Ahoj! Prosím o radu. Už sem progooglil co se dalo, ale nic kloudného jsem nenašel.
Problém je, že Nautilus v mém Ubuntu 7.10 neotevře JPG soubor. Ostatní (Gnome Commander, Krusader atd. v pohodě). Vím že zpočátku to chodilo.
Pak jsem jednou dal jeden adresář s fotkama jen pro roota a tím se to celý *****. Od té doby neotevřu žádnou fotku v jakémkoli jiném adresáři přes Nautilus.
Dále v příspěvku Vám dám co mi to napíše (btw.ostatní gif, png atd. otvírá v pohodě). A ten adresář s rootem vlastníkem už jsem smazal. Možná by pomohlo smazat "nastavení Nautila",ale kde to vzít?... něco jako když bych smazal profil Mozilly a můžu začít načisto. Bojím se to odinstalovat, že se bez GUI už do PC nedostanu.
Takováhle hláška ne mě vyběhne ať přes Nautila spouštím jakýkoli JPG soubor. Ovšem když dám soubor, pravý tlačítko a vyberu "Otevřít s" (ten samý asociovaný) program tak to jde...
Nemohu otevřít HPIM0912.JPG
Název souboru "HPIM0912.JPG" naznačuje, že tento soubor má typ "jpg document". Obsah souboru ukazuje, že soubor má typ "Obrázek JPEG". Tento soubor, pokud jej otevřete, může představovat bezpečnostní riziko pro váš systém.
Neotevírejte tento soubor, pokud jste jej nevytvořili sami ani jste jej nepřijali z důvěryhodného zdroje. Chcete-li soubor otevřít, přejmenujte jej, aby používal správnou příponu pro "Obrázek JPEG", a pak jej normálně otevřete. Nebo můžete pomocí menu Otevřít s zvolit pro daný soubor konkrétní aplikaci.
Díky všem za pomoc...