Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chci přejít na ubuntu  (Přečteno 4122 krát)

jirkakad

• Návštěvník
chci přejít na ubuntu
« kdy: 24 Dubna 2008, 07:39:50 »
Ahoj, potřeboval bych vědět, jestli mně bude na ubuntu fungovat program SIBELIUS? Je to program na psaní not. Jestli máte někdo zkušenosti s touto problematikou, prosím dejte vědět... Jirkakad

Pavelp

• Host
Re: chci přejít na ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2008, 07:44:15 »
Pokud je portovany pro linux, asi ano. Existuji i notatory pro Linux, napr. Brahms, ale neni jiste, jestli Vam budou vyhovovat, nejspise ne.

lubos.pb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 24 Dubna 2008, 07:44:44 »
Sibelius nevím, ale zkus třeba GNU Lilypond;)  Funguje to bez problémů.
HP 6125
Kubuntu 8.04

jirkakad

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Dubna 2008, 07:48:46 »
No jiný program nemůžu... Tenhle je profesionální, tuším že možná i nejlepší na trhu. Zkusím a uvidíme... :). Ještě mě napadla jedna možnost, že prý můžu mít nainstalovaný windows jen virtuálně a používat v něm programy, které v jiném systému nefachčí.... Otázka je co to udělá, když budu mít místo windows jen tmavou obrazovku...

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #4 kdy: 24 Dubna 2008, 07:51:49 »
Ještě je možnost nainstalovat WINE a zkusit to pustit pes něj (WINE je sada knohoven umožňující běh některých aplikací pro windows)
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

jirkakad

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Dubna 2008, 07:53:46 »
Díky. To asi vyzkouším, jen jsem o tom slyšel, že něco takového je... :). Pomáhá to překódovat programy do linux, že?

lubos.pb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 24 Dubna 2008, 07:56:17 »
Ten Sibelius můžeš zkusit rozchodit pod Wine,mělo by to fungovat.  ;)
HP 6125
Kubuntu 8.04

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #7 kdy: 24 Dubna 2008, 07:56:56 »
No to není přesně, umožňuje jejich běh.
Na stránkách WINE jsem k tomuto programu našel jenom bugraporty o nefunkčnosti, ale už rok staré, je pravděpodobné že již funguje ...
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

Pavelp

• Host
« Odpověď #8 kdy: 24 Dubna 2008, 08:39:35 »
Je _velmi_ neracionalni, pokud potrebujete pouzivat profi program, komplikovat si jeho pouzivani nejakymi emulacemi a podobne. _Proc_ spoustet Linux, v nem virtualbox a v nem windows a ve windows program? Zda se Vam to rozumne?
Pokud v Linuxu _neni_ odpovidajici alternativa, pak se pouzit proste nemuze. Jestli mate legalni windows, neni duvod neco menit. Jestli ne, zlegalizujte je, neni to az tak nakladne. Jestli je mate nelegalni a jste stim smiren, je to taky reseni. Nesnasim a snad opravnene, kdyz se zhorsuji pracovni podminky a moznosti pouzivanych nastroju jen kvuli nekritickemu nadseni.

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 24 Dubna 2008, 09:10:11 »
Je _velmi_ neracionalni, pokud potrebujete pouzivat profi program, komplikovat si jeho pouzivani nejakymi emulacemi a podobne. _Proc_ spoustet Linux, v nem virtualbox a v nem windows a ve windows program? Zda se Vam to rozumne?
Pokud v Linuxu _neni_ odpovidajici alternativa, pak se pouzit proste nemuze. Jestli mate legalni windows, neni duvod neco menit. Jestli ne, zlegalizujte je, neni to az tak nakladne. Jestli je mate nelegalni a jste stim smiren, je to taky reseni. Nesnasim a snad opravnene, kdyz se zhorsuji pracovni podminky a moznosti pouzivanych nastroju jen kvuli nekritickemu nadseni.

No to by som takto netvrdil. Ja mam legalny win k NB nahodeny vo virtualboxe. Preco? Pretoze raz za den potrebujem pouzit len JEDEN program ktory nema v linuxe nahradu a ani nefunguje cez wine. Inak vsetko ostatne robim v linuxe. To mam koli tym piatim minutam denne trpiet cely den windows?
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Roamaon

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 01 Května 2008, 09:53:42 »
Toho Sibelia jsem zkoušel přes Wine spouštět, ale padá mi, takže ho stále používám přes VirtualBox s WidlemaXP. Kromě synchronizace mobilu je Sibelius jediná věc, kvůli které musím lézt do Widlí. Jinak v Linuxu používám i LilyPond, ale to je o něčem jiném. Alternativa Sibelia (či Finale) zatím opravdu není, nadějně vypadá MuseScore (hodně inspirovaný Sibeliem), ale moc toho zatím neumí.
Acer Aspire 4810TG, Intel Core 2 Duo 1,3 GHz, 3GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 4330

lzap

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 01 Května 2008, 13:23:03 »
Ahoj, potřeboval bych vědět, jestli mně bude na ubuntu fungovat program SIBELIUS? Je to program na psaní not. Jestli máte někdo zkušenosti s touto problematikou, prosím dejte vědět... Jirkakad

Můžete použít virtualizaci, dnešní PC jsou dostatečně rychlá. Mimochodem jsem si jist, že výstup z Lilypondu bude kvalitativně velmi podobný, jako ze Siberiusu...

omegan

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 01 Května 2008, 14:22:16 »
Ahoj jirkakad,
netrap sa so Sibeliom na linuxe. Skusal som vo Wine aj Sibelius a finale ale vobec to neslo. Jedine co sa da spustit a ako tak pracovat je Encore. To je tiez notator ale je jednoduchsi. Ja mam Windows len na pisanie not. K tomu Lilypondu asi tolko je to program kde ta filozofia a sposob zapisu not je uplne iny. Je mozne ze vysledny efekt je na urovni Finale alebo Sibelia. Chcel som sa pustit do studia Lilypondu ale po hodine som to nechal tak. Pre mna dost nepouzitelny zapis.

Joenas

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 01 Května 2008, 15:40:53 »
Já jsem se trápil s Lilipondem o trochu déle a vysázel jsem si pomoci něj i pár listů, ale přesto čekám na pořádný notový editor pro linux, protože čas strávený nad sazbou lilypondem není v žádném případě úměrný kvalitě výsledku, tedy aspoň pro mě(krom času stráveného učením a automatizací syntaxe je problémem, že si nemůžeš prohlédnout náhled-musíš to vždy protáhnout lily v terminálu a pak si teprve můžeš prohlédnout výsledek, což celou věc dost zpomaluje), kdybyste někdo rozchodil novej sybelius pod winem, dejte vědět, budu vděčný  ;)

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #14 kdy: 01 Května 2008, 16:39:58 »
http://appdb.winehq.org/appview.php?iAppId=1124

Podle této stránky funguje Sibelius 4.0 ve Wine velmi slušně.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #15 kdy: 01 Května 2008, 17:13:20 »

?? ano. proc ne. protoze jsem presvedcen, ze M$ je zlocinnecka organizace, nejmensi zlo je pouzivat windows virtualizovany .. kdyz potrebuju program pro windows, nic jineho mi nezbyva (pokud nejsem masochista)

Pokud v Linuxu _neni_ odpovidajici alternativa, pak se pouzit proste nemuze. Jestli mate legalni windows, neni duvod neco menit. Jestli ne, zlegalizujte je, neni to az tak nakladne. Jestli je mate nelegalni a jste stim smiren, je to taky reseni.

?? ne! Linux je od toho, aby boural zabehle predstavy o moznostech v IT .. pokud je treba rozbehnout pod Linuxem aplikaci urcenou pro win a podari se, je to dobre.

Nesnasim a snad opravnene, kdyz se zhorsuji pracovni podminky a moznosti pouzivanych nastroju jen kvuli nekritickemu nadseni.
?? nechapu .. nac ta skepse a rezervovanost?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.