Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace balicku nejde spustit  (Přečteno 1548 krát)

ares1025

• Návštěvník
instalace balicku nejde spustit
« kdy: 09 Dubna 2008, 13:37:05 »
Kdyz se chci pokusit nainstalovat nejaky balicek stazeny na disku nejde spustit instalace a vyskoci okno s totuo hlaskou:

"Only one software management tool is allowed to run at the same time
Please close the other application e.g. 'Update Manager', 'aptitude' or 'Synaptic' first."

Kdyz chci pouzit add/remove programs narazim na problem se stejnou pricinou,  hlaska:

"Another process is using the packaging system database (probably some other Adept application or apt-get or aptitude).
Would you like to attempt to resolve this problem? No will enter read-only mode and Cancel to quit and resolve this issue yourself."

Restart nepomaha a nemam tucha uz jaky proces bych mel hledat. Prochazel jsem bezici procesy a zkousel podezrele zabit, ale nenasel jsem ten ktery to zpusobuje .... Nevite nekdo pls co s tim, uz vazne nevim .................   

Diky ...............
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 01:55:50 od Anna Taliánová »

Pavel Půlpán

Re: instalace balicku
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2008, 13:40:23 »
Hlásí ti to, že nad balíčkovacím systémem běží už jedna aplikace. Může to být Aptitude, Synaptic, tvůj zmiňovaný Add/Remove. Anebo jak je výše Update Manager, který může běžet na pozadí!

Takže bych to viděl v tom, že ti probíhá zrovna aktualizace.
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 01:56:26 od Anna Taliánová »

W!C3D

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2008, 13:42:12 »
Sust konzoli a
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get upgrade
Podle vseho by ti to melo hodit chybu tak sem pak hod co ti to napsalo.
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 01:56:53 od Anna Taliánová »
Mobile Intel Core Duo T2300 (2MB L2 cache)
1024 MB (DDR2-553 DDR2 SDRAM)
ATI Mob. Radeon X1400, 128 MB, 450 MHz HDD 120GB UBUNTU 8.04

honorguard

• Host
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2008, 17:23:01 »
Mě se tohle stalo když mi spadnul při instalaci adept... napiš jméno co chceš nainstalovat do konsole (apt-get install blabla). Samozřejmě všechny nástroje na balíky vypni. Pokud je to stejná chyba tak ti to hodí řešení (dpkg --reconfigure), ale ještě něco. To tam zadáš, nainstaluje se balíček a pak už mi to běhalo normálně...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.