Takže stáhl jsem to z oficálního zdroje, už oficiální vydání. Dost mě zklamalo, že systém opět špatně detekoval můj monitor a navíc to ani nezachránila rekonfigurace v tom nástroji, co automaticky vyskočí, jako to šlo v minulé verzi. Pokud jsem dal storno (to jediné šlo potvrdit), tak systém nerestartoval Xka a zůstal vyset. Pomohl až ctrl+alt+del, kdy se systém sám vypl. No ehm. Dobrá, při dalším spuštění jsem tedy zadal, ať se systém pouští vždy v nízkém rozlišení a po dalším resetu to už šlo. Nakonec jsem plné rozlišení získal tak, že jsem zkopíroval xorg.conf z mého Ubuntu 7.10. Takže už OK, ale dost blbě jsem se k tomu pídil, pro běžné uživatele postup na nic. No a další věcička, kterou řeším, je wifina. Jako běžně mi nefunguje. Až se někde dostanu ke kabelu, zkusím doinstalovat b43-cutter (prý nový ovladač) a pomocí něj stáhnu fw, když to nepůjde, zkusím ověřený ndiswrapper. Uf, to je bída, čekal jsem víc. Doufám, že to budou jediné problémy. Jinak ovladač pro mou grafiku tam už je - openchrome, ale jak říkám, celý ten konfigurační program nejde nastavit. Já to stejně rozchodím

.