Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 3D akcelerace v 8.04 s ATi  (Přečteno 2400 krát)

col_boggy

• Host
3D akcelerace v 8.04 s ATi
« kdy: 24 Dubna 2008, 17:12:18 »
Hm, že nevíte, jak zprovoznit 3D akceleraci v pár hodin starém "ostrém" vydání Hardyho? Zapnete si restricted drivers a jedete! Hurá, konečně!!! (a jako bonus doporučuji compiz manager, bez něj tam moc efektů není...) Já vím, že ten příspěvek zní strašně infantilně, ale na tohle jsem čekal hrozně dlouho :)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: 3D akcelerace v 8.04 s ATi
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2008, 17:21:53 »
Chtěl bych jenom upozornit na nové binární ovladače přímo od ATi, označené jako 8-4 (verze 8.476). Repozitáře Ubuntu HH obsahují verzi 8.473 (ta se také nainstaluje přes Restricted drivers manager). Já a několik dalších jsme zkoušeli instalovat tu nejnovější verzi 8.476, ale bez úspěchu (zkoušeli jsme na 8.04RC, možná že dnes to již bude fungovat, ale nevím). Pokus o instalaci pomocí instalátoru od ati nebo podle návodu na neoficiální ati-wiki http://wiki.cchtml.com (návod pro Ubuntu HH) končil vždy v lepším případě funkčním ovladačem 8.473, přes který naštěstí nebyl novější verzí nahrazen, nebo nefunkční 3D akcelerací (vše naštěstí lze napravit zapnutím 8.473 ovladače přes Restricted driver manager)

Zatím tedy doporučuji ovladače "dodávané Ubuntu" a neexperimentovat s těmi přímo od ATI - na jednom fóru jsem se dočetl (možná fáma, ale kdo ví), že problém bude odstraněn ve verzi Ubuntu 8.04.1, čili 6.července.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.