Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyba při rozdělení disku - Ubuntu 7.10 ("Gutsy Gibbon")  (Přečteno 2688 krát)

paolov

• Návštěvník
Mám nainstalované WinXP a po spuštění systému z live CD Ubuntu 7.10 ("Gutsy Gibbon") a následné instalaci Ubuntu na desktop se mě objeví hláška při rozdělení disku podle návodu za použití funkce ASISTOVANĚ-POUŽÍT NEJVĚTŠÍ SPOJITÉ MÍSTO - selhalo rozdělení vybraného disku, možná se to stalo proto, že vybraný disk nebo volné místo je příliš malé pro automatické rozdělení   - to jsem zvolil, proto abych nepřišel o nainstalované Win XP  a data na discích když se používají aji ty Windowsy jak bylo psáno v návodu jak nainstalovat dva systémy. Poraďte prosím jak toto odstranit děkuji za odpovědi.

Disky mám 2 - na C je windows a E je druhá půlka tohoto disku a na D-ten je samostatny davam data, vše je v přiloženém obrázku.Disk jsem defragmentoval.

Dnes jsem si vytvořil oddíl H:10 Giga přes Partition Magic a jdu to zkusit nainstalovat s Live CD.
« Poslední změna: 27 Dubna 2008, 15:18:51 od paolov »

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Chyba při rozdělení disku - Ubuntu 7.10 ("Gutsy Gibbon")
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2008, 20:48:52 »
no a mas na tom disku nejaky volne misto (oddil), kam by se linux mohl nainstalovat... pokud jsoi do ted pouzival jen windows a disk jsi nijak neupravoval, pravdepodobne je cely zabran pro windows
pri instalaci zvol asistovane rozdeleni - zmensit oddil windows (nebo tak nejak to tam je, uz si to presne nepamatuju). pripadne to muzes upravit i nejakym nastrojem z windows. da se to i bez toho, abys o data prisel...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.