Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze odstranit linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-generic [vyřešeno]  (Přečteno 2966 krát)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
V Synaptiku mi stále zůstává "zbytek" po starém jádru: linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-generic (Nenainstalováno - zůstaly konfigurační soubory), kterého se nemůžu nijak zbavit
Kód: [Vybrat]
E: linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-generic: podproces post-removal script vrátil chybový status 1
(Čtu databázi ... nyní je nainstalováno 131739 souborů a adresářů.)
Odinstalování balíku linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-generic ...
Odstraňuji konfigurační soubory balíku linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-generic ...
FATAL: Could not open '/boot/System.map-2.6.22-14-generic': No such file or directory
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic
Cannot find /lib/modules/2.6.22-14-generic
update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic
dpkg: chyba při zpracovávání linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-generic (--purge):
 podproces post-removal script vrátil chybový status 1
Při zpracování nastaly chyby:
 linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-generic
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Instalace balíku selhala. Zkouším obnovit:
...A nic se neděje.

Pomůže někdo???
« Poslední změna: 23 Dubna 2008, 20:01:17 od Martin 'Želva' Malý »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

qUAKER

• Host
Re: Nelze odstranit linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-generic
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2008, 16:56:26 »
stáhni si z packages.ubuntu.com balík linux-image-2.6.22-14-generic, nainstaluj jej, pak spusť synaptic, dej purge ubuntu modules a pak purge linux-image-2.6.22-14-generic

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: Nelze odstranit linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-generic
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2008, 17:28:11 »
Díky moc...Vůbec mě nenapadlo znovu nainstalovat linux-image-2.6.22-14-generic a pak to odstranit!
Teď mi ještě chybí, aby mi plně fungovalo spuštění Xserveru. Někdy se mi prostě po spuštění stane, že usplash najede normálně a pak to skončí na černé obrazovce. Takže musím zmáčknout tlačítko napájení natvrdo, najet do Recovery Modu a buď dá Reconfigure Xserveru, ale to se mi zase zruší zaškrtnutí povolení ATI ovladače, nebo dát Root terminál, zadat
sudo cp /etc/X11/xorg.conf_original /etc/X11/xorg.conf a
reboot - pak se jen modlím, jestli mi to najede normálně, nebo zase musím rekonfigurovat Xserver.
Už mám těch xorg.conf.2008xxxxxxxx atd. celý adresář.
Ovladače ATI mám nainstalované pomocí EnvyNG: verze ovladače: 8.47.3, poskytovatel OpenGL: ATI Technologies Inc., vykreslování OpenGL: Mesa GLX Indirect, verze OpenGL: 2.1.7412 Release.
Pokud je ATI ovladač ve Správci nesvobodných ovladačů povolen, funguje plně Compiz-Fusion, jinak samozřejmě ne.

Nelze nějak zjistit, co mi furt shazuje Xserver a proč někdy najede a někdy ne?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT: Tak ten Xserver měl zřejmě souvislost s tím "neodstranitelným" balíkem ubuntu-modules, protože po jeho odstranění ty problémy zmizly (ťuk, ťuk, ťuk na dřevo) - prostě jsem několikrát vyzkoušel vypnout a zapnout Ubuntu a zatím funguje. Pokud se nic nestane, tak by měl být můj přechod na HH bezproblémový - teď všechno fachčí jak má...

4 MODERATOR: [vyřešeno]
« Poslední změna: 23 Dubna 2008, 18:57:55 od marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.