Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GDM vytuhava pri startu  (Přečteno 1919 krát)

Spidla

• Návštěvník
GDM vytuhava pri startu
« kdy: 15 Dubna 2008, 19:02:51 »
zdravim lidi....
pokousim se vymazlit si jedno ubuntu na notebooku ale mam maly problem s GDM .... updatoval jsem z Gutsy na verzi Hardy ... nejdriv to bezelo v pohode ale po stahnuti nekolika aktualizaci se mi stava ze GDM vetsinou nenabehne a vytuhne s cernou obrazovkou .. nelze se prepnout do konzole ani retartovat X server ... jedine co lze delat je reset pocitace .... mam tuseni ze to ma co delat s ovladaci fglrx pro muj ATI Radeon Xpress 1100 ... protoze jsem po par dnech stahl dalsi aktualizaci tohoto driveru ... pak to chvili slo ... pote dalsi update pro fglrx ... a uz to zase nejde ... zkousel jsem dpkg-reconfigure xserver-xorg , purge reinstall xserver-xorg xserver-driver-fglrx gdm, zkousel jsem take rucne nainstalovat ovladace z ati.com .. a pokazde stejny vysledek ... ono to treba 3x nabehne a pak 10x ne ... na vesa ovladac to tusim nabehne vzdycky ... ale ja bych presto rad fglrx protoze jsem si velice oblibil Compiz Fusion a chtel bych ho pouzivat i nadale coz bez techto ovladacu nejde ...

moje konfigurace je :
ASUS laptop , Intel Celeron M520, 1GB RAM, 120GB DISK, ATI Radeon XPress 1100, LCD 15,4", Ubuntu 8.04 Hardy Beta

Qar

• Návštěvník
Re: GDM vytuhava pri startu
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2008, 17:13:48 »
Zdravím, já mám stejný problém s tím, že u mě je ten poměr obrácený. Když řekněme desetkrát nastartuju notebook, tak zhruba třikrát se dočkám černý obrazovky a pomůže jen Alt + SysRQ + SUB (teda postupně uložit cache, přepojit disky na readonly a pak restart). Týká se to Hardyho, předtím na 7.10 žádný problém. nVidie 7300 Go (nebo jak se to jmenuje). Netuší někdo, co za tím je? Dost mě to vadí. Díky za jakékoliv rady.

Miro Hrončok

« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2008, 19:03:23 »
Mně po aktualizaci na HH také blblo GDM a pomohlo vypnout motiv vzhledu a nastavit jen styl na Prostý se seznamem uživatelů. Nevím proč, ale pak to šlo.

Qar

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Května 2008, 18:06:58 »
Tak jsem nastavil prostý se seznamem a opět se to celý seklo...už mě to začíná pěkne vytáčet. Neví někdo, čím by to mohlo být?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.