Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HH a architektura amd64  (Přečteno 5016 krát)

Juraj

• Stálý člen
  • **
HH a architektura amd64
« kdy: 09 Dubna 2008, 07:15:03 »
Mate skusenosti, ako slape Beta na arch. amd64? Co tam nefachci atd?

Edit:
Tak som si stiahol livko a po odskusanim som s nim docela spokojny, podpora ovladacov sa opat zlepsila, a ako u prvej distribucie vobec mi tu ihned funguje moj skener HP ScanJet 3800, co som dost prekvapeny, kedze tuto podopru default nema ani odladene SUSE, ktore som teraz par mesiacov pouzival. Neviem sice ako je na tom flash ale zda sa ze HH speje k uspesnemu finale, tusim pojde SUSE prec :D Po nejakom case idem znovu teda vyskusat 64bit architekturu, dufam ze ma nesklame.
« Poslední změna: 09 Dubna 2008, 08:48:57 od Juraj »

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Re: HH a architektura amd64
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2008, 08:51:33 »
Mám kubuntu a flash v konquim funguje (narozdíl od gutsyho, kde byl nějaký bug)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2008, 18:11:27 »
Taky zvažuji nasazení HH v 64bit. Jen mě stále odrazují ty všude omílané problémy s Wine, Flash a Java.
Kubuntu forever :-)

honorguard

• Host
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2008, 18:30:03 »
2corwin:
No problémy s wine na 64bit jsou již minulostí. Wine má již balíčky i pro 64bit. Co se týče Flashe tak sice nerozjedeš flashplayer ale flashplugin-nonfree mi vyřešil všechny problémy. Co se týče s javou tak si nejsem vědom nějaký potíží. Java jako taková chodí normálně... jedině jestli není něco v prohlížečích. Jestli chceš třeba něco otestovat tak ti to klidně otestuju, ale stále jsem na GG. Na HH budu přecházet 26.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
« Odpověď #4 kdy: 09 Dubna 2008, 20:05:00 »
No m
2corwin:
No problémy s wine na 64bit jsou již minulostí. Wine má již balíčky i pro 64bit. Co se týče Flashe tak sice nerozjedeš flashplayer ale flashplugin-nonfree mi vyřešil všechny problémy. Co se týče s javou tak si nejsem vědom nějaký potíží. Java jako taková chodí normálně... jedině jestli není něco v prohlížečích. Jestli chceš třeba něco otestovat tak ti to klidně otestuju, ale stále jsem na GG. Na HH budu přecházet 26.

Myslel jsem hlavně JRE plugin pro Firefox. To ostatní jsou dobré zprávy :-)

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 09 Dubna 2008, 20:10:06 »
Taky zvažuji nasazení HH v 64bit. Jen mě stále odrazují ty všude omílané problémy s Wine, Flash a Java.

Flash mi funguje, Java tiez, wine som este neskusal. HH je na tom u mna docela dobre, zatial som narazil len na problem so sudo (bug), pri zapnutych graf. efektoch mi trochu blbne vykreslovanie, hlavne tej vrchnej listy v oknach, niektore aplikacie maju dost dlhe odozvy od ich spustenia po ich start. Celkovo sa mi zda ale HH ovela sviznejsie ako GG, mozno je to aj tou architekturou.

Po nainstalovani cistej Bety mi ten Flash fungoval, po aktualizaciach uz nie, ale skusal som ho iba na Firefox 3.
« Poslední změna: 09 Dubna 2008, 22:26:26 od Juraj »

impact

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 09 Dubna 2008, 22:17:39 »
Java plugin stále nejde.

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 10 Dubna 2008, 03:39:53 »
Takze po spojazdneni vsetkych klucovych repozitarov funguje opat aj Flash aj Java, java-plugin neviem na com by som mal vyskusat, v prehliadaci to prakticky ani nevyuzijem. Som pomerne nadseny, dufam ze to nerozoseru najblizsimi updatmi. Tak teda, 64bit platforma se vsim vsudy sa mi podarila zpojazdnit na Gentoo tak pred 2 rokmi, to som vtedy absolvoval cca 2 tyzdenny obnovovaci kurz anglictiny, luskanie zvacsa gentoo anglickych for, par hadok a asi tak 2 mesiace skumania a samostudia... Do slaka to je dnes tak lahke, ze to spojazdnim za par minut? Ten Linux uz nie je to, co byval, straca to caro objavovania :D

Este skusim to Wine, hry nejak na GNU/Linuxe neparim, ale kvoli rodine aspon skusim spojazdnit produkty od macromedie najnovsie Adobe, ale verzie 8, tie mi slapali v SUSE na jednotku...

pozn.:
Aby som nezabudol, pri prvom bootovani po instalacii mozu nastat pre newbies problemy ak su Hard disky na roznych rozhraniach, ako to mam ja. Nastavenia v BIOS-e nemusia byt urcujuce, kedze podla vsetkeho HH priradi status 1. disku podla svojich pravidiel. Staci citat napovedu ku klavesam v grube  v odstrasujucom textovom rozhrani a zeditovat nespravny udaj na spravny. Grub nepouziva oznacenie diskov sda alebo pod. ale hd, to aby vas nemylilo, a ako uz iste viete prvy disk je 0 a prvy oddiel tiez 0. Inak vpohode instalujte grub do MBR. Prva particia prveho disku je (hd0,0), ja tam mam obstarozne XP :-)
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 04:39:21 od Juraj »

LPK

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 10 Dubna 2008, 11:25:47 »
No tak ja mam zase spatne skusenosti - po instalaci ovladacu na 7600GT mi opet stejne jako v GG nahodne a zniceho nic pri praci zhasina obrazovka, proste postupne zcerna plocha a vypne se monitor a nejde zapnout. System normalne frci, ale grafarna je vypnuta. V 32bit verzi to nikdy nedela, takze nevim jak Vy, ale ja zustavam u 32bitu. Jinak co se tyce WINE tak to je fakt implementovane a vyladene PERFEKTNE.
tradiční bordel + Nvidia :-)

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
« Odpověď #9 kdy: 11 Dubna 2008, 09:52:43 »
Tak si tedy toho 64bit HH zkusím nahodit, až vyjde. A půjdu rovnou do Kubuntu4, ať si pořádně zaexperimentuji :-)

honorguard

• Host
« Odpověď #10 kdy: 11 Dubna 2008, 17:50:30 »
S Kubuntu s KDE4 si zaexperimentuješ určitě :-D. Mě bohatě stačí KDE4 na GG... ale funguje už podlě mě spolehlivě... teda až na kmix-kde4. To musím použávat z KDE3. Ten novej toho ještě moc neumí. A taky mám sterého power managera a Amarok.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
« Odpověď #11 kdy: 11 Dubna 2008, 20:38:14 »
Na GG zkouším KDE4 už od vydání. Zatím mi každý update verze totálně podělal konfiguraci, kterou jsem si mezitím nastavil. I když jsou vidět stále změny k lepšímu, tak pokaždé se objeví zase něco jiného. Třeba teď se mi nedaří aby Plasmoidy na ploše (ikony) zůstaly tam kde chci. Vždy po odhlášení a přihlášení jsou zase v jedné kupě. Takže na potíže jsem připraven a počítám s nimi :-)

honorguard

• Host
« Odpověď #12 kdy: 11 Dubna 2008, 20:46:03 »
No tak to je problém u tebe... Mě plasmoidy zůstavají tam kde jsem je nechal :). Ale je pravda že mi správně nefunguje natočení. Mám tam takový ten plasmoid s baterií. Vždycky ho tak jednou za 3 zapnutí musím znova otočit (mám honatočený tak aby blesk byl vodorovně).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.