Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyba pri instalaci Kubuntu na notebook Acer Aspire 1362 [vyřešeno]  (Přečteno 1643 krát)

Ja.rek

• Návštěvník
Ahoj,
mám problém s instalací Kubuntu (alternate CD 7.10GG). Vše probíhá dobře až do instalace jádra, kdy se mi vypíše vyběr jedné ze tří možností (linux-generic, linux-image-generic a linux-image-generic- 2.xxxxxx). Při výběru jakékoliv možnosti se mi okamžitě vypíše chyba (při instalaci jádra byla vrácena chyba: Balík s jádrem: 'linux-generic'. Podrobnosti najdete v .... ).

Mohli by jste mi s tím někdo poradit?

BTW: Zkoušel jsem i instalaci z HDD a image pomocí návodu na https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromWindows (sekce The CD image approach), ale ten selhal na bootování (chyba hal.dll), takže , jestli náhodou víte jak s tímhle, tak taky ocením pomoc. :-)

Předem děkuji

« Poslední změna: 06 Dubna 2008, 00:00:36 od Ja.rek »

Ja.rek

• Návštěvník
Re: Chyba pri instalaci Kubuntu na notebook Acer Aspire 1362
« Odpověď #1 kdy: 05 Dubna 2008, 22:43:33 »
Podle mých zjištění se situace má tak, že mám buď vadnou optickou mechaniku, nebo nevím, nyní se mi chyba zobrazuje až v kroku 'Instalace základního systému', někde kolem načítání balíčků k instalaci.

Napadlo mě ocheckovat vy´álený image na chyby a hle .. jedna tam je v balíku VIMu.

Sice je to divné , ale kašlu to.

Prosím, teď řeším problém s tím, že jsem udělal vše podle návodu v příspěvku výše (instalace z image přes Windows XP), ale při bootu před instalací se mi zobrazí chyba 'hal.dll'. Je tady témat jak řešit podobnou hal.dll chybu, např. jsem zkusil nahrát do /system32/ nově staženou knihovnu, což pomohlo jen k tomu,že přestal fungovat primární OS wXP. :-)

Díky za jakékoliv tipy, obzvlášť ty, které mi na NTB Acer Aspire pomůže nainstalovat druhý systém (vedle widlí) a to bez použití optické mechaniky s 512 MB RAM a iso alternate CDčka na NTFS disku s WinXP.

Ja.rek

• Návštěvník
Re: Chyba pri instalaci Kubuntu na notebook Acer Aspire 1362 [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2008, 00:01:29 »
Nakonec pomohl netboot ze stranek https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromWindows , jen kdyby to nekoho zajimalo.

A hura kouknou,t co ten Linux vlastne umi :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.