Domů
Ubuntu CZ/SK
Wiki
Komunita
Domů
Nápověda
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Prosíme
přihlašte se
nebo
zaregistrujte
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
nastálo
Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Fórum Ubuntu CZ/SK
»
Ubuntu pro osobní počítače
»
Obecná podpora
»
Následky použití Wine?
« předchozí
další »
Tisk
Stran: [
1
]
Autor
Téma: Následky použití Wine? (Přečteno 2046 krát)
Petr73
Návštěvník
Následky použití Wine?
«
kdy:
14 Dubna 2008, 14:30:35 »
Chtěl jsem vyzkoušet Wine pro zprovoznění tiskárny Canon Smart Base MP360. Po stažení driveru z CD se objevil příslušný Toolbox. Po novém spuštění Ubuntu jsem však zjistil, že se mi z plochy ztratily ikony společné části HD a druhého HD s fotkami. Nenašel jsem je ani na GNOME Commanderu. Po restartu se ikony znovu objevily. Při hledání nějakého vysvětlení jsem našel v Systémovém protokolu, user/log následujíoí zápisy, opakující se při každém spuštění systému.
Pro úplnost se jedná o:
Apr 14 11:38:41 petr-desktop cupsd[4709]: *** WARNING *** The programme 'cupsd' uses the Apple Bonjour compatiblity layer of Avahi.
Apr 14 11:38:41 petr-desktop cupsd[4709]: *** WARNING *** Please fix your application to use the native API of Avahi!
Apr 14 11:38:41 petr-desktop cupsd[4709]: *** WARNING *** For more information see <http://0pointer.de/avahi-compat?s=libdns_sd&e=cupsd>
Apr 14 11:38:42 petr-desktop dhcdbd: Started up.
Apr 14 11:38:44 petr-desktop dhcdbd: message_handler: message handler not found under /com/redhat/dhcp/eth0 for sub-path eth0.dbus.get.reason
Apr 14 11:38:47 petr-desktop dhcdbd: message_handler: message handler not found under /com/redhat/dhcp/eth0 for sub-path eth0.dbus.get.host_name
Apr 14 11:38:47 petr-desktop dhcdbd: message_handler: message handler not found under /com/redhat/dhcp/eth0 for sub-path eth0.dbus.get.domain_name
Apr 14 11:38:47 petr-desktop dhcdbd: message_handler: message handler not found under /com/redhat/dhcp/eth0 for sub-path eth0.dbus.get.nis_domain
Apr 14 11:38:47 petr-desktop dhcdbd: message_handler: message handler not found under /com/redhat/dhcp/eth0 for sub-path eth0.dbus.get.nis_servers
Poradí mi někdo, co s tím?
IP zaznamenána
Pavel Půlpán
Závislák
Jabber/XMPP
Re: Následky použití Wine?
«
Odpověď #1 kdy:
14 Dubna 2008, 14:35:06 »
No používat Wine na drivery... uff. Nestačilo by smáznout adresář ~/.wine?
IP zaznamenána
Petr73
Návštěvník
«
Odpověď #2 kdy:
14 Dubna 2008, 20:52:46 »
Zkoušel jsem unlnstall jak jednotlivě ( na drivers i Toolbox), tak s průvodcem pro celek (aplikace Canon), proces proběhl, průvodcem naříízen nakonec restart, po restartu zase vše, jako předtím. To jsem to asi pěkně zřídil.
IP zaznamenána
Pavel Půlpán
Závislák
Jabber/XMPP
«
Odpověď #3 kdy:
15 Dubna 2008, 08:52:54 »
Smaž ten adresář .wine! Je skrytý v domovském adresáři uživatele.
IP zaznamenána
Petr73
Návštěvník
«
Odpověď #4 kdy:
15 Dubna 2008, 15:23:08 »
Smazal jsem wine, v aplikacích zůstala tiskárna Canon, včetně Drivers a Toolbox. Po "locate Canon" se vypsaly přibližně tři strany adresářů a souborů. Varování v systémovém protokole zůstává stejné, přl pokusu o smazání adresářů z výpisu Canon pomocí rm -r poznámka: "povolení odepřeno". Pro jistotu jsem odinstaloval Canon i z Windows, které mám na stejném počítači.
IP zaznamenána
qUAKER
Host
«
Odpověď #5 kdy:
15 Dubna 2008, 15:24:27 »
ikonky wine jsou v /home/uživatel/.local/share/applications
IP zaznamenána
Pavel Půlpán
Závislák
Jabber/XMPP
«
Odpověď #6 kdy:
15 Dubna 2008, 16:36:35 »
Při instalaci toho toolkitu ke Canonu to po tobě chtělo někdy heslo?
IP zaznamenána
Petr73
Návštěvník
«
Odpověď #7 kdy:
16 Dubna 2008, 00:24:26 »
Wine je smazáno, varování v systémovém protokolu trvá tak, jak bylo dřív. Na jiné nepříjemnosti jsem nepřišel. Pokud vzpomínám, tak na heslo se to ptalo. Budu si muset asi psát každý krok. Na terminálu se objevují odezvy na Wine a Canon, na Drivers a Toolbox nic.
IP zaznamenána
Pavel Půlpán
Závislák
Jabber/XMPP
«
Odpověď #8 kdy:
16 Dubna 2008, 08:52:46 »
Tak jestli to chtělo heslo a dopsalo to nějaký balast do konfiuguráků, tak poteš pes. WineHQ neveřím ani tak, natož abych ho autorizoval pro rootovská práva. Aneb chybama se šlověk učí...
Pošli sem teda konfigurák DHCP klienta. Ten řve nejvíc. V Debianu je v
/etc/dhcp3/dhclient.conf
, v Ubuntu by mohl být podobně.
IP zaznamenána
Tisk
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Fórum Ubuntu CZ/SK
»