Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: niekoľko problémov  (Přečteno 3343 krát)

milanh

• Návštěvník
niekoľko problémov
« kdy: 26 Června 2006, 19:47:59 »
1. po aktualizácii na jadro 2.6.15-25 je bootovací splash v rozlíšení asi 800x600, pri jadre 2.6.15-23 to bolo OK. Mám 20" monitor a 1400x1050.
2. neviete niekto poradit s inštaláciou karty DVD-T, lifieview Tv Walker Q USB, ktorý modul?
3. Firestarter sa nespustí po štarte, príkaz sudo firestarter v sedenia/programy po spustení
4. občas sa mi vo firefoxe 1.5.04 s java 1.5.0 stane, že prestane fungovať klávesnica (nedá sa nič písať)
5. gnome weather, nemáte adresu na nejakú radarovú mapu, ktorá by fungovala?
to je asi tak všetko.
« Poslední změna: 24 Srpna 2010, 00:18:58 od Anna Taliánová »

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
niekoľko problémov, ktoré ma rozčulujú!
« Odpověď #1 kdy: 26 Června 2006, 20:13:51 »
Citace
1. po aktualizácii na jadro 2.6.15-25 je bootovací splash v rozlíšení asi 800x600, pri jadre 2.6.15-23 to bolo OK. Mám 20" monitor a 1400x1050.
http://ubuntu.wz.cz/hlavni_stranky/navody_konzole.html#rozliseni
Citace
5.gnome weather, nemáte adresu na nejakú radarovú mapu, ktorá by fungovala?
ja pouzivam odkaz na tuhle mapku http://image.weather.com/images/sat/europesat_600x405.jpg

s tim dalsim ti snad poradi nekdo dalsi ;)
Ubuntu 16.04 64bit Clevo W230SS

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 26 Června 2006, 20:16:06 »
sudo firestarter-->dej gksudo firestarter...btw mas to s NOPASSWD v /etc/sudoers, ze jo? Viz jejich home-->FAQ ;-) J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Června 2006, 20:34:13 »
Lifieview Tv Q Walker je usb piňda, u kterého výrobce uvádí Win XP nutné.

stránka linuxtv.org http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/DVB_USB#LifeView_TV_Walker_DVB-T_.28P.2FQ.2FHybrid.29 ho má v databázi mezi  Unspecified/Unknown devices takže to vypadá spíš jako smůla.

u veškerého HW je lepší si zjistit podporu v linuxu před nákupem, tim spíš u takové specialitky jako usb dvb-t klíčenka. Předejdete nepříjemným překvapením.

Marian Bouček

• Návštěvník
    • http://ptakopysk.cz/algi
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2006, 07:29:57 »
ad firestarter:
opravdu si myslíš, že je nutné ho spouštět po startu? firewall ti poběží i bez něj. firestarter spouštěj, když si potřebuješ upravit pravidla. jinak je to zbytečné (tedy pokud nechceš monitorovat útoky jinak než z logu). a vůbec: shorewall rulez:)
Stahujte tuto distribuci a podpořte lidi, protože ubuntu je tu taky pro lidi :)
Re: A SUSE je snad pro chameleóny ???
>> výtažek z diskuze na téma Ubuntu -- Linuxsoft.cz

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #5 kdy: 28 Června 2006, 02:21:16 »
ja som mal na breezym aj shorewall aj firestarter, ale firestarter som ani raz nespustil - shorewall sa spustal sam pri spustani linuxu; teraz v dapperovi ani firestarter uz nemam...

skus si preinstalovat firefox, pripadne najst niekde source a sam si ho skompilovat...mne napriklad blbne firefox najnovsej verzie vo windowse (ked taham viac veci naraz, tak mi nenaskoci rollovacia liste v download okne, takze mi zmizne tlacitko vycistit a musim rucne mazat kazdu polozku zvlast) ostatne neviem aky by to malo mat suvis s javou...
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí
Nothing is so unreal to be so unbelievable...just open your mind and feel it at all!

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 28 Června 2006, 14:57:15 »
Citace: shadowman
ja som mal na breezym aj shorewall aj firestarter, ale firestarter som ani raz nespustil - shorewall sa spustal sam pri spustani linuxu; teraz v dapperovi ani firestarter uz nemam...

skus si preinstalovat firefox, pripadne najst niekde source a sam si ho skompilovat...mne napriklad blbne firefox najnovsej verzie vo windowse (ked taham viac veci naraz, tak mi nenaskoci rollovacia liste v download okne, takze mi zmizne tlacitko vycistit a musim rucne mazat kazdu polozku zvlast) ostatne neviem aky by to malo mat suvis s javou...
Myslim, ze staci roztahnout okno. :) Me to slo...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 29 Června 2006, 10:14:42 »
Většinou funguje tohle: http://www.chmu.cz/meteo/rad/data/aktual.gif , teď ale koukám, že poslední snímek je od z 16:00 :-|
Promise her anything, but give her GNU.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.