Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nautilus - náhledy obrázků a OOo. dokument bez náhledu  (Přečteno 3143 krát)

anicka

• Host
Zdravím a pozdravuji!

Prosím o radu, jak v GNOME - Nautilu docílit toho, aby se (v Nautilu) zobrazovaly zároveň jak náhledy ("obsahu") obrázků (JPG, JPEG, GIF, PNG atd.), tak i OpenOffice.org soubory (ODT) bez náhledů ("obsahu")?

Zatím mi TPikalek poradil - zač mu děkuji :-) že jde v Nautilu buď jen vypnout všechny náhledy ("obsahu") - jak obrázků tak OO.o dokumentů - anebo všechny náhledy zapnout ... No a vypínání všech náhledů není zrovna praktické u složek kde jsou obrázky. :-(

Věděl byste někdo prosím jak na to? Díky moc!

menganito

• Závislák
Re: Nautilus - náhledy obrázků a OOo. dokument bez náhledu
« Odpověď #1 kdy: 10 Dubna 2008, 19:19:25 »
náhľady OOO mi nikdy nerobilo, ale textové, obrázky, zvuky a priečinky sa nastavujú každý osobitne, v Nautilovi Upraviť > Nastavenia > tab Ukážka.

anicka

• Host
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2008, 16:24:06 »
Zjistila jsem zajímavou věc - když mám v Nautilu ODT soubory umístěné v nějakém adresáři, nejprve se jejich náhledy zobrazují špatně; ale poté, co konkrétní adresář (kde jsou ODT) přejmenuji, se náhledy ODT začnou zobrazovat správně. To je fakt divné ... ?? :-|

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2008, 20:58:40 »
Skús premazať priečinok ~/.thumbs alebo ~/.thumbnails , tam sa "skladujú" miniatúry...
Ale, keď sa nad tým zamýšľam, .odt mi nikdy miniatúry nezobrazovalo...
« Poslední změna: 21 Dubna 2008, 23:19:00 od Anna Taliánová »

anicka

• Host
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2008, 23:22:32 »
Skús premazať priečinok ~/.thumbs alebo ~/.thumbnails , tam sa "skladujú" miniatúry...
Ale, keď sa nad tým zamýšľam, .odt mi nikdy miniatúry nezobrazovalo...

Díky za tip, podívám se do uvedeného adresáře.

Jinak nejde doslova o "miniatury" jako třeba u obrázků nebo u textových souborů, ale o takový maličký "obrázek" ukazující, že daný soubor je formátu ODT.

tomato

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Dubna 2008, 09:03:22 »
me toto taky zlobi.. odt mi dokonce obcas ukazovalo i jako miniatury, kde byl videt text na pruhlednem pozadi, obcas jako ikony, ktere jsou systemove nastavene a obcas jen jako urcitou vychozi ikonu. a taky jsem neprisel na to proc.. s adresari .thumbnails jsem si taky hral (mimochodem uz mi zabira cca 1GB)..
akorat jsem jeste zjistil, ze na to ma vliv Tracker (Indexovani).. ve Volbach indexovani ma moznost zaskrtnout vytvaret nahledy.. avsak s touto volbou nebo bez ni, je to vicemene to same.
a napr. u obrazku udela nahled taky jen obcas, vetsinou po otevreni (oeg) nebo jak rika Anna, po prejmenovani.

menganito

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 22 Dubna 2008, 11:58:28 »
.thumbnails kľudne zmaž, niekedy sú tam aj rok staré miniatúry...

mne zaberal už 1,7 GB keď som ho zmazal... niekoľko 10 tisíc súborov...

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #7 kdy: 26 Července 2010, 11:26:35 »
odt mi dokonce obcas ukazovalo i jako miniatury, kde byl videt text na pruhlednem pozadi,

Tak toho jsem v životě nedocílil. Lidi, jak to děláte?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Mank

• Host
« Odpověď #8 kdy: 26 Července 2010, 11:49:28 »
tusim ze zvladne gconf-editor (desktop → gnome → thumbnailers) aspon pro nektery, ale asi by nebyl problem pridat aj další  8)
« Poslední změna: 26 Července 2010, 19:38:38 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.