Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ovlivňování 2 Linuxů na jednom HD (Ubuntu, Kubuntu)  (Přečteno 1539 krát)

abukirij

• Návštěvník
Ovlivňování 2 Linuxů na jednom HD (Ubuntu, Kubuntu)
« kdy: 19 Dubna 2008, 15:27:53 »
Dobrý den,
existuje teoretická možnost, že se mohou navzájem ovlivňovat 2 oddělené distribuce Ubuntu (jedna je Ubuntu a jedna Kubuntu). Jsou nainstalovány na stejném fyzickém HD, ale každá na své vlastní logické jednotce. Problém je v tom, že mi osoba, která používá Kubuntu tvrdí, že jsem jí "podělal" její systém, protože jsem si nainstaloval vlastní. Stěžuje si na rychlost internetu a že nevidí NTFS harddisky. Nemůžu jí rozmluvit, že s tím spíš neumí zacházet. Prosím napište své názory.
« Poslední změna: 19 Dubna 2008, 17:35:57 od Anna Taliánová »

Miko10

• Stálý člen
  • **
Re: Ovlivňování 2 linuxů
« Odpověď #1 kdy: 19 Dubna 2008, 15:39:28 »
Bolo by dobre, keby si presne popisal ako su rozdelene particie... ale aby ubuntu zle ovplyvnilo kubuntu sa mi nezda.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

premet

• Host
Re: Ovlivňování 2 linuxů
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2008, 15:40:49 »
Není to až přespříliš zbytečnost mít na disku Ubuntu a Kubuntu  :D :D ?? Když se můžou doinstalovat obě prostředí do jednoho a používat každej jiného uživatele. Na zpomalení internetu to nemůže mít vliv a ten porušenej filesystem NTFS pokud to je ono lze spravit přes ntfsfix:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ntfsprogsa pak:
sudo ntfsfix /dev/hdxykde se dosadí za x číslo disku a za y číslo oddílu což můžete zjistit třeba takhle pokud nevíte:
sudo fdisk -l
« Poslední změna: 19 Dubna 2008, 17:35:17 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.