Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktualizace (původně: problémy s připojením na terminal server client)[vyřešeno]  (Přečteno 3903 krát)

John of Ghetto

• Návštěvník
Čau jsem zcela novým uživatelem linuxu. S instalací jsem si poradil aniž bych něco přemazal nebo tak nějak ale teď mám problém s připojením do toho termínal server client fakt nevim co stím podle mě to tam zadávám všechno dobře pořád mi to tam vyhazuje: failed to open keymap cz a ještě johny: unable to resolved host jako fakt nevim podle mě to tam dávám dobře už jsem zkoušel několik variant tak jestli se stím dá něco dělat díky moc za radu.
« Poslední změna: 16 Dubna 2008, 19:39:28 od Martin 'Želva' Malý »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: problémy s připojením na terminal server client
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2008, 21:31:52 »
Vzal jsem si věšteckou kouli a ta mi říká že se snažíte připojit z linuxu na windows remote desktop.
1)failed to open keymap cz - Zkuste se podívat sem, možná to pomůže: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=9478.10
2)johny: unable to resolved host - nějaký problém s dns. Buď si údaje zadejte do /etc/hosts nebo se namísto na jméno počítače zkuste připojit na jeho adresu.

Dělat se dá něco se vším, ale bylo by nanejvýš vhodné napsat přesně co píšete počítači a co vám odpovídá. To že se snažíte pripojit na windows jen hádám, netuším jestli se snažíte připojit přes internet nebo v lokální síti (což je zrovna třeba věc která by mohla souviset s tou druhou hláškou) atd.
« Poslední změna: 15 Dubna 2008, 21:33:35 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

John of Ghetto

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Dubna 2008, 21:39:29 »
ne ne na windows se nechci připojit snažim se aktualizovat ubuntu a kámoš mi řekl že se to dělá přes ten terminál on si tam totiž stáhl nějaké prográmky pro linux upravil si grafické rozhraní myslím tím beryl atd tak proto se tam snažím připojit ale říkám nevim co dělám špatně je to docela velká změna přejít z xp na linux už mě prostě windows nebaví a rozhodl jsem se že aspoň na notesu budu mít linux chci se stím naučit a ne byl zabedněný jako jsou ostatní

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 15 Dubna 2008, 21:45:38 »
aha - terminál neboli konzole

zkuste aplikace,příslušenství, terminál

pokud chcete aktualizovat tak tam napište
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Jinak velice doporučuji ať si projdete http://wiki.ubuntu.cz/
Dozvíte se tam mnoho užitečného.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

premet

• Host
« Odpověď #4 kdy: 15 Dubna 2008, 21:57:04 »
Ze začátku než bych se do něčeho hrnul, bych se podíval na nějaké základy ty naleznete tady http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1klady a jinak na celé wiki je návodů víc než dost tam se dá najít vše potřebné a pokud budete mít problém tak vám poradíme tady  :).

John of Ghetto

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Dubna 2008, 11:41:39 »
jasný moc děkuju za radu doufám že vás už nebudu muset otravovat  :)diky a čau

Prdola2

• Návštěvník
Minulý podzim jsem chtěl přejít na UBUNTU s přístupem na server W2003 přes internet. Přístup by byl na hrubo, přes remote desktop. Jde hlavně o účetní program který je ve windows.

Vše fungovalo, ale po připojení do uživatele ve W2003 SBS (myslím?), tak jsem si musel přepínat klávesnici na CZ (to se neprovedlo automaticky podle nastavení v remote desktop).

Další problémek byl, že když jsem použil "á" či jiné písmeno s diakritikou, tak se mi napsalo "aá". Kvůli tomu jsem tuhle variantu zavrhl.

Dá se s tím něco dělat?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.