Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dlouhe heslo -> problemy se sudo, Kcheckpass  (Přečteno 1381 krát)

thomasio

• Návštěvník
Dlouhe heslo -> problemy se sudo, Kcheckpass
« kdy: 06 Dubna 2008, 17:24:44 »
Rozhodl jsem se změnit si krátké heslo za něco silnějšího. Zvolil jsem heslo o délce 21 znaků.
Stopadesat divozenek.   ( vcetne te tecky na konci )
Jenže.. 
Nastavil jsem ho přes Nastavení systému v KDE. To proběhlo v pořádku, ale potom jsem se s tímto heslem vůbec nedokázal přihlásit do systému.
Takže jsem šel do recovery modu. Tam jsem nastavil heslo pomocí passwd muj_uzivatel . Proběhlo v pořádku a s mým dlouhým heslem jsem se mohl přihlásit.
Jenže..
Kód: [Vybrat]
sudo su se mě dotázal na heslo a platné heslo nechtěl přijmout. Takže jsem se musel vrátit zpět k jednoduchému a krátkému heslu. po změně za 6-ti znakové heslo vše funguje v pořádku.

Krom toho
Kód: [Vybrat]
kcheckpass vůbec nefunguje.
 Ani s krátkým ani s dlouhým heslem. A tím pádem nelze odemknout relaci, když zvolím Zamknout relaci.

Budu vděčen za pomoc v kterémkoli bodě..
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 16:30:28 od Anna Taliánová »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Dlouhe heslo -> problemy se sudo , Kcheckpass
« Odpověď #1 kdy: 06 Dubna 2008, 18:44:41 »
Co sa tyka toho hesla, nebude problem skor v tej medzere medzi slovami?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

menganito

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2008, 19:28:59 »
Mám podobný problém, kamarátka ma nový ASUS Eee a tak som jej ho bol nastavovať, všetko išlo hladko len sa nedokáže pripojiť k WiFi, ten istý problém: heslo s medzerami. Jej priateľ hneď začal hučať že ten Linux je na ... keď nevie ani k WiFi pripojiť.
Je na to nejaký spôsob? Najlepšie v grafike. Skúšal som aj dať to do úvodzoviek a dať \ pred každú medzeru, ale, pochopiteľne, nefungovalo to.

W!C3D

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2008, 21:57:02 »
Nejlepsi je proste dat hesla bez mezer, mezeri jsoup proste celkove na h***o :-\

Takze osbne bych redil zmeny hesla nebo zkusit  _ tenkrat mi to nekde fungovalo.....
Mobile Intel Core Duo T2300 (2MB L2 cache)
1024 MB (DDR2-553 DDR2 SDRAM)
ATI Mob. Radeon X1400, 128 MB, 450 MHz HDD 120GB UBUNTU 8.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.