Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GDM se nespustí [vyřešeno]  (Přečteno 2296 krát)

luisah

• Závislák
GDM se nespustí [vyřešeno]
« kdy: 19 Dubna 2008, 21:02:28 »
Dobrý večer,
mám "drobný"  ;D problém, při najíždění Ubuntu 7.10 se mě zobrazí jen takové šedé pozadí s touto hláškou
Citace
V souboru s nastavením nebyly defionovány žádné servery a XDMC/ byl zakázán.
To může být jen chyba v nastavení. GDM vám spustil jeden server.
Měli byste se přihlásit a opravit nastavení. Automatická a načasovaná přihlašování jsou nyní vypnuta.
Po odkliknutí se mě restartnou Xka a znovu najede šedá obrazovka s touto hláškou. Nezbývá než natvrdo vypnout PC. Jednou se mi přes recovery mod podařilo dostat do Xek, což však nebylo rozhodně Gnome (zřejmě nějaký základní manager - něco jako Fluxbox - tam je problém, že mě vypisuje že nemůže spustit nastavení s sítí - nemůže naloadovat).
Zkoušel jsem odstranit různá nastavení v /home - .gcof, .gconfd, .gnome, .gnome2, ale nic nepomáhá. Vážně mě nenapadá co, mám teď kde opravit aby najelo Gnome. Také jsem vyzkoušel fsck - to ukázalo hromadu chyb a opravilo a až po fsck se mě podařilo právě do toho "manageru" dostat, ale toť vše - nemůžu spusti net a upravit nastavení v síti viz. výše.
Prosím, někdo něco poraďte už mě vážně nic nenapadá kromě reinstalu.
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 18:35:21 od Martin 'Želva' Malý »

luisah

• Závislák
Re: GDM se nespustí
« Odpověď #1 kdy: 19 Dubna 2008, 22:03:26 »
Trochu jsem zagooglil a našel jsem následující odkaz, mohlo by to řešit můj problém? Problém je v tom, že umím velmi špatně anglicky - většinu jsem snad pochopil, ale mohl by mi někdo to trochu přeložit, abych se ujistil, že to je to co by mohlo pomoci. Především bod 3 - 6.
http://liltux.wordpress.com/2007/09/05/how-to-fix-the-error-the-greeter-application-appears-to-be-crashing-in-ubuntu/

anicka

• Host
« Odpověď #2 kdy: 20 Dubna 2008, 03:02:43 »
Trochu jsem zagooglil a našel jsem následující odkaz, mohlo by to řešit můj problém? Problém je v tom, že umím velmi špatně anglicky - většinu jsem snad pochopil, ale mohl by mi někdo to trochu přeložit, abych se ujistil, že to je to co by mohlo pomoci. Především bod 3 - 6.
http://liltux.wordpress.com/2007/09/05/how-to-fix-the-error-the-greeter-application-appears-to-be-crashing-in-ubuntu/

Jak opravit chybu "The greeter application appears to be crashing” ("Uvítací aplikace [logovací obrazovka] zdá se padá") v Ubuntu

5. září 2007

Když jsem blbnul okolo konfigurace XDMCP v Ubuntu, zaškrtl jsem "Enable accesible login" ("Zapnout přístupné přihlášení se do systému (login)") pod štítkem "Accessibility" ("Přístupnost"): velký omyl (chyba) :-( při dalším rebootu jsem dostal následující chybovou hlásku: "The greeter application appears to be crashing. Attempting to use a different one" ("Uvítací aplikace zdá se padá. Pokuste se použít některou odlišnou aplikaci"). Nebyl jsem schopen nalogovat se do Ubuntu, protože uvítací aplikace [logovací obrazovak] opakovaně "padala".

Hledal jsem na fórech Ubuntu, většina oprav na Ubuntu fórech hovořila o nezaškrtnutém boxu, ale problém byl (ten), že jsem se nemohl zalogovat do systému, abych to udělal na prvním místě. Poté, co jsem prostudoval gdm.conf, našel jsem způsob, jak tohle opravit.

Jestliže GUI při loadu selže a nejste schopen (schopna) se dostat do systémového menu, pak se můžete pokusit postupovat podle níže uvedených pokynů.

1. nejprve proveďte reboot Vašeho počítače do maintenace módu/recovery módu.

2. otevřete /etc/gdm/gdm.conf-custom zadáním následujícího příkazu:

sudo vim /etc/gdm/gdm.conf-custom

3. stiskněte (klávesu) "i", abyste se dostali do insert módu (módu pro vkládání). Najděte následující řádek a zakomentujte ho vložením # na začátek řádku.

GtkModulesList=gail:atk-bridge:/usr/lib/gtk-2.0/modules/libdwellmouselistener:/usr/lib/gtk-2.0/modules/libkeymouselistener

4. stiskněte klávesu Esc a pak napište dovnitř ":wq", abyste vše uložili a opustili editor.

5. napište sudo init 6, abyste rebootovali, což může opravit tento problém. Používám Gutsy kmene 5 a vypadá to, že tento problém byl přítomen v Ubuntu dokonce od té doby, co vyšel Dapper; doufám, že bude opraven dříve než vyjde Gutsy.
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 03:06:56 od Anna Taliánová »

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 20 Dubna 2008, 15:58:29 »
Děkuji Anno T., tak jsem zjistil, že toto nepomohlo, ani nemohlo. Problém byl v poškozeném disku. Takže problém vyřešen.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.