako fat16
See the details for more information
Prostě nejde to zformátovat na nic. Popravdě řečeno hledal jsem kde jsem mohl, ale nic jsem nenašel. Ani informace o stejném problému a ani řešení. Mám použít jiný postup, jiný nástroj? Děkuji za případnou radu.
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Emis

• Návštěvník
Formátování Flashdisku
« Odpověď #2 kdy: 03 Března 2007, 18:48:45 »
Ahojte,
 me take neslo formatovat flashdisk od Kingston nikde, ale pak jsem na to prisel, stacilo uplne odebrat oddil a dat vytvorit nove, pak slo nadherne formatovat,

pak jsem si vytvoril dva oddily, zapsal grub a udelal 2 systemy co pouzivam na obnovu a geexbox...
:)
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 03:33:41 od Anna Taliánová »

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
Formátování Flashdisku
« Odpověď #3 kdy: 03 Března 2007, 19:48:04 »
Problém u mě je, že ho naformátuji, ale nejde s ním nějak pracovat. Přes Gnome partition editor jsem si vytvořil oddíl, ale vše skončí při vytváření systému souborů :(
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 03:32:11 od Anna Taliánová »
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.