Mám notebook FS Amilo Pa 1538. Karta je nvidia 7400. Ted ho tu nemám, takže nevypíšu lspci.. Ale tento problém mně začal u 7.10. U 7.04, které mám furt naistalované vše chodí jak má. Z tohoto důvodu jsem se těšil na 8.04. Zkoušl jsem 1-4 Aplha verzi. Zajímavé je, že v 1-3 verzi nvidia driver běžel jak má, ale ve 4. verzi se objevil zate stejný problém jako v 7.10 a ten přetvrval až do finální verze 8.04. Divím se, se něco změnilo v prvních aplha verzich a dále se to zase změnilo zpět.
Každopádně jsem se koukal do logu Xorgu a vypadá to, že jádro pudla bude v tom, že nvidia driver špatně detekuje monitor. Bohužel tu nemám ten noťas, dodám později. U 7.04 se správně detekuje monitor DPS-0 a vše jede jak má. U 8.04 nvidia driver detekuje CRT-0, na kterou si v průběhu logu ještě stěžuje. Výsledkem je, že driver běží jak má, ale výstup neposílá na monitor, takže černo.
Chtělo by to přímo nvidia driveru říci jaký monitor má použít... narychlo jsem zkoušel connected monitor "DPS-0", ale to Xorg nenaběhne vůbec. Zatím jsem na nic jiného neměl čas, takže jestli máte někdo nějaký nápad, sem s ním.
Děkuji.